Jump to content

Lasikuitu / hiilikuitu osien tekijöitä tai kontakteja?


Recommended Posts

Onko palstalla lasikuitu / hiilikuitu osien tekijöitä tai kontakteja?

 

Tekisi mieli tämän vuoden puolella vielä teettää etupuskuri jossa integroitu etuspoileri, mielellään hiilikuidusta.

 

Muottimallina mahdollisesti joko OEM johon puusta jyrsitty spoileri tai sitten Kerscherin vastaava, mutta muokattu malli.

Link to comment
  • 1 year later...

Onko tietoa paljonko painoa säästyy, jos vaikka konepelti tai lokasuoja tai puskuri korvataan hiilikuituisella? Puskureissa varmaan todella paljon, mutta mitenkähän lokasuojat, luukut ja ovet?

 

Olis pitänyt aikoinaan itse punnita kun mulla oli 66-kuplaan lokasuojat, luukut, ovet, astinlaudat ja puskurit lasikuidusta. Ammattimaisesti tehdyt hiilikuituosat on tietysti vielä kevyemmät.

Link to comment

Lasikuituisista lokareista viikon sisään kokemus kun joku kauppas fasessa kuitulokareita möhköön. Kaveri punnitsi etulokari 3,4kg ja takalokari 2,9kg. Minä punnitsin sisältä massatut käytetyt peltilokarit kilon sisään. Hyöty kokolailla nolla.

Link to comment

Osien valmistus lasikuidusta ei kotikonstein paljoa painohyötyä tuo. Kuitukerroksia pitää joka tapauksessa olla riittävästi ettei osista tule ihan lepsuja. Kuplan lokasuojat eivät paina muutenkaan paljon mitään,joten se hyöty kannattaa hakea jostain muualta. Lasien vaihto lexaniin tuo paljon suuremman hyödyn paljon halvemmalla. Ovien suhteen kannattaa mielummin keventää alkuperäisiä kun lähteä kuituoviin. Kuituovien kanssa ei jaksa elää! Toinen vaihtoehto on ostaa isolla rahalla vaakumileivottuja hiilikuituosia jotka sitten ovat oikeasti kevyitä mutta kilohinta on aika hirvittävä.

  • Like 1
Link to comment

Tämä hiilikuitujuttu tuli taas mieleen, kun selasin uutta GTI-lehteä jossa värkkäiltiin muotti konepellistä vai olikohan se takaluukku. Seuraavassa numerossa sitten tekevät valmiin osan tuolla muotilla. Ei kai sellainen vakuumipussi mahdoton homma ole harrastajatallissakaan, kun ei mistään autoklaavista kuitenkaan haaveilla. Niin ja ainakin täällä kuskista voisi ottaa 10 kg pois. ☺️

 

Mitenkähän Alexin puskuri/spoileriprojektille kävi?

Edited by mikan
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...