Jump to content

Kapeat nastarenkaat, mistä?


x-pj

Recommended Posts

Taitaa nykyään olla niin, että pinnatulla renkaalla pitää olla tyyppihyväksyntä, minkä vuoksi moni pieni pinnoittaja lopetti toimintansa. Siksipä kesärallikumeissakin on nykyään merkintä 'racing only'? 165/80R15 Hankook on pienin nastakumi mitä tullut viime aikoina vastaan.

Link to comment
Taitaa nykyään olla niin, että pinnatulla renkaalla pitää olla tyyppihyväksyntä, minkä vuoksi moni pieni pinnoittaja lopetti toimintansa.

 

Juurikin näin, mutta jos en aivan väärässä ole, niin tuo e-hyväsyntä koskee myytäviä renkaita. Käsittääkseni mikään ei kiellä käyttämästä ei e-hyväksyttyjä renkaita, ja tietääkseni noissa talvi-rocketeissa ei ole "racing only" merkintää, mutta saattaa olla ajat muuttuneet.. Siis myydä saa vain e-hyväksyttyjä, mutta käyttää saa vaikka ei olisi e-hyväksyntää.

 

Pidoltaan nuo talvi-rallirenkaat siviilinastoilla on kyllä todella surkeat muualla kuin pehmeässä lumessa.

Link to comment

Kyllä noi kuplaan ois tulossa. Nyt ottaa täyskorkeet 155-leveet hakkapelitat käännöksissä loksunreunaan kiinni vaikka on akseli säädetty yläasentoon. Aika arvokkaita näyttää olevan nuo rallirenkaat. Ei jaksas vaihtaa takas vakio-olka-akseleita muutamaa talviajoa varten ja Kotkaan on jo ilmoittauduttu, eIkä sitä peruta.

Link to comment
Guest mirri72

on varmaan parempi ,mutta itse näe tarpeelliseksi vaihtaa kapeampaan ,,aina voi vauhtia säädellä sen mukaan mikä keli on ,,ei se niin kiire oo aina joka paikkaan ,,ja huonommat kuskit vetää kapeammallakin renkaalla auton ojaan ;)

Link to comment

Vaikea vaihtaa kapeampaan kun ei ole markkinoilla juurikaan 185 kapeampia 15" nastarenkaita, nykyautoissa ei juurikaan kapeampaa tapaa. Kapeat kitkat smartista vois olla ihan ok vaihtoehto jos lumisilla teillä ajelee. Risteykset ym vain niin liukkaita että kitkoilla kummiskin pito on heikkoa.

Link to comment

Jaa, enpäs huomannut :) Se olisi sitten varmaan ihan hyvä vaihtoehto kuplaan. Veikkaisin että jos saisi 145-155 leveinä nastarengasta joltain ok valmistajalta, niin varmaan parhaan tuloksen saisi.

 

Smarttikin kun on saksalainen auto ja keskieuroopassa suht yleinen, niin siihen osittain sen takia ei ole tehty kuin kitkarengasta. Ja onhan siinä rengaskoot hiukan erikoisia.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...