Jump to content

MS940

Members
 • Content Count

  75
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Tre
 • Ajoneuvot
  VW 1300 '70

Recent Profile Visitors

706 profile views
 1. On aika lailla löysät säädetty pois edestä. Eli kengät pitää olla kiinni rummussa, kun ilmataan? Takajarruja ei ole säädetty tämän takia. Vaikea sanoa tuosta käyttötangon välyksestä, kun siinä on läpivientikumia ym. Sitä ei voi heilutella vapaasti paikassaan ja polkimesta vaikea tunnustella heiluttelemalla, onko todella välystä. Voiko polkimia liikutella jotenkin välyksen lisäämiseksi? Pyrin varmaan hoitamaan homman tuolla imulaitteella. En enää viitsi tuhlata useamman ihmisen aikaa polkemisleikeissä, kun ei kerran ilmaa saa pois normaaleilla tavoilla. Poljin ottaa siis kiinni ennen pohjaa, mutta menee syvälle ja etupyöriin ei tule kunnolla jarruvoimaa.
 2. Hankin tänään paine/alipainekäyttöisen ilmauslaitteen. Sain imettettyä sillä nestettä ilmausnipoista, mutta jarrut eivät muuttuneet juuri paremmiksi. Poljin ei painu ihan pohjaan, mutta ilmeisesti vain takapiiri ottaa kunnolla kiinni massiivisen ilmauksen jälkeenkin. Hämmentää aikalailla.. Yritän miettiä ulkopuolisiakin tekijöitä. Otin irti käyttötangon mitatakseni sen pituuden. Oli 142mm, eli ei ollut koskettu. Hain varmistusta, että neste pääsee varmuudella kunnolla pyöräsylintereille. En näe myöskään mitään kohtaa, josta uutta ilmaa pääsisi järjestelmään.
 3. Vähän jarrujen kanssa murhetta. Kupla ollut hieman vähällä käytöllä. Ajattelin viime viikolla käydä vielä pikkuajelulla ennen talvea. Pääsin katua vähän matkaa, ennen risteystä aloin jarruttaa, kuului pamahdus ja yksi pyörä meni lukkoon vauhtia ehkä 35km/h. Sain peruuttamalla pyörät pyörimään ja nilkutettua takaisin kahnauksen saattelemana. Totesin että jossain rummussa on käynyt jotain. Oikean eturummun ylempi hihna oli irronnut kengästä ja kiilautunut väliin. Uudet kulutusosat ostin eteen tapahtuman jälkeen. Jarrukilpi vääntyi samalla vähän, mikä oli ikävää kun sen irrotus johti ilmaustarpeeseen. Sain kilven hakattua niin, että sylinteri on suorassa. Nyt ei tahdo saada millään polkimeen tuntumaa. Nestettä kierrätetty läpi vaikka kuinka paljon. Ihmetyttää, miksi ilmaus on näin vaikeaa, paljon vaikeampaa kuin missään muussa autossa. Pääsylinteri tuntuu jotenkin hengettömältä, varmaan pitkien letkujen ja kaukaisen sijainnin säiliöön nähden takia. Mielestäni etupiiri säiliössä ei päässyt kuivaksi, kun tulppasin nopeasti aukinaisen putken. Ilmaa tullut pois, mutta poljintuma edelleen huono. Jarrut oli ok ennen tätä episodia. Onko tuossa ilmauksessa jotain erikoista, mitä pitäisi huomioida? Pitää varmaan kohta ostaa jotain ilmausleluja, suosituksia niistä? Silloin kun otin auton käyttöön pääsylinteri oli huono. Se vaihdettin mutta ilmauksessa taisi olla sen jälkeenkin aika sirkus. Tein silloin jonkinlaisen painekorkinkin säiliöön. Käytännössä kaikki jarruissa 3-4 vuotta vanhaa, letkut, sylinterit, kitkapinnat. 2-piiri ja rummut ympäriinsä. Pääsylinterin käyttötangon pituuteen ei ole koskettu.
 4. Sain maalauksen valmiiksi muutama viikko sitten. Työnsin pihalle, että pystyin siivoamaan tallista pölyjä pois. Enää kasailua ja hieromista ym. Vähän yli 1/2 pinnoista kävin läpi 1000-2000 papereilla ja kiillotuslaikalla. Kiva, että tykkäilitte👍
 5. Mielestäni on ok, että oikeustoimenpiteisiin näin rajusti lähtevät menettävät varojaaan. Tässähän käytiin 2 oikeusastetta. Vahingonkorvauspyynnötkin liikkuivat tapuksessa aika korkealla kaupan kohteeseen nähden. Tuollaisia summia ei yleensä Suomessa makseta näissä tapauksissa. Se ei taas ole loogista, että hovioikeus usein pyörtää käräjäoikeuden päätöksen vailla mitään kunnollisia perusteluja. Tässä tapauksessa, sitä tuntematta taisi olla iso merkitys Tyyppi 2:n nopeasti nousseella kiinnostuksella, mikä ruokki osaltaan riitaa hävinneen ostajan näkökulmasta.
