Jump to content

Pystylamppuinen Omppu -73 ja Rautarouva -61


Guest Jeppis

Recommended Posts

Guest Jeppis

Volkkaripalstaa jo jonkin aikaa seuranneena ja volkkareita jo muutaman vuoden harrastaneena ajattelin tuosta pojan kuplasta vähän topikkia pistää nyt kun sille on jotain tehtykin.

 

Kaikki alkoi viime vuoden Auto Saloon tapahtumasta kun vaimo päätti että meille tulee vanha volkkari. Noh nettiauto kuumaksi ja kuuluttelin täälläkin että haku on päällä. Onnekas yksilö löytyi hämeenlinnasta 15kk leimalla oleva -73 1300. Heti kun kotiin päästiin alkoi paruzzin ostoskorin täyttäminen kaikista uusista kromi heebeleistä ja perusparannuksista.

ueMA6xR4EyBF96ByymaukEnuG7Zlkr_mN0l_5puE

Kupla on tosissaan rekisteröity pojalleni joka juuri täytti 2v. Siinä oli Pohjolan täti ihmeissään kun ilmoitin omistajan syntymävuodeksi 2013 :)

Sisustaan tuli uutta lattia mattoa ja penkin päälliset. Vanteiksi tilattiin suuren meren toiselta puolelta 8-spoke repsut. 

1cToSHYRWoXOac0kNHpWVIiP_kP-UrhComiJGj8NVhtwu6Ad3MtSS591rB--bUEzos2L5NrX5ZTFkFcNCHbr1LXubeiUwUkITIQ_oK2YvUhiuc9Gy9iQN1Dx

Sitten se kävi.. uuden kupla harrastajan painajainen, tielle jäätiin.. G valo paloi ja mieli oli aivan maassa.. Uuden laturin ja akun kanssa päästiin taas liikkeelle, sitten vaihdettiin vielä jännitteensäädin niin loppukesä ja tapahtumat meni ilman murheita. 

Minimies tykkää todella paljon olla kyydissä nauttii kun näkee niin hyvin ikkunoista ulos ja bokserin tasainen säksätys vaikuttaa välillä unettavasti. 

 

Kaverilta metsäkuplasta kävin ryöstämässä pari pisteosaa

9zSvq6CdJJHRFCbm7okE0RCEr0IVfzUv0LyirSl-MXuqFTmPzxD7ztUXHvRtRwVY4XR6gW5I-WxHpDzi

Kattotelineet ostin ruskon kaverilta jotta saadaan rattaat kulkemaan mukana ja oli siellä sitten jätkän liukumäki juhannusreissulle lähtiessä.

 

HVurJGSI6IuSU6JYXVqBBcVqqR5mnG0w5xOGvZEZwFRr1rdqgp7xXOwSktfiCLQiVTV7Gqy7HKnHV_ei

Kesä päättyi salon seudun volkkariporukan kruisinkiin ja siitä mentiinkin melkein suoraan talliin odottamaan uutta kesää.

 

Tammikuussa 2015 Motivaatio oli kasvanut niin suureksi että kuplaa ruvettiin purkaamaan. Suunnitelmissa pientä perusparantelua jotain uutta ja loput vanhan ehostamista. Omat resurssit aika, raha ja taidot eivät riitä koko auton kerralla läpikäyntiin. Itse itseni tuntien kesken se jäis :)

DLfLTnKAgB_o01hj6EucIIaGsh4XJbftxOXeUCiu

 

Paruzzilta oli tulossa taas kasallinen osia, vaihtoon meni suurinpina osina astinlaudat ja kaikki iskarit.

 

eS6HQhC0eq2vPEP4l3oYAppil1LuSksCYyqax2flAZF-sC55lRvN6l6F2egxfL3x5e9_9ITsB44BNFqp

 

Ei Ruostetta pelkkää likaa !! JES!!!

wB6jzgGSukCZzpinWbobtUjlfRb48Fvt7mcyFXj5

 

Lisäksi tuli puuhasteltua:

Ovipahvit maalattu mustaksi

Venttiilikopat putsattu ja maalattu, samalla vaihtui tiivisteet.

