Jump to content

Pasi

Members
 • Posts

  403
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Pasi

 1. Ostan toimivan juniksen bensamittarin yv / o44-2761546 -Pasi
 2. No niin, laitanpa infoa vielä tähän ketjuun jos joku vielä tekee tällä combolla straight axle takajarruja junikseen. Rummut saatu ja käytetty pajalla sorvautettavaa, mittailujen ja Tanhiksen vahvan mutun myötä, rummuista sorvattiin 15mm pois. Nyt kruunumutteri ja sokka menee paikoilleen kuin pitääkin.
 3. Ehjä pissapojan säiliö kokonaisuudessaan hakusessa, ei tarvitse olla priima kunhan on vaan ehyt. yv / 0442761546
 4. Työsylinteri on vaan pultattu kilpeen kiinni, ei ole sen kummemmin tuettu, tietääpä sitten jatkossa tarkkailla tuota. Olishan se ollut varmaan helpompi tehdä kuplan jarruilla jos jarruteho kerran pysyy samana, aiemmin kun haeskelin tietoa straight axle jarruista niin sain sellaisen käsityksen että kuplan jarrut olisi heikommat teholtaan. Mutta mennään nyt näillä kun on jo jarrut muuten kasattuna. Tuo Tanhiksen mainitsema 15mm sorvaus rummusta taitaa olla hyvinkin lähellä, mitä tuossa sain mittailtua.
 5. Takajarrut on jo tosiaan muuten kasattuna mutta rummut puuttuu vielä, jarrut on kokonaisuudessaan -63. Laakerikannen ja jarrukilven välissä on tosiaan 2.5mm alumiinispeiseri jotta kansi kiristyy oikein. Pitkä vetoakseli ja eikös tuo ole lyhyt spoori? Täytyy tosiaan mittailla ja googletella vielä jospa tämä selviäisi.
 6. Oiskohan kellään antaa tarkkaa mittaa paljonko täytyy ottaa tavaraa pois?? Tuo steerinbox linkki ei näyttänyt toimivan enää..
 7. Ok, kiitoksia taas avusta. Kyllä tämä nyt selvisi 👍
 8. Jatketaan vielä, vilkkuviiksi olisi kytketty ja se ois nyt ok. Aloin vielä miettimään tuota pyyhkijänmoottorin kytkentää kun se ei vielä selvinnyt, moottorissa siis kolme liitintä joissa merkinnät: 31b, 54 ja 54d. Ja katkaisijassa on vain kaksi liitintä, onkohan tähän autoon joskus vaihdettu vanhempi katkaisija? Pitäisikö siinä sittenkin olla tämä -->https://www.coolairvw.co.uk/product/211955511b/ Katsoin vielä sambasta sähkökaavioita ja tuossa -65 kaaviossa on juuri sellainen pyyhkijänmoottori liitännöiltään kuin minulla -- https://www.thesamba.com/vw/archives/info/wiring/65busWipers.jpg ja tuossa on myös useampi liitin katkaisijassa. Ja eikös tuo moottori nyt maadoitu auton runkoon? Elikkäs, hommaanko erilaisen katkaisijan vai kuinka saan toimimaan tuon?
 9. Juu, eiköhän. Nyt taisi tulla sellaiset ohjeet, että meni mullakin jakeluun... Kiitos. Vilkkuviiksessä ei ole muita toimintoja, pitkien vaihto on tosiaan jalalla. Onhan se tietenki vähän haaskausta laittaa tälläinen viiksi mutta ei nyt käytettyjä tullut muitakaan tarjouksia. Ja ennemmin käytetty / kulunut alkuperäinen, kuin kiiltävä repro.. :) Pyyhkijänmoottori oli tosiaan 6v johon vaihdoin 12v ankkurin, ehkä nuo sähkökaavioiden selaaminen sekoitti vaan enemmän päätä. Kiitokset vaan kummallekkin vastaajalle, täytyy palata aiheeseen jos ei ala toimimaan näillä ohjeilla.
 10. Jatkanpa tähän ketjuun kun liippaa niin läheltä, eikä itelle nyt oikein aukea tämä. Elikkäs kohteena on -64 junis. Sambasta en löytänyt suoraan -64 sähkökaaviota, vaan -63 ja -66 (ei usa kaaviot) olivat lähinnä, niissäkin oli joitain eroja keskenään. Ongelma on siis seuraavanlainen: Autosta oli ajan saatossa hävinnyt oma vilkunviiksi ja ostin siihen käytetyn viiksen jossa on johtoja 6 kpl. Orkkis johdot ovat paikoillaan siinä ja johtojen merkinnät on muutenkin selvillä. -Onko tämä viiksi jossa johtoja on 6kpl. jokin usa malli tms.? -Miten mä nyt saan kytkettyä tuon oikein jotta vilkut pelaa, hätävilkkuja en ajatellut laittaa toimintaan kun ei tässä ole niitä ollutkaan. Täytyykö tässä jättää joitain johtoja kytkemättä vilkkuviiksestä? Lisäksi, pyyhkijänmoottorista lähtee kolme johtoa ja katkaisijassa on kaksi liitintä, kuinkas tämä..? Katkaisija on vain yksiasentoinen, on ja off. Jos nyt joku ymmärsi jotain ja voisi vaikka rautalangasta vääntää tämän mulle nii ois hyvä... Muuten auton sähköt on selvillä ja kunnossa. Tuossa on -63 kaavio ---> https://www.thesamba.com/vw/archives/info/wiring/bus_63_non_usa.jpg Tuossa on -66 kaavio ----> https://www.thesamba.com/vw/archives/info/wiring/bus_66.jpg Ja tämän kaavion mukainen vilkunviiksi mulla on ---> https://www.thesamba.com/vw/archives/info/wiring/bus_63_USA_with_emergency.jpg
 11. Projektista ylimääräisiä peltiosia joita en tarvitse, peltiosat on ostettu autocraftilta / alan schofieldilta. - Tunkin korvakot 4kpl. 100€ yht + toimituskulut ostajalle. Saa myös tarjota jos on hinnat ihan pielessä. Kiiminki Yv / whatsapp 0442761546 -Pasi
 12. On jotain tullut taas touhuttua. Voisi jopa sanoa, että 90% peltitöistä on tehtynä.. 🙃 Kuvista poiketen penkkien kiskot / kiinnitykset on myös paikoillaan.
 13. Ok, hyvä tietää.. mutta tarvin mä silti sen mittarin.
 14. Katotaas jos löytyis ensin käytettynä osia -64 junakeulaaan, osien ei tarvitse olla priimakuntoisia kunhan on vaan toimivia. - Virtalukko (avain tietenkin mukana jne.) - Pop out ikkunan salpa, vänkärinpuoli - Ikkunoiden / ovien / luukkujen tiivisteitä, käyttökuntoisia vanhoja / uusia , jos sattuu löytymään. yv / txt / whatsapp o442761546 Pasi
 15. Löytyisköhän 15" foosheja (fuchs kopiot) jako 5x130 et45 - 4.5" leveät 2 kpl - 5.5" leveät 2 kpl Tarjoa, yv, txt, wa o44 2761546 -Pasi
 16. Eiku joo, mullahan tuleekin -63 takajarrut niin nuo ei varmaan sovi..
 17. Juu, kiitos. Tuostahan näkee jo hyvin miten ne siellä menee. Vielä lisäkysymys, mihin asti putket vedetään takapäässä? Lämpövaijereiden putkille on oma paikka tiedossa mutta mihin asti muut (kytkin,kaasu ja käsijarru)? Oman muistin mukaan ne meni torsioputken yli mutta en muita kuin pitkälle.
 18. Kohtapuolin vois olla ajankohtainen asennella uudet vaijeriputket. Mistähän sitä löytäisi kuvan tms. josta näkee vaijeriputkien oikean kulkureitin? Pituudet jne ettei sitten vaijereita asentaessa tule yllätyksiä.. Kohteena -64 junakeula.
 19. Tai itseasiassa kahdessa tallissa tapahtui tänään, ensimmäisessä olkien purkaminen prässillä, toisessa osien hiekkapuhaltaminen (Kiitokset Mikolle) ja kolmannessa (kotona) ihmetellään kuin tästä jatketaan..😅
 20. Ok, hyvä kiitos. Olat on vielä kokonaan purkamatta, ainoastaan irroitin jarrurummuista ne. Ja juu, neulalaakerithan siellä on. Mutta enpä tosiaan ole aiemmin näiden olka-akseleiden kans hommaillut, niin onhan se hyvä kysyä ennenkuin alkaa purkamaan ja touhuamaan niitä ettei mene heti perseelleen.. 😆
 21. Jatkanpa tähän ketjuun, suunnitelmissa siis flipata olat. Ajattelin vaihtaa ainakin nyt sidepultit kun niissä tuntui jonkin verran välystä sivusuunnassa tappiin nähden, tuleeko tuossa sidepulttien korjaussarjassa https://www.paruzzi.com/fi/splitscreenbus/etuakseli-ohjaus//21334/ kaikki tarvittavat mukana, vai pitääkö vielä erikseen hommata puslia ym? Lisäksi, onko nuo nyt ihan bolt on vai pitääkö nuokin rotsata / hoonata ettei ole liian tiukat heti alussa?
×
×
 • Create New...