Jump to content

T2 vas ovessa 1080 2300 1290


Guest Kike&Päkä

Recommended Posts

Guest Kike&Päkä

Pieni googlaus ei tuottanut tulosta niin kysytäänpä täältä: Mitäs ne nämä pakujen kylkiin merkatut nuummerot tarkoittivatkaan? Ainakin tuo 2300 lienee auton kokonaispaino. Milloins tämä systeemi olikaan käytössä maassamme? Minkälaisiin autoihin nämä kuului maalata? Kiitos tietäville!! Kuva on napattu netistä ilman lupaa, antakaa anteeksi.

post-5845-13888363882217_thumb.jpg

Link to comment
Guest Kike&Päkä

Kiitos vastaajille. Ja Itkos-Enskalle terveisiä sinne jonnekin yläkertaan!

 

Vielä vähän jankutusta ja pilkkuun yhtymistä: kuka nämä sitten maalaili? Katsastusmies vaiko auton omistaja? Noista luvuista ainoastaan 2300 kg löytyy auton mittatiedoista, kuka yliherra ilmoitti sitten nämä kaksi muuta numeroa kun ainakin näyttää yhteenlaskemalla tulevan jakojäännöstä sinne sun tänne.

 

1080 + 1290 = 2370 (oranssi auto koko paino 2300)

620 + 1030 = 1650 (punainen auto koko paino 1700)

 

Lopuksi ehdotan että paljastamme päämme ja veisaamme Kekkoslovakialle. Minusta tuntuu että meidän auton kylkeen ilmestyy noita numeroita! :)

Link to comment
Guest Kike&Päkä

Heisulivei. Ymmärsin siis puurot ja vellit nurinkurin. Ei ole eka (eikä vika) kerta. :D

 

Suurin sallittu akselipaino, kantavuus ja kokonaispaino (vai pitikö sitä puhua massasta?) ei ne ole niin helppoja!! Taidan goolata ja wikepedata hieman. Ainakaan tuota akselipainon ja kantavuuden eroa / välistä suhdetta en vielä ymmärrä...

 

Enivei, antaa tulla lisää tietoa, kenties tästä viisastun!

Link to comment

Ainaskii nuo numerot on tarroja kuten muutkin vastaantulleet.

 

Näin varmaan jos auto on maalattu yms. jälkeenpäin. Alunperin ne on maahantuojan toimesta maalattu sapluunan kanssa töpöttämällä, ainakin VW:llä.

Link to comment

Kokonaismassa ei (välttämättä) ole akselimassojen summa, eikä ainakaan kantavuuden ja yhden (painavamman) akselin summa. Kuormaus vaikuttaa painonjakaumaan eikä useinkaan tapahdu tasaisesti koko autolle.

 

Toisaalta, ennen kokonaismassa laskettiin (Suomessa) lisäämällä omamassaan matkustajien määrä x 75 kg, tällöin saatu massa eroaa useinkin valmistajan kilvessä mainituista. Nykyautoissa mennään valmistajan ilmoittamilla massoilla.

Link to comment
Guest Kike&Päkä

Hienoa tiedonjakoa, kiitos!! Erityisesti AP pisti sellasella murteella jota minäkin ymmärrän. Enää minua ei askarruta muu kuin tuo ajanjakso jolloin maassamme vallitsi tämä hyödyllinen käytäntö. Oi niitä aikoja.

Link to comment

Pakettiauton verovapauden kanssa sillä ei luulisi olevan mitään tekemistä (toisin kuten Tanskassa) koska moiset numerot komeilevat omassa viisseiskassa - aikana jolloin Suomessa vasta suunniteltiiin autojen verottamista "väliaikaisella" ajoneuvoverolla.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...