Jump to content

Westy-saranoiden asennus


Recommended Posts

Junikseen tekeillä westfalia-tyylinen sohva jonka saa avattua sängyksi, ja hyviä neuvoja kaivataan. Kyseessä siis tarvikesaranat, Serial Kombilta, samat joita Just Kampers myy.

 

Ongelmana on se, että kun sarana on asennettu suunnilleen siihen mihin asennusohje sen käskee asentamaan, ja avattuna saranat on kutakuinkin siinä missä pitääkin, niin istuma-asentoon taitettuna selkänoