Jump to content

Hiekkapuhalluskaappi


Recommended Posts

Tein itte ja säästin.... ohut pleksikansi ei kestänyt, meni mutkalle... täytyy tehä uusi paksummasta, ja metallikarmit siihen. ja loisteputkivalo sisälle, sitte on hyvä.

 

Mahtuu pakosarja ja vanne kokonaan, mutta ei ole oikein näppärä käsitellä niin isoja osia kaapissa. Pressun päällä pihalla isommat, ja pressulta saa tarkka poika siivilöityä hiekan talteen uudelleenkäyttöä varten. Ajan mittaan pyöristyy särmät ja teho laskee, sitte voi vaihtaa uuden hiekan :)

 

Jan

Link to comment
Guest Toheltaja

lasikuulahommissa ainakin puuseinäinen (tai kumi) kaappi on parasta mitä voi olla, kuulat eivät hajoa lähellekään niin helposti. Meillä on hiekkapuhallusmaskin karkaistun lasin edessä ollut aina ohut piirtoheitinkalvo jonka voi heittää tunnin puhaltamisen jälkeen pois ja vaihtaa uuden. Tällöin säästyy lasien leikkaamiselta...

Link to comment
  • 6 months later...

Minulla on tuo kaappi. Tein kaappiin pari modausta

 

hitsasin kaappiin kartiopohjan tyhjentämisen helpottamiseksi. Nyt tyhjennys sujuu avaamalla pohjaproppu ja hiekan vaihto lasikuuliksi sujuu parissa minuutissa. Kartio pienentää myös tarvittavan puhallusaineen määrää, sopiva määrä hiekkaa/lasikuulia on noin kourallinen kerrallaan.

 

Kaapin oma valo oli surkea joten vaihdoin tilalle 12V työvalon ja kunnon johdot. virtalähteeksi akkulaturi.

 

Lisäsin kaapin takaseinään paineilmaejektorin ja 5m letkun pölynpoistoon. Nyt kaapin luukkua ei saa auki jos pölynpoisto on käytössä ja näin pölyäkään ei tule talliin

 

alunperin kaappi on ns. pöytämalli mutta kartiopohjan takia laitoin kaappiin omat pyörälliset jalat

 

kaapin mukana tulleet letkut piti vaihtaa. Hiekan imuletku painui alipaineen vaikutuksesta luttuun ja paineletkujen klemmarit olivat liian heiveröisiä rautalankamalleja.

 

Yhteenvetona: sellaisenaan tuskin toimii mutta pienellä modauksella täysin toimiva peli. puhallusmediana olen käyttänyt kvartsihiekkaa ja lasikuulia. Kaappi on riittävän iso useimpiin harrastushommiin, jopa 454 isolohkon imusarja ja oxyboxerin lohkon puolikas mahtuu sisään

Link to comment

Kannattaa tehdä tohon etuseinään ulkopuolelle kiinnike puhalluspilliä varten niin että se tohottaa suoraan takaseinää kohden, taka seinään tietty sille kohtaa joku kumi lätkä. Huomattavasti helpompi puhallella pieniä osia niin että pilli on kiinteä ja osaa pyörittelee käsissä. Kannattaa olla sit hyvät hanskat, ei se hiekka tollasella vehkeellä vielä kovin pahaa jälkeä tee, mutta se paineilmalla ihon puhaltelu ei välttämättä ole kauhean terveellistä.

 

Itsellä ei ole tollasta kaappia, mutta aatellut sellaisenkin väsäillä tosin puhaltimeksi tulee tollanen HIEKKAPUHALLUSLAITE

PP-T 0009 mikä on tuolla sivustolla http://www.powerplustools.fi/puhalluslaitteet.htm . Suosittelen muillekkin tolla tohottimella sentään tekee jotain muutakin kuin mutterien puhalluksia jos vaan on riittävä kompura käytössä.

 

Linkki korjattu.

Link to comment

No yleisesti hiekkapuhalluksesta, itsellä oli 50l säiliöllä oleva kompressori, tuotto maks 200l/min. 50% työajasta meni siihen kun odottelin kompressorin pyörimistä. En oikeasti suosittele, alkaa tympiä kovin nopeasti.

 

Tammikuussa ostin 200l säiliöllä olevan voimavirtakompressorin, nyt se on hiekkapuhaltaessa suurimman osan ajasta hiljaa ja välillä käynnistyy hetkeksi.

kompuravertailu.jpg

Link to comment
Guest laiska`s custom

kyllähän kaapissa kuulalla nysvää pikkuosia mut hiekkapuhalluksessa ei alle 500l vastapaine tuotolla tee mitään.noi isoimmat maatalous kompuratkin on yleensä max 400l tuotoilla.mul olis tossa kaks pyttynen kompuran lohko joka on noin 1kuution tuotolla,on keventimet et pystyy 25amppeerin pääsulakkeilla pyörittämään sähköllä tai sit auton kone kiinni..sais halvalla...

