Jump to content

TF_Osku

Members
 • Content Count

  87
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by TF_Osku

 1. Eli mainitaan nyt tämä että toistakautta sain tietoa että pakun kamat ei sovi ilman sovittamista joten sieltä ei saa jäykempää etu jousta. Vallilan takomon kautta ei saanut vääntösuva kamaa joten tarttis varmaan joku toinen paikka löytää jos aikoo tota ajatusta etwenpäin viedä. Tosin Vallilan takomo meinas että aika tiukkia mutkia onnistuu kallistuksenvakaajaan joten voi olla että menen sillä.
 2. Juu katupeli kyseessä joten se asettaa määrättyjä rajoituksia. Se myös on tarkoitus saada ajettavammaksi kuin mitä se viimeksi oli. Erillainen se oli jo aikaisemminkin jo.
 3. Ei se vältämättä olekkaan mutta jos katsot mun etuakselia niin ahdasta on ja kun etuakseli kavennettu ei vakio edes sovi jote muutoksia kumminkin tehtävä. Eli pää syy tuolle on siis tilan käyttö. Mutta etuakselia en voi vaihtaa prosentti syistä. Eli tolla hyväksytyllä modatulla mennää, siksi toi formula kuullosti kivalta.
 4. Onko lehti pakka samoilla ulko mitoilla? Ja onko se jäykempi? Se kai oli se perus ongelma jos jättää kallistuksen vakaajan toiseen putkeen että jousi on lian löysä. Eli uskon kyllä että toi formula vakaaja toimii ja paikka on hyvä jos toiseen putkeen sais vaan jäykemmän jousen ja jostain sais valmiiks tehdyn vakaajan. tosin tekeehän takomonmulle mittojen mukaan jos pyydän. Voisin esim korvat yhden tai kaksi erilis lehteä yhdellä paksumalla ja vakaaja näytty olevan vain neliö hitsattuna jousi tangon päähän eli sen voi hitsata ja viedä takomolle lämpökäsittelyyn. Tän ympärillähän se ongelma pyörii eikö?
 5. "Semmoinen vinkki, että kannattanee tutkia kolmostyypin etuakselin rakennetta. " Miltä osin ajattelit? En ihan heti keksinyt? vai ajattelitko tätä kallistuksen vakaajaa koiran luilla ja säädöillä. on Ongelma on se että kun on kavennettu etuakseli joudun tekemäänton tangon itse mutta saishan siitä sen säädön. se pitäa vaan asentaa ylä tuki varteen. Ja nyös tarkastella tarkemmin osuuko koriin.
 6. "Semmoinen vinkki, että kannattanee tutkia kolmostyypin etuakselin rakennetta. " Miltä osin ajattelit? En ihan heti keksinyt?
 7. Se olis varmaan tehtävissä. Vaatis omia kiinnikkeitä sen oman kallistuksenvakaajan raudan ja koiranluun kiinnikeet tukivarsiin joten melkein tuntuis että se customi mutkilla oleva rauta takomosta tulee helpommin. Mutta tota vois miettiä kumminkin ja pitää takaajatuksena jos noi tiukat mutkat esim tekee takomolle ongelmia.
 8. Mites muuten saisko pakun jäykempiä jousipakkoja hyödynnettyä ja saako tota säätöpakkaa selaselle jos laittais ylä putkeen pakun pakan ja alaputkeen kalistuksen vakaajan? Löytyiskö sellasia osia ja kuinkakohan paljon jäykempi se pakun pakka on?
 9. Tarpeeks mutkia kallistuksen vakaajaan niin kyllä se sinne menee mutta kysymys oli että miksi tuo Formula ratkasu ei toimis jousen löysyys on epäilty ja sitä vois korjata coilovereilla mutta toisaalat noi Bilsteinit jotka siinä on nyt on aika hyvät ja kalliit ja iskussa joten ei niitäkään viittis vaihtaa ihan turhaan. Mutta tykkää noista uusista ajatuksista kuten veitsivakaaja just nyt ei toimi mutta en itse olisi keksinyt moista ja toi yläpuolelle laittokin on outside of the box ajatus josta tykkään vaikka ehkä ei toimikkaan simpukan takia.
 10. Ei varmaan tilavampi ole jarrukamojen suhteen kun jarrutanko tulen tasantarkkaan runkoputkien välistä ja se mikä tekee siitä vielä huonomman on ohjaussimpukka johon se sit viimeistään osuisi.