Helmat putsattu ja massattu

Tankki putsattu ja maalattu 

Kone huonetta siistitty

OmicFqEr75bKst_IUaRlX0yo2m3rlt-VvLkXGeS2DsSSzE8KcNvrFJq68OtgDyzjEH6L65DERDsI3x6v21FJ7GsmmvCQGWHuntQbxqFBOeHfB1Hr44JAJynj

 

Projekti alkaa olemaan loppusuoralla ja enää puuttuu raidetanko joka on jo matkahuollossa siitä huolehti Neoretro. Pari suunnitelmaa on vielä jätetty kertomatta kun toteutuksesta ei tiedä ehtiikö tähän kauteen.

 

Uutta kesä kummia piti investoida kun oli kulmat sen verran pielessä että eturenkaat meni kesässä. Eteen tulee 165-80-15 ja taakse 205-65-15 Edessä joutuu käyttämään 5mm spaceria kun ottaa ääriasennossa kallistuksenvakaajaan kiinni.

 

Kesä taitaa alkaa parin viikon sisään kun otetaan omppu ajoon!

Edited by Jeppis
Link to comment
Guest Jeppis

Jahas taas tuli pyörittyä kupla kimpussa muutama tunti. Raidetanko on nyt paikassaan ja kulmat on säädetty rullamitalla, täytyy viedä vielä oikeen koneella katottavaksi kun huoltomiehellä on aikaa.

0sl4Gav64lBLNl-2jqvN3d1XsxXGKQM3jkb68W0X

Tankki löysi myös paikkansa uuden letkun kera.

4_2FYCSqW1CXf9rqbdZhqDrOAByGwO97j-ls4J0h

Sitten ei muuta kun bensaa tankkiin ja pyörät paikalleen ja auto pukeilta alas!

ETigxgyP5qdzj3rBLj1GHpsDxtP0ejH1pfsRf2VgoZANhoYXqzksr0mNztxhQhOiD4hOpHFK8W_DeXXy

Tollasena Omppu menee nyt sitten moikkaamaan katsastus miestä, kunhan eka saadaan vahat niskaan!

 

Link to comment
  • 1 month later...
Guest Jeppis

Täälläkin tapahtuu.. Isä ukko on tossa vuoden verran kärttänyt omaa kuplaa ja tuossa kuukausi sitten bongattiin tuollainen -61 1200 vehmaalta.

0OPwKsUyQY3BCFrj3h4cZkWq3rFb8rMPzgqz7T8sFXfeTZtHaR6Thamxsqvgm4zl2DUzQItDeA3Ir0VYpzOwQ8sk2zR2Erx-Tz20gWSMz2yQkuGWtClHLV86

 

Noh kupla vaikutti myynti kuvissa todella epämääräiseltä mutta paikan päällä valkeni kuinka joku on pitänyt todella hyvää vanhhuksesta ja sitten on into loppunut. Vanha omistaja kysyi kuplaa tutkiessamme että laittaako hän sen käyntiin, oltiin molemmat ukon kanssa hieman ihmeissään kun apuvirralla starttasi ensimmäisellä yrityksellä.

 

Uutta osaa on laitettu ainakin jarrut, iskarit, astinlaudat, lokarit. Osat tosiaan on vaihdettu 2008 joten jarrut käytiin totaalisesti läpi ja lokarit maalattiin alkuperäisvärisiksi.

RHdxWPTO3-WQKG1kV0NsiFHBeXHulwww1RSEJKgkwZhdrR_sh5Lr0CDEI16xiIykVm8N1XzX5_8TsxUC

 

Sitten hieman vahaa, myllytystä ja metalpolishia..

BkMqkLXpkRsPuZth-6MtSfAnEBL0AMngpgCC6mMwFzQAVS_9qfTkTia25xpxTlN_lGoNNdYxZawUxuVe

 

Uusi akku paikkaan , uutta bensaa tankkiin ja ensi viikolla leimalle. 