Link to comment
Tuo kompuran koko pätee kai samalla tavalla maalaamiseenkin?

 

MUTU on että maalaaminen syö vähemmän.

 

Laiska: tuossa isommassa kompressorissani on tuotto alle 500l ja kuten jo kerran sanoin, laite on pistehiekkapuhalluksessa suurimman osan ajasta hiljaa ja välillä pyörii max 1min. Itse päättelisin tästä että myös pienemmällä pärjää.

 

Tuollako ei sitten tee mitään? Taidan viedä huomenna romuroopelle.

Link to comment

Mulla on ton hiekkapuhalluspytyn kanssa käytössä kompurakeskuksen puhti 660/150 vastapainen tuotto joku reilu 500 llitraa minuutissa. 2 millin suuttimella jaksaa sammua välillä, käy kumminkin normaali käyttöön verrattaen pitkiä aikoja. Paineet jatkuvasti 6-8 kiloo ja puhaltelee jo ihan mukavasti vanteita, akselistoja yms. auton pohjan kanssa voi homma jo hiukan kestää.

 

Entinen kompura oli se suurin valovirta vaihtoehto olisko tuottoo vastapaineella ollu joku 250 litraa minuutissa. Kävi saman pytyn kanssa jatkuvasti ja paineet pysy jossai viiden kilon tietämillä. Tekeminen oli kyllä vähän tuskaista, mutta voitti kuitenkin rälläkkä teräsharja yhdistelmän heittämällä. Varmaan toimis ihan kohtalaisesti tollasen kaappipuhaltimen kanssa pieniä osia pyöritellessä.

 

Ja tohon maalaukseen niin kyllä noiden kahden koneen ero maalauksessa on ton isomman hyväksi huomattava ihan siitäkin syystä ettei tarvii kuulosuojaimet päässä maalata.

Link to comment
  • 8 months later...

Mulla on kaverilla tuommonen toisiks ylin kaappi/vastaava, toimii tosi hyvin nyt ku siihe on lisätty pieni imuri, ja muutettu tuo imu silleen että se ottaa puhallettavan tavaran astiasta joka on tuossa kartion alapuolella. silleen on helpompi vaihtaa puhallus tavara aina tarpeen mukaan, ja ei oo pölyäkään kaapissa vaik puhaltas kuinka kaun. Tuota halvinta en ottas talliin vaikka ilman sais ;)

Link to comment
  • 2 weeks later...

selvis! ja kerrotaan nyt muillekkin...

ejektoripuhallin toimii imuperiaatteella...paineilma tekee putken päähän alipaineen ja imee hiekan mukaan....

 

eli sama periaate kuin hiekkasäkistä imetään hiekkaa puhallussuuttimelle...

 

painehiekkapuhaltimessa on oma hiekkasäiliö, jonne johdetaan paineilma...eli ilmanpaine on hiekan takana ja saadaan huomattavasti parempi teho puhallukseen.....että näin....

Link to comment
  • 1 year later...

Motonet on jo tovin myynyt jaloillaan seisovaa hiekkapuhalluskaappia 399e, taitaapa olla tismalleen samanlainen kuin Powerplustoolsin kaappi. Puuilo on tuonut nyt 1-2kk takaperin myyntiin lähes samanlaisen kaapin, hintaa 249e. Erona Motonet/Powerplustools kaappiin on pienempi pakkauskoko - koottavaa on enemmän ja saumoja (=vuotopaikkoja). Voi tietysti olla että Puuilon kaapit ovat saman tehtaan uudempaa erää, mutta tiedä häntä.

 

Kävin tuollaisen Puuilon kaapin pelastamassa.

 

Kymysys kuuluu, onko joku modannut tuota kaappia onnistuneesti niin että sillä voi tehdä jotain? Ilman olisi jostain tultava ulos, mutta kun kaapissa ei orkkiksena ole yhtään suodatinta ja kaapin hyöty vähän häviää jos pölyt tulee saman tien sisäilmaan ;). Idea tällä haavaa olisi liittää auton ilmansuodatin kaapin kylkeen. Imurista en ole oikein innostunut, mutta jos muu ei auta niin onhan se siihen viritettävä. Kokemuksia?

kaappi.jpg

Link to comment

Ko. kaapista minulla ei ole kokemusta mutta ostin joskus pilipaliteeman pöytälaatikon, johon olen tehnyt muutamia muutoksia.

