Jump to content

MS940

Members
 • Posts

  91
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Tre
 • Ajoneuvot
  VW 1300 '70

Recent Profile Visitors

1745 profile views

MS940's Achievements

 1. Hei, Entisen talvisäilyttäjän kanssa ei onnistu enää ensi talvena. Etsin kuplalle kuivaa säilytyspaikkaa, 23/24 loka-toukokuu välille n.80km säteellä Tampereelta. Voi olla kylmä tila, mutta ei maalattia tai sortumisvaarassa oleva rakennus. Maaseutu käy hyvin. Maksan ajalta n. 200-300e talvelta riippuen rakennuksen laadusta etäisyydestä jne. Tarjoa o5o3384o8o.
 2. Eilen taas kupla leimattu 2 vuodeksi eteenpäin😊 Ilman päästöjä koko lysti vain 40 euroa. Kyllä on mukavaa olla vanha. Kovasti kehuja sateli ja nuori insinööri mietiskeli, että olisihan vanha VW kiva kesäauto, kun niitä on näkynyt. Kovasti vaan inflaatio näyttänyt iskevän näihinkin. Ei ole enää kohtuu projektiakaan edulliseen hintaan tarjolla. Kaikki vuodet ja poistumat huomioiden ansaittua, mutta mietin että melko kallista on, jos joku haluaa päästä harrastuksen pariin vielä tänä päivä.
 3. Tämä ratkesikin. Mustat tapit olivat suojahattuja ja talttapääruuvit olivat alla. Koko virtalukko irtosi ja tuli ylöspäin avain sisällä niiden irrotuksen jälkeen. Tässä tapauksessa kytkin eli pohja, oli purkautunut "krympeistä" ja avautunut alaspäin. Tilasin uuden kytkinosan, muovisen halvan oloisen..Päätin kuitenkin ennen sen saapumista katsoa, saisinko koottua ja lukittua alkuperäisen metallirunkoisen toimivaksi ja ihme kyllä se onnistui. Pieniä jousia ja kuulia piti saada paikoilleen. Putsailin ja rasvailin kevyesti kontakteja ja liikkuvia osia. Kuoressa on 3 kohtaa, jotka pitää painaa sisälle lovien kohdalla, että pysyy kasassa. Uudelleen kytkemiseksi piti halkaista alkuperäinen johtojen suojasukka ja irrottaa lattaliittimet etupellin alta kytkennöistä ja viedä pylväässä tietyn kohdan läpi. Tuossa linkissä näkyvä osa siis petti. Pohjalevy lähti irti. Uskoisin, että joku käynyt aiemmin. Näköjään metallirunkoistakin myydään jossain. https://www.zizmall.com/?product_id=273120433_59 Oli hyvä ettei käynyt tien päällä vaan aukesi pihassa. Piilevää vikaa oli ollut jo pitemmän aikaa. Ei sytytysvirtoja startatessa vaan käynnistyi kun päästi avaimesta. Nyt starttaa hienosti, muutama sekunti ja heti hörähtää.
 4. Tuo oli ihan hyvä video, kiitos. Katsoin eilen illalla. Siinä vaihdettiin viallinen lukkosylinteri. Omassa pitäisi päästä tuonne pohjaan käsiksi, kun itse kytkinosa taitaa olla entinen. Se on lukkorungon pohjassa ja pylvään kuoren sisällä. Ensin on tietysti hyvä todeta, ettei vika ole lukkosylinterissä. Katsoin raosta "kantta" kiinnipitäviä ruuveja. Näytti kuin olisi jotkut mustat tapit ruuvin kantojen tilalla.