 6. Tulihan se kattokin maalattua😎 Launtaina hioin sen, peittelin muun auton ja tänään siivoilin tallia pölystä. Maalaus meni suht ok ja kovin isoja roskia ei laskeutunut. Katto on huomattavasti vaikeampi maalattava kuin muut pinnat. Ei tahdo kädet riittää liikuttaa ruiskua auton yli ja jos jotain laskeutuu, se tulee suoraan maalatulle pinnalle. Kiiltävyyden saavuttaminen vaatii, että maalia tulee reilusti kaikkialle suunnilleen samaan aikaan. Nuo läpinäkyvät muovit käy vaan yhteen maalauskertaan, muuten irtoaa maalisilppua. Siinä mielessä huonompaa kuin paperi. Käytössä oli käytettynä briteistä ostettu ammattilaistason ruisku Devilbiss. Noin puolet uuden hinnasta maksoin.
 7. Elämäni eka ylimaalaus valmistumassa😎 Vasen etulokari hoitui päivällä. Enää katto vedettävänä. Jotain nystyrää tulee varmaan laskeutuneeksi, joten aika ihme jos ei mene vesihiontaan ja kiillotukseen.
 8. Ei ole Mipasta kokemusta. Yritin ostaa Standoxia, ei löytäneet mitään. Tämä Shantunggelb L12D on näköjään vähän erikoisväri, koska tuotannossa vain lyhyen aikaa. PPG taitaa olla ainoa, jolta löytyy koodi. Kotimaisesta Nettiväristä ilmeisesti onnistui tilaus vastaavaa, mitä on ollut PPG Deltron base 97e/l , kovetin D841 32e/0,5l, ohenne D807 21e/l.
 9. Päätin ottaa oikean puolen oven irti maalauksen jatkamista verten. Ruuvit ei laittaneet juurikaan vastaan lyöntimeisselillä. Mulla taitaa olla aika hyvin säilynyt tää kupla😎
 10. Hiukan suihkimista taas. Etupelti tuomittiin saman tien vesihiottavaksi ja kiillotettavaksi appelsiinin takia. Lasse mistä muuten hommasit glasuritia? Ite sain PPG:stä törkeän tarjouksen paikallisesti. Edellinen firma oli mennyt valitettavasti nurin. Olis kannattanut ostaa silloin 2-3 Litraa samalla. Näillä näkymin tilaan Saksasta L12D::tä Standoxina, jos ei muuta järkevää tule eteen.
 11. Tuli aloitettua keulan maalauksia lokarilla. Toinen maalaus tolla paremmalla ruiskulla. Etuluukun korjaukset tehty ja hionta/pohjatyöt aika pitkällä.
 12. Autoa uuteen maaliin olisi tarkoitus jatkaa talven aikana..Vuorossa A-pilarin etupuoli. Katsotaan, mihin päästään. Etupellissä oli mätää ritilän kohdalla, joutui hieman kirurgisoimaan ja sitten taas sitä hiomista. Aika vauhdikkaasti mennään jo ennen lumia. Monimerkkiharrastus saattaa vaikuttaa. Kaikenlaisia kuumotuksia on nyt ilmassa muitakin.
 13. Ite miettinyt pitempään Esabin C200i:tä. Ollut kauan huomattavasti halvempi kuin Kempin vastaava. Nyt tainnut Kemppi vähän pudottaa Evo 200 hintaa. Tuossa taitaa olla aikalailla hyvä tarjous Esabin koneesta. https://www.ebay.de/itm/NEW-ESAB-CADDY-MIG-C200i-INVERTER-WELDING-DEVICE-MACHINE/182638338575?hash=item2a8617e20f:g:ZWIAAOSwq9RbtOs~
 14. Brittifirmasta tilatun 2x Weber 34 ICT nurkkakaasarisetin asennus valmistui. Ekat ajot takana. Vedot on aika makoisat, eli kalenterista voidaan alkaa pikkuhiljaa luopua😀 Synkronisointi Bilteman mittareilla ei ollut herkkua, jotka näytti jo alkujaan pieleen, mutta kovin kaukana ei olla. Tyhjäkäyntiseos varmaan aikalailla rikkaan puolella. Joutui myös tekemään aika hassuja ruuvimeisseleitä säätöön. Ajattelin viedä Sarangolle ja tukea vähän paikallista. Pystyy katsomaan kunnon laitteilla putkesta kummankin puolen. Huohotus hieman kysymyksen alla. Voisi johtaa putsarien päälle. Semmoinen virhe sentään kävi, että yksi 0,2mm shimmilevy unohtui puhallinpyörän alta😁 Ei ota silti kiinni. Vasemman puolen kiihdytyspumpun käyttö törmäsi polttoaineputkeen. Sitä piti ohjata putkikiinnikkeellä. En voi sanoa keksineeni pyörää, mutta ihan jees fiilikset taas. Ensi kesänä on ainakin vähän hauskempaa ja sateella vähän tarkempaa😅
 15. Toiseen topiciin viitaten. Puhkaisin eilen illalla kiinan imusarjan jyrsimellä. Kappale pääsi pyörähtämäään irti kiinnityksestään. Tästä syntyi pieni alumiinihitsaustarve. Olen jossain asioissa hiukan puritaani, joten en halunnut käyttää kemiallista metallia ym. Ehkä kerran ennen räkinyt alumiinia puikolla elämässä. Odotusarvo ei ollut korkealla. Hain puikot 2,5mm 5kpl puuilosta hintaan 11,90e. Koneena toimi Kempin valovirta Minisystem. Kokeilin ensin toiseen rautaan.. ei kun siis alumiiniin yhden puikon verran. Huomiot; Virtaa enemmän mitä raudoille ja prosessi on hyvin nopea. Täytyy olla hereillä. Maakaapelin hyvä kontakti myös erittäin tärkeä. Yllätyin täysin hitsin laadusta ja siitä ettei tullut yhtään huokosia ym. Tosiaan elämäni ekoja alumiinihitsejä. Toki hitsaus ei ole muuten lajina vieras.
×
×
 • Create New...