 11. En ole sanonut mitään paskan puhumisesta ja en myöskään kannata että muut niin tekevät, enkä jaksa flexaamistakaan. Mulle ainakin kävi selväksi ero speculoinnin ja tiedon välillä joten mun mielestä kommentisi oli Ok joten rauhoitu. Joten kuten mainitsin ei mahdu hyvin tähän vehkeeseen, on sielä ollut ja kolisi kiinni runkopalkkeihin(oli nipparilla kumi levyn pala runkopalkin päällävaimentamassa ääntä) ja pedalboxin takia ei hirveesti voi nostaakkaan tosin se oli alkuperänen suunitelma rttä Vallilan takomoon juttelemaan custom swaybaari mutta toi tuntu aika näppärältä kun tuli puheeks. Tässä on kyse mun ensimäisen auton entisöinnistä ja sain sen valmiiks 90-luvun puolivälissä (aloitin 80 luvun puolella) joten jos on hieman kulahtaneen näköisiä osia johtuu siitä tällä on ajettu aika paljon sitten sen. Ja ei jää tuon väriseksi osat, toi oli Juniori itseni mielestä kiva väri mutta ei enään istu samalla tavalla mieltymyksiin. Nyt ois just tarkoitus poistaa noita nuoruuden hölmöilyjä kuten toi koliseva kallistuksenvakaaja.
 12. Vähän kyllä nyt alkoi houkuttaa toi Formulan kallistuksenvakaaja homma. Miten muuten se linki sambassa oli rikki siihen toimittajaan tietääkö kukaan mistä sais vielä lisätietoa ja osia tollaseen. ainakin vois kysyä voisko ne tehdä tangon määrämittaan ja sit olis tietty näppärää jos ton holkki sarajankin sais niin ei tarttis sitä askarella ite.
 13. Ja sitten vielä noista satuloista lähtee letku tukivarsien välistä niin sekin tekee tietty tiukkaa tenkaita kääntäessä varsinkin jos sinne väliin tunkee vakaajaa.
 14. Jos tällasta ehdottelet niin voipi olla ahdas ton pedalboxin kanssa.
 15. "Kantavuuden kanssa kadulla voi tulla murhetta, vormulassa on sen verran kevyt keula että kestää tuon jousipakan poiston. Mitä vikaa orkkis vakaajassa on? Ja jos ei riitä niin multa voi ostaa paksumman. " Mulla on epästandardi kavennus etuakselissa ja pyöreä jousiterästanko on helpompi tehädä ja voi aloitta paksummalla ja tarvittaessa vetää lastun pois. Mutka tanko taas menee aina uusiks jos vaihtaa kokoa. Sitten tuo kuuostaa tosi jämtiltä koska siinä ei ole kumipuslia välissä. Lisäksi mulla on korin vaihdosta ja lisärunkovahvikkeista jotuen ollut hieman ahdasta kallistuksen vakaajalle ja se on hieman ottanut runkoon kiinni. Joten kuulosti hyvältä. Kiitos hpa ja tutkija tiedoista tuo oli uuta ja mielenkiintoista tietoa. Onko muuten suomessa laillinen?
 16. Ja saako tuollaista käyttää kadulla? Olis aika hyvä paikka kallistuksenvakaajalle, pitäs vaan olla jäykempi ylä jousi tai sitten coiloverit.
 17. Aahaa, miten se toimii? onko keskeltä poistettu rihlat ja tilalla on pelkkä jousitanko? Miten Pronssi holkki liityy siihe? Ja miksi se vaatii säätöruuvin, se oli kuusiokolo ruuvi ja kontra mutteri?
 18. Terve kävin tossa Woikosken auto museossa ja katseeni osui Keken V-max formulaan ja sen etu akseliin. Mokä toi alatukivarren lisä säätöruuvi on ja toi bronssi holkki on varmaan camberin korjausta varten liitykä se siihen ja jos nin miten?
 19. Niin ja kiitos jo tästä tiedosta! Olen sitten eilisen ihmetellyt lisää ja en vielä ole saanut varmaa selvyytä asiaan suurin osa siteeraa samoja asioita yhtä epätarkasti. Ja koska en ole pystynyt vahvistamaan enkä kumoamaan sitä että pää muotoilun olisi tehnyt alfred haesner. Ainakaan en ole pystynyt vakuutamaan itseäni.
 20. Niin siis puhut tästä artikelist? http://www.angelfire.com/wi/vw/bushistory.html Pistä ne lnkit kun kerran löysit sinne saksaan niin lukasen mitä ne kertoo mä saatan pari sanaa saksaa osatakin kun sielä hetki tuli asuttua. Flaamia en niinkään.
 21. Tämä kaveri on tuottanut enimäkseen kirjoja esim ilmajäähy moottoreista ja se on koulutukseltaan insinööri joten uskoisin että tiimissä joku muu on vastannut muotoilusta tosin en voi jälleen kerran olla varma toi tieto on aika suurpiirteistä, pitää varmaan vielä metsästellä ketä muita tossa tiimissä oli.
 22. Paljon oli tietoa mutta ei mainittu kuin että kuka veti projektia aerodynamiikka tarkastelujen aikaan. Muotoilijasta tuollakaan ei mainintaa. Luulisi että tuolaisen muotoilu ikonin muotoilia jossain olis mainittu mutta ei.
 23. Käsittääkseni ei, hän kyllä piirsi laatikon kuplan tekniikan pääle ja ehdotti että tämmönen mutta oli enemmän insinööri konsepti. Se mitä itse haen muotoilijana on se tyypi joka teki sen ikoniksi muodostuneet kasvot ja pyöreän muodon.
 24. Tänään tuli mielenkiintoinen kysymys eteen, kuka muotoili junakeulan? Tietääkö joku?
×
×
 • Create New...