 

A: Jalat, kaappi seisoo nyt omilla jaloillaan, pöydällä tuo vei vain tilaa

B: Parempi valo, omalla tuikulla ei tehnyt/nähnyt yhtään mitään. Nyt valona 150w halogeenivalo.

C: Pölyn poisto, oma suodatin oli alle vartin puhalluksen jälkeen tukossa, jolloin koko laatikko alkoi pullistelemaan ilmanpaineesta. Pölyn poistoon käytän sykloonilla varustettua imuria.

 

Puhallusaineena olen käyttänyt alumiinisilikaattia tai kvartsihiekkaa, normaali hiekka on liian pölyistä kaapissa, tai ainakin tuossa harrastelijamallissa käytettäväksi.

 

Puhallettavat osat niin ikään kannattaa pestä ja puhdistaa mahdollisimman hyvin ennen puhaltamista koska puhallukset teho on näin toimien parempi ja aikaakin menee vähemmän.

Link to comment

Ahaa, täällä oli menossa tällainenkin jutustelu....viskataampas omakin korsi kekoon.

 

Minä tein puusta! Maksoi muistaakseni oikein 100€ kun ostin kaiken materiaalin ja kaapista tuli iso (vrt. noihin valmiisiin peltipönttöihin), se on todella hiljainen paksun vanerin ansioista.....ja ennenkaikkea se toimii :)

post-1719-13888360303276_thumb.jpg

post-1719-13888360303611_thumb.jpg

Link to comment
Ja ilmanpoisto on toteutettu miten, ei mitenkään? :) Ps. hyvä todiste että puusta itse värkkäämällä saa ihan asiallisen kaapin.

 

 

Hetkinen hetkinen....eipäs tuomita ennekuin selitetään ;)

 

Ilmanpoisto ON toteutettu, kuten valmiista kuvasta näkyy, kaapin takaa jonka suojana peltinen kammio ettei hiekka pääse suoraan kanavaan ja kaiken kruunaa SUODATIN joka lisäksi helposti vaihdettavissa ulkoapäin. Kaapissa on myös liitäntä teollisuus imurille, joka vetää huonosta hiekasta johtuvat pölyt käytännössä täydellisesti pois ja kaapissa on välittömästi alipaine, kun keskeytät puhalluksen-> siis kaapissa ei pölise! Ja liitäntä sijaitsee luonnollisesti sellaisessa paikassa, että suora hiekkasuihku ei sitä tavoita! + kaapissa on täydellinen pohjaritilä jolloin hiekan käyttö on mahdollisimman helppoa ja isonkin kappaleen pyörittely helppoa. Valaistus on lasin päällä tehokkaalla loisteputkilampulla (ei kaapin sisällä, niinkuin noissa halvoissa peltihökkeleissä) jolloin se ei himmene, mutta näyttää täydelliseti kohteeseen sijainnista johtuen (ei häikäise silmiä, koska päällä on suoja) lasi on helposti vaihdettavissa ja tässä voi käyttää ihan mikä sattuu olemaan mielelle ja kukkarolle sopivaa...mulla on laminoitua, johtuen tutun lasifirmasta ;)

 

Mitähän vielä.....no ainakin pohja on optimaalinen vaikka mille kierrätys menetelmällle, jos haluaa lisätä jotain mausteita....ja vieläkin sille pahimmalle vastarannan kiiskelle.....vastaava kaappi on ollut käytössä oikein ansiotoiminnassa vuoden lähes jokaisena työpäivänä ja edelleen porskuttaa ilman minkäänlaista ongelmaa (puu on niin pehmoista, että kulumista ei oikein tapahdu)

Link to comment
Hemmetti! Onko oikein Adidaksen puhallushanskat tuossa puisessa:)

.

 

ON :) En löytänyt kuvaus/testaushetkellä mistään virallisia puhallushanskoja....joten pistin adidaksen tehokäyttöön, joka osoittautui melko toimivaksi ratkaisuksi, enkä ole niitä vaihtanut vieläkään-> eli vetäisen käteen ensin...pitkävartiset kumihanskat ja sujautan hioista sisään-> minulla on aina hanskat kädessä, vaikka vaihdan kappaletta, eikä tarvi yrittää pullautella sormia niihin hikisiin puhalluskintaisiin, jotka aina käsistä poistettaessa kääntyvät väärinpäin ;)

Link to comment
Noh, miksi keskustelu tökkäsi taas kuin seinään? Onko kaikki sirkkelöimässä omaa kaappia, vai mitä siellä taustalla tapahtuu :)

 

"eli vetäisen käteen ensin..."

 

 

Olisko saikahtaneet tuota tai sitten jumiutuneet kys. tyovaiheeseen talleissaan...

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...