Jump to content

Solidworks-osaajia?


Guest Mika Raussi

Recommended Posts

Guest Mika Raussi

Lieköhän porukassa mukana tyyppiä, joka osais auttaa. Millä hemmetillä mie saan ylimääräset viivat hävitettyä valmiista mallista? Joku puhu renderoimisesta, mutta en mie vielä oo keksiny, että miten tää tapahtuu.

Link to comment
Guest Mika Raussi

Mallinnus nimenomaan. Pyöristysten reunoihin ja muihin jää viivat ja vaikka ne on tehhessä hyvät ja tarpeelliset, niin ne sotkee sit valmiissa mallissa.

 

Ota huomioon, että mie asensin ko. ohjelman sitten vasta perjantaina ja oon itseopiskellut siis viis päivää.

Link to comment
Guest Mika Raussi

No nyt! Kiitti kovasti. Ei se taaskaan vaikeeta ollu kun joku tietää mitä tekee.

 

Mie kyselen varmaan vielä jotain tyhmää jossain vaiheessa. Pitäs alkaa ottaa mittoja ja alkaa mallintamaan pickuppiin lavaa ja saranoita ja kokeilla, että kaikki liikuu, kuten pitää. Mie päätin tehä saranat lavan etureunaan ja mallina toimii keittiön kaapin sarana, joka mahdollistaa sen kääntymisen.

Link to comment
. Mie päätin tehä saranat lavan etureunaan ja mallina toimii keittiön kaapin sarana, joka mahdollistaa sen kääntymisen.

 

Nyt loppu mielikuvitus.

Saranat lavan etureunaan?

 

Olis kiva nähdä hahmotelma.

 

 

Taitaa tarkoittaa sitä että voi nostaa lavan takapäätä ylös niin pääsee "konehuoneeseen" käsiksi

Link to comment
Guest Mika Raussi

Juuri näin! Lava ylös, että pääsee koneesen ja kaikkeen muuhunkin käsiksi helposti.

 

Kun meet avaamaan keittiön kaapin, niin näet miten ovi mahtuu aukemaan, vaikka viereinen ovi on tosiaan ihan vieressä. Samalla tavalla tässä mahtuu lava nousemaan takareunasta ilman, että etureuna osuu takaseinään. Ja samalla etureunakin nousee, niin pääsee sinnekin käsiks.

 

Pystyykö kokoonpanosta tekemään gif-animaation tai videon tia jonkun, millä voi näyttää miten osat liikkuu?

Link to comment
Guest Mika Raussi

Eikun lavana alle kato ja sitte se lava kääntyy ylös ja poikittain niin on lavan pohjan kokonan ruutu ja tietty peeäskakkoset löytyy ja karaokevehkeet ja subbareita ja tietty pingispöytä ja alustaneonit. Ja pop-niiteillä paikattu ruoste.

 

Edit: Osaan näköjään lukea.

Link to comment
Guest komppa

Raussia lainatakseni, niin oli se vaan hirmuinen tuo kitin määrä mitä ne tunki

tossa pimp my ridessä siihen pellilätkän päälle, mikä oli poppareilla

kiinni... Sairasta...

Link to comment
Guest Mika Raussi

Hop! Ohjelmaa on opeteltu käyttämään ja lavaa on suunniteltu jumalattoman laiskalla työtahdilla, mutta nyt ois sitten keskeneränen malli: lava.jpg

Toi kylki sitten pullistuu jos sen jotekuten pystyis kuvasta huomaamaan. Pitää vielä kattoa josko alahelpat vetäs vähän ulommas, ettei ois sitten kylki niin kurassa. Ja pohjan paikka pitää määrittää ja, ja ,ja.. Paljon muuta.

 

Rekkarin upotuksen aattelin ryöstää kolmoskoppasesta golffista, mutta mistä tohon takavalot ja minkälaiset?

Link to comment
Guest Mika Raussi

Ei sovi kyl meikäläisen makuun sitten olllenkaan. Ja sit kun noi pitäs joko upottaa tai sitten korottaa, että saa suoralle alustalle, niin sattuu vähemmin meikäläisen makuun.

 

Oiskohan missään suorakaiteeen muotosta valoa, jonka voi upottaa tohon alahelmaan? Peruutusvalo ja takasumari on plussaa.

Link to comment
Guest Mika Raussi

Löysin suorakaiteen muotoset valot. Vähän ehkä yllätävästä pirssistä, mutta New Holland-merkkisestä traktorista. Pitää ens viikolla vielä käydä hypistelemässä, mut eipä oo parempaakaan vaihtoehtoa tarjolla. Eikä nään maksa kun 50€ kappale. Siis koko lanppu.

Link to comment
Guest Mika Raussi

Eipä jaksa uutta ketjua perustaa, niin kysellään tässä.

 

Kävin ostamassa toisen takavalon tänään ja tilasin samantien sen toisenkin. Sitten ostin autotarvikkeesta sopivan peruutusvalon lasin, mistä saa leikata sopivat palat ja liimata noihin reikiin.

 

Meinasin käydä sähkötarvikeliikkeestä ostavassa sit peruutusvalolle kannat kanssa, mutta niillä ei moisia enään oo valikoimissa. Kysymys siis kuuluu, että mistä vitusta mie repäsen iralliset lanpun kannat peruutusvalon polttimoille?

Link to comment
Guest Mika Raussi

Minkään omista valoista on hankalaa ja turhaa käydä askartelemaaan mitään. Lopputulos ei oo niin hyvä ja kun saatavilla pitäs kuitenkin olla irtokantoja.

 

Kaveri kävi tässä ja se muistutti autosähköstä.. Hitto sieltä ainakin saa. Ja varmaan saa muuten venetarvikeliikkeestäkin. Pitääkin vissiin käydä autosähkössä kun purkaamokin on lähellä. Josko sieltä sitten löytyis rekkarin upotus.

Link to comment
  • 1 month later...

moi,

 

Emmie mihkään oo kadonnu, ollu vaa pari päivää heikosti koneella kun hyvinkään kamikaze kuski vähä järjesti hommia miulle.

Tälleen saat kolmoisprojektion, soveltamalla noihin muihin tuonti optioihin saat vaikka mitä.

post-89-13888358037093_thumb.jpg

post-89-13888358037319_thumb.jpg

post-89-13888358037516_thumb.jpg

Link to comment
  • 9 months later...
Guest villeveikko

Tämä mallinnusinto näyttäisi tyrehtyneen, mutta kysyn kuitenkin... Eli onko kukaan mallinnellu enempi volkkaria solidilla? Ajattelin pohjalevyn mallinnella kun on sopivasti irti. Ja vastaukseksi tähän ketjuun niin tuollaisista prässillä tehtävistä muodoista ei oikein levitystä saa, mutta ihan tavan särmäyksistä saa levityskuvannon kun mallintaa ne ohutlevypiirteinä. Toki jos mallinnat jotain kuperaa pintaa niin mallistasihan saa sitten muottipajalle suoraan 3d -käyrät... Itse ajattelin muuttaa hieman kuplani jousitusta ja tutkia vähän mallintamalla liikeratoja...

Link to comment
Guest Mika Raussi

Ei mallinnuinto niinkään loppunu ole, mutta lava on nyt maalauksen alla jo, eli se tarve on mallinnettu jo suurinpiirtein aikoja sitten. Terkemmin suurinpiirtein vuoden vaihteessa.

Link to comment
  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...