 5. Näyttää, ettei tänä keväänä ajella ihan vielä. Kummallista vikaa aiemmin. Todella huonoa käynnistymistä. Sitten ilmeni, että käynnistyy vasta, kun avaimen päästänyt starttiasennosta. Puolalle ei siis tullut jännite, kun pyörittää, mitattu. Tänään kun renkkasin lisää ja tais antautua koko virtalukko. Jäi sytytysvirrat lopullisesti päälle avaimen asennosta huolimatta. Käynnistyi, niin että joutui ottamaan akun (-) ja puolan johdonkin irti, että moottori sammui. Ikävän näköinen tuo ohjauspylvään rakenne huoltoa ajatellen. Jossain vuosimallissa taisi olla virtalukko ruuveilla kiinni. Tässä ei näy edes mitään kantoja, kun vilkkuviikseä nostin tieltä pois. Senkin johdot kanittaa vastaan, vaikka hiukan näkyy olevan löysää tulevassa nipussa. Liittimiä ei tietysti ole, joten sivuleikkureilla kaikki irrotus varmaan ajateltu. En tiedä oikein mitä tuolle tekis..virtalukossa vika aika suurella todennäköisyydellä luulisin.
 6. Uusia jaksoja tippuu. Kuplan soittolista lähtee pyöriin tuosta: https://youtube.com/playlist?list=PLT5dhpdqsbej4qQezA3N_TwfHfQcrH4Q1 Entisöinnissä on päästy uuteen jaksoon numero 5. Ei tullut vielä valmiiksi. Hyvää Joulua kaikille volkkariporukalle!
 7. "1300" päristelty periferiaan talviunille. Hyvin veti, eikä aiheuttanut mutkia matkaan vähäisestä viimeaikaisesta käytöstä huolimatta🙂 Tällä kelillä näköjään alle 60 tai 50km/h alkaa ikkunat huurtua etenkin sivu. En edes muistanut, kumpi vipu avaa lämmön ja kumpi takajalkatilan läpät, joten molemmat oli auki.
 8. Oli joo ongelmaa noidenkin kanssa. En muista rasvasinko natsoja vai miten meni. Muistan tapelleeni. Uuden tiivisteen jälkeen vesivuoto jatkui, joka tuli siis etuluukun kautta jalkatilaan. Loppui vasta kun liimailin tarkasti muotoillut vaahtomuovitangon palaset luukun yläkulmien pituussuuntaisiin saumoihin tiivisteen viereen. En tykkää erityisesti tuosta volkkarin käyttämästä ratkaisusta, mutta siihen aikaan ei tietysti ontelotiivisteitä raaskittu luukkuun laittaa. Oven tiivisteet on toisaalta hyvät 50v jälkeenkin. Työkaveri myöskin jolla vanha kupla sanoi, että hänellä vuotanut aina jalkatilaan, ehdotuksena porata lattiaan 3mm reikä kaasupolkimen viereen. Tämänkin toki tein, mutta vuotokin toisaalta loppui muokkauksilla.
 9. Itelläni hyvät kokemukset AC:sta ajalta, jolloin oli Ylöjärvellä. Kävin muutamia kertoja hakemassa sieltä töitten jälkeen osia. Valikoimat oli hyviä ja parhaimmillaan heillä oli usean laatutason osia suoraan hyllystä. Aktiivinen vaihe projektista valmistui ennen Toijalaan siirtymistä. Viime keväänä katsoin jotain..useimmat varastosaldot näytti 0:aa ja toimitusajat näytti pitkälle. Totesin, että ehkei kannata yrittää, kun jotain on menossa jotain mistä en tiedä. Kauppa olisi ehkä kannattanut sulkea aikaisemmin, ettei tilauksia olisi jäänyt suotta sisään.
 10. Tein muutaman vuoden takaisesta kuplan kunnostelun kuvasilpusta videon. Tulee vielä muutama osa jatkoa. Ensimmäinen osa oli "ihmettelyvaiheesta". Tässä on jo pari hitsaustakin saatu alulle projektin ensimmäisen kuukauden aikana. Suunnilleen aikakauden musiikkia taustalle, kun on ihan turha leikkiä monetisoivansa 5 tilaajan kanavan videoita😂
 11. KatsastusPark Turtolasta hyviä kokemuksia, asiallista, ei niuhottamista. Käytän siellä 3-4 autoa joka vuosi. Kupla nykyään vaan joka toinen vuosi.
 12. MS940

  Ahistaako?

