Jump to content

Nokka-akseli vaihtoehtoja


Recommended Posts

Pikku hiljaa valmistuva Oxy kaipaisi nokka-akselia ja keinuja. Mitä vaihtoehtoja raati suosittelisi?

 

Koneen speksejä:

- 82mm isku

- 94mm männät

- Kansia ei vielä hankittu, mutta 044 44/37 Ultra mag plus CNC kannet on harkinnassa aihioiksi. Muitakin saman hintaluokan kansiakin voi toki suositella.

- Ruiskutuksesta ja sytkästä huolehtii MS2. Imusarjat ovat nurkkatupla tyyppiset

 

Toimita-alue saisi olla mahdollisimman alhaalta jonnekin aina 6500 asti. Eli rivakka, mutta myös alhaalta toimiva kuplan katukone olisi tavoitteena.

 

Polttoaineena myös E85 saattaisi olla vaihtoehto.

Edited by VW-63
Link to comment

FK44 voisi olla hyvä vaihtoehto... kansia lukuunottamatta ja läppärungoistasi puuttuu tieto niin lähes samanlaisella koneella max.vääntö alle 4500rpm. Ajettavuudesta en vielä sano muuta kuin kesää odotellessa...

 

Make

Link to comment

Läppärungot on vielä hankkimatta, mutta hankitaan sopivat:)

Tuota FK44 en ollutkaan jostain syystä huomannut, Englen sivuja selaillessani. Englen luettelon mukaan tuolla nokalla näyttäisi tehoalue asettuvan alueelle 3000-7000prm.

Link to comment

Webcam 86c:sta on miulla hyviä kokemuksia, olkoonkin että alle 2000rpm se ei mitenkään väkivahva ole. Hyvin säädetyllä ruiskulla varmasti kyllä toimii, ja 3000 alkaen potkii oikein mukavasti. Siihen kylkeen 1.4 - 1.5 -kiikut. Tuolla webcamilla staattiset puristukset kympin korville tai etanolilla vaikka 12. Vaatii tosin melko varmasti jo kympin rutut pientä lovea mäntään, ei tällä kertaa siis rakkautta vaan väistöpoterot.

Link to comment

Pari kesää olen tuolla FK44:lla ajellut 2165cm koneella ja voin suositella. Vääntää ihan tyhjäkäynniltä asti ja vetoa riittää varmaan sinne 7000rpm tuntumaan. Vaatii tietty välitettyä keinua, omassani 1.4:1

Link to comment
  • 7 months later...

Nokka vieläkin hankkimatta, mutta ajatus olisi kääntymässä seuraaviin, käsittääkseni melko samankaltaisiin vaihtoehtoihin. FK-87 tai Webcam 86c ja 1.4:1 keinuilla.

FK-87:sta löytyy nokkakortti ja muutenkin tietoa, mutta mistä löytyisi tarkempaa tietoa 86c:stä? Webcamin sivuilla 86c nokkakortin tilalla on pelkän 86 arvot!

 

Paljon näyttää tälläkin palstalla olevan suositeltu 86c nokkaa, mutta mitä muuta käytännön eroa edellä mainituilla nokilla on kuin @ .050 nostolla 4 astetta aukiolossa ja 0,29mm nostossa nokalta.

Myykö joku Suomessa Webcamia?

Link to comment

webcam C tai B86 + 1,4 keikut olis oivallinen, FK45 tai 46 + 1,4 keikut, FK87 tai FK10 ja 1,4 keikut ainaki iha hyvii jos meinaa rajumpaa konetta mutta ei täyttä kisakonetta? Hyviä käytettyjäkin osia ois myynnis joilla tulis hurjanhyvä kone. Tuossa esimerkki osasia

 

http://www.volkkaripalsta.com/keskustelu/topic/19947-moottori-osaa-syttyosaa-vaihteisto/

Edited by Jarmo Lummi
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...