 

Oma kupla on jäänyt hieman vähemmälle huomiolle kaiken muun viedessä aikaa, on siihenkin jotain tehty. Kaasarinkorjaus sarja tuli hommattua Neoretrolta ja se on nyt paikassaan. Otin samassa pari kymmentä ovipahvien klipsua niin saa vaihdella rikkinäiset ehjiin. Sitten työkaverin kanssa heiteltiin ideoita kuplan suhteen ilmaan, niin tuli idea peltivanteiden tekemisestä. Pari puhelua ja suunnittelu iltaa myöhemmin päädyttiin "pölykapseli" ratkaisuun. En tiedä tuleeko nuo koskaan kiinni mutta tulipahan tehtyä.

Z5povL_HZkrbSRh9nol49M6E87saJ51Y8eCOR_wS

Kaveri piirsi ja toinen leikkasi laserilla vielä paremmat spacerit alumiinivanteisiin. Tämmöstä tällä kertaa. Pari suunnitelmaa on vielä mutta niitä katsotaan sitten jos joku toteutuu.

Link to comment
  • 5 months later...

Jaaha pitkästä aikaa jotain on taas alkanut tapahtumaan..

Talviprojektit aloitettiin molemmissa kuplissa. Omppuun olisi tarkoitus tehdä jonkun näköistä moottorihuoltoa tiivisteitä, putsausta, maalausta ja äänieristyksen uusintaa ja lisäystä. Rautarouva saa uutta maalia pintaan. 

 

Tosta se sitten lähti!

UHpFe-y0P-AvsprhdTPSkWa5gj6EFHlMaNfLGmECIfuMd7YyDw0pIxdacPyNP8vUKwAfwJ38HAj5AWl_

srH7mevrMKxdc570Zrhm3Acn73zwryqIo8QPSDkhCnyT9CTpCnxsZgZLXn0poAUZcOBK_9QOUXLeXNgu

Noh jottei rojektit menis niinkun elokuvissa, molemmat törmäs heti alkuun ongelmiin.

Rautarouvasta tuulilasi halki ja ompusta kannet halki..

rbl1zva1F0PubA9MmIlvNGdloVTrjMsoKWQNCkNjLFPqTx5DFd_Xv2hOwk8Fz7BPkV9MIsBzyh1V2H4t

 

Kytkin oli ompusta aivan valmis

FTuqDwcu5Bggtm6NZrNAMq5UXnjcfX6aFvr-KkL6

 

Tällä hetkellä tilanne on seuraavanlainen Rautarouva purettu pohjia varten ja hiominen on jo aloitettu. Ompusta lähti kaikki takapään äänieristykset mäelle ja jotain moottorin osia ja peltejä on maalattu. 

ZO2JwGhakovnDGeXAEVLF-_5grH3RW3s6r2Kws-_

m_D7OrMFbwitUUmz2UfVphIvOpJghGlT9OLMGD6RjfxMiLAgl6JlijYjDYBr67olL_8JaYqSlJ9vMwz_

iU65kzRcOuTb4J2GmvrLgZPxacLBcimVbgwt4KsG

 Sori isoista kuvista. En osaa tehdä niit pikku kuvia joista linkki isompiin.

 

Alkaa noi työt haittaamaan harrastuksia taas tähän aikaa vuodesta mutta eiköhän sitä taas ehditä viikonloppuna painimaan.

Link to comment

Tuli muuten tuossa mieleen ku tossa ylemmässä postauksessani sain kaverin tekemään tuollaisen "pölykapselin" Niin se löysi nyt paikkansa vararenkaaseen ja värkkäsin yhtenä sadepäivänä tuollaisen työkalu systeemin. Pohja on Finnfoamia ja päällä on mitäpä muutakaan kuin jesusteippiä, työkalut on vaimon isoisältä perintönä saatuja paitsi ruuvimeisseli joka löytyi kirpputorilta. 

AVkMwqXK9TSzg0Zeoa83ZWiMukpuQCU7DNiAphKLn4NklvTEDQ4wb331pqpV9HkTshm9T5Ub1UKDZ_qz

s-b-73EA2u7jbNOxqm0GndS3geq5ylaQdeaxDwos

Link to comment

Tuli muuten tuossa mieleen ku tossa ylemmässä postauksessani sain kaverin tekemään tuollaisen "pölykapselin" Niin se löysi nyt paikkansa vararenkaaseen ja värkkäsin yhtenä sadepäivänä tuollaisen työkalu systeemin. Pohja on Finnfoamia ja päällä on mitäpä muutakaan kuin jesusteippiä, työkalut on vaimon isoisältä perintönä saatuja paitsi ruuvimeisseli joka löytyi kirpputorilta. 

