Jump to content

ARP pultit


Recommended Posts

Wasserissa on venyvät kiertokangen pultit, jotka on uusittava aina purkamisen jälkeen. Nää maksaa karvan alle 10e/kpl nettona. WBX pultit on vaihtokelposet Typ-1 bulttien kanssa.

 

Huomasin että kuplan ARP pultit maksaa suunnilleen saman verran; 10e/zipale. Onko kentältä kokemusta noista? Onko 100% vaihtokelponen kuplan vastaavaan, eli menee vaivatta vakio kankiin? Vai onko noi johonkin spezial kiertokankeen? Kierre sama kuin typ-1, vai vaatiiko jonku spezial mutskun vai onko mutsku jopa mukana pökäleessä?

 

Kuvassa "joku" setti ARP tawaraa;

 

arp%20rod%20bolts%20evo%208.jpg

 

****

 

Edit-1

Toi löyty saman tuotteen alta toisaalta

 

ARP 2000 (5/16") sarja kiertokankisarjan ostajalle, vakio ARP pulttien tilalle. HUOM! Tämä hinta voimassa vain, mikäli ostat samalla AA I-profiili tai H-profiiliset kiertokanget!

Link to comment

Tätäkin asiaa voi pohtia monella tavalla. Jos pikainen remppaus kysessä ( wasseriin siis ) lyö vanhat kanget vanhoilla pulteilla kasaan jos ei ole alapäät juurikaan soikeutuneet. Merkki siitä ettei ole alapää ollut lähellä posahtamista, toki samalla pohdintaa oliko kiertokangen laakerit morjens vai ok kunnossa. Vanhoillakin pulteilla pysyy ns takuuajan 99% varmuudella kasassa.

 

Itte olen probleeman hoitanut laittamalla wasseriin kuplan aftermarket kanget, silloin pelkkä yläreijän muutos heloituksiinen ja se on siinä. Toki operaatiolle ( uudet kanget + työt ) tulee hintaa 3-400 euroa halvimmillaan, mutta jos varman päälle haluaa pelata ja/tai tekee koneen omaan käyttöön.

 

Alkupään 1,9 wassereissahan on erilaiset pultit kuin uudemmissa ja ne ovat ns uudelleen kiristettävillä pulteilla. Noita vanhoja 1,9 myllyjä vaan ei enää helpolla löydy ja onko moisten hamstraaminen loppujen lopuksi vaivan arvoista kun uudet kanget ei maksa paljoa ja sopivassa paikassa työkään hirveitä.

 

Mullakin on about 10 sarjaa wasserin "venyviä" kankia ja en oikein tiedä mitä niille tekis. Heittääkkö järven pohjaan vai päivittää paremmilla pulteilla. Päivityksen jälkeen tuskin moni noista 150-200 euron hintaa maksaa... joten ovat jonkinlaista ongelmajätettä... mielestäni.

Link to comment
Guest Aircooled.fi

Aircooled.fi:n pultit passaavat tällä hetkellä pelkästään sellaisiin H-profiileihin, joissa on ohuempi 5/16" pultti. Koska pulttikoko muuttui tuossa hiljattain lähes kaikissa tarjoamissamme kangissa paksumpiin 3/8" pultteihin, niin emme ole vielä tulleet ostaneeksi niitä ARP-versioina erikseen hyllyyn.

 

Aiemmin ei ole ollut juurikaan kysyntää ARP:n valmistamille pulteille, mutta nyt voisi alkaa olla sen verran ajatusta, että 5/16" ja 3/8" pultteja, sekä sitten vaikkapa näitä "vakiokankien" pultteja ja pinnapultteja voisi ottaa valikoimiin ainakin myytäviin I-, ja H-profiilikankiin.

 

ARPin oma katalogi löytyi tästä:

 

http://video.arp-bolts.com/catalog/ARPCatalog.pdf

 

Ja sieltä sitten sivuilta 36 nämä mainitut VW 1600cc pultit. Nelkkuunkin näemmä pultit saatavilla.

 

- Tomppa

Link to comment
  • 5 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...