  Noi jarrut..tapellut tuntikausia. En ole ennen itseäni näin tyhmäksi tuntenut. Hitsasin ja maalasin tämän, mutta tommoiset vammaisen yksinkertaiset jarrut menee ihon alle. Jarruja ei vaan löytynyt, vaihdoin muutaman vuoden vanhan pääsylkyn ja edestä pyöräsylinterit. Kaikkia on käytetty imu, paine, polkemisilmausta. Uskon, että järjestelmässä on jotain, mikä tekee tästä näin helkkarin hankalaa ja vammaista. Nyt etujarrut ottaa kiinni, mutta poljin menee vielä turhan syvälle. Talli niin pieni, että vaikea päästä kunnolla taakse käsiksi kun on edestä ylhäällä. Toivottavasti takaa saa säädettyä ja ilmattua niin että saa polkimen ottamaan ylempää.
 13. Juu, 2 piirijarrujärjestelmä on. Molemmat etupyörät ja molemmat takapyörät omina piireinään. On käytetty ilmauslaitetta, mutta myös ilmattu polkimella, että saa suljettua pois mahdollisuuksia. Läpinäkyvästä letkusta todettu, että ilmaa ei näy nesteen joukossa. Molempia etupyöriä on ilmattu. Myös takapyöristä kokeiltu lopuksi, ettei sieltäkään tule ilmakuplia. Mulla ei ollut järjestelmä kokonaan kuivana, vain oikean etupyörän letku hetken irti. Laitoin vielä tulpan, että säiliön puolikas ei valuisi tyhjäksi. Säiliössä on väliseinä, joten takapuolisko ollut aina täynnä. Sellainen tuli vielä mieleen, että pitää kurkata jarrukilven reijistä että myös kaikki takajarruhihnat ovat paikoillaan. Selittäisi sitä, että poljin painuu niin syvälle. Olisi kyllä ihmeellistä, että samaan aikaan kahdessa paikkaa saman tapainen ongelma.
 14. Eipä tunnu mikään auttavan. Poljintuntuma ei muutu miksikään..kirkasta nestettä tulee nipoista, mutta poljin menee syvään, jää 50mm lattiasta ja jarruvoimasta puuttuu jotain. Hihnat säädetty lähelle rumpuja, polkimessa tuntuu vapaaliike. Kokeilin myös, että etukengät puristettu ruuvispuristimilla alas ilmauksen aikana. En oikein jaksa uskoa, että pyöräsylinterit olisi välttämätöntä irrottaa ja kääntää ilmauksen ajaksi. Jos noin työläs proseduuri olisi välttämätön siitä varmaan lukisi jotain jossain muuallakin. Viimeksi onnistui ilmankin. Voisikohan pääsylinteri olla korkannut niin että toimii osittain? JP classic linen tekele nyt, 4 vuotta vanha, kuten muutkin. Täytyy varmaan ihan arvalla ostaa uusi pääsylinteri, kun tästä ei näytä tulevan mitään.
 15. Kiitos EVK vastauksesta. Oliko sinulla ongelmia ilmauksessa, ennen kuin aloit tehdä noin? Ajattelin, ensin jos ottaisi rummut pois ja puristaisi kengät alas ruuvipuristimilla ilmauksen ajaksi. Silloin neste ei turhaan liikuttaisi kenkiä. Säädin polkimen vastetta niin, että siinä on tuntuvampi välys. Se ei tuntunut auttavan. Kirkasta nestettä tulee ulos nipoista, mutta etujarruvoima on liian alhainen. Poljin painuu syvään, mutta ei ole erityisen joustava. On toki mahdollista, että kyseessä on joku muu ongelma kuin ilmaus. En vain keksi, mikä se voisi olla.
×
×
 • Create New...