AVkMwqXK9TSzg0Zeoa83ZWiMukpuQCU7DNiAphKLn4NklvTEDQ4wb331pqpV9HkTshm9T5Ub1UKDZ_qz

s-b-73EA2u7jbNOxqm0GndS3geq5ylaQdeaxDwos

Noi tuolla vanteen sisällä on aivan turhat, Meinaatko, että työkaluilla olis käyttöä? Eikös nää ikiliikkujat ole pomminvarmoja pelejä :)

 

Jos vanteen sisällä pitää olla täytettä, niin  laita mielummin täysinäisiä tölkkejä, mitä on pöydällä.....

Edited by sleepercooler
Link to comment
  • 4 months later...
Guest Jeppis

Taas on tallissa tapahtunut enemmän tai vähemmän.

2016 kaudelle suurin muutos Omppuun on, uusi isompi moottori jonka rakensi Timo L. vankalla ammattitaidolla. Ensin tosiaan oli suunnitelmissa tehdä vain pieni peruskorjaus moottoriin mutta se osoittautui liian suureksi projektiksi itselle ja täältä bongasin Timon ilmoituksen myynnissä olevista moottoreista.

DSC_6635.JPG

 

Samalla uusittiin kaikki sytytysosat, kärjetön 009-jakaja, petronix puola ja uudet johdot.

Lämmönvaihtimet ovat ja jäävät paikalleen kunnes löytyy Eberi. Lämpöä on koppiin saatava kun pikkumies matkustaa aina mukana eikä häntä viitsi aina topata hullun tavalla.

 

Hitsattavaa oli muutamassa kohdassa ja niistä suoriuduttiin Isän avustuksella ja alkaa se mig pysymään omassa kädessäkin pikkuhiljaa. Samalla kun kone oli pois paikaltaan uusittiin moottoritilan äänieristys ja sisustaan tuli uutta äänieristystä. Vaihdelaatikon öljyt tuli kans vaihdettua, oli aikamoista limaa.

DSC_6647.JPG

DSC_6652.JPG

 

Koneen paikalleen laitto oli itselle suurin haaste kun omat ja isän työt menivät pitkän aikaa todella ristiin ja joutui yksin puuhailemaan. Mutta kyllä se sinne sujahti ja omien sekä muiden epäilyksistä huolimatta iso ilmaputsari mahtuu weberin päällä olemaan hienosti!

DSC_6794.JPG

 

Tein "virtaavammat" huilut hyllyssä ylimääräisenä lojuneesta rosteriputkesta. Bensaletkut tuli vaihdettua kaikki uudet. Uusi kaasari vaati vähän parempaa liikkuvuutta kaasupolkimelta joten väsäsin siihen paremman rullan ja pidemmän varren, samassa tuli vaihdettua uusi kaasuvaijeri.

IMG_20160225_143702.jpg

Kuvassa ollaan vielä projektim puolessa välissä mutta täytyy sanoa että toimii.

Kyllä se riemu repesi kun kone hörähti käymään. Virranjakajan kanssa on vielä hieman ongelmia mutta ne ratkotaan tässä lähipäivinä.

 

Rautarouva saa uutta väriä pintaan tulevaksi kaudeksi ja pohjatöitä on tuossa hierottu pitkin talvea, seuraavaksi suihkutetaan pohjamaali omassa hallissa ja siitä sitten siirretään ammattilaisten käsiin. Väriksi tulee alkuperäinen Beryl Green.

DSC_6657.JPGDSC_6655.JPG

 

Et sellasta täällä. :)

 

Link to comment

 

 

Samalla kun kone oli pois paikaltaan uusittiin moottoritilan äänieristys

 

Itse jättäisin tuon rouhepuriste-eristeen pois konehuoneesta tai ainakin tuosta tulipellistä. Saattaa nimittäin ennen pitkää löytyä puhaltimen siivistä vaikka eristeen päälle olisi askarreltu komea korin värinen "looker-pellitys"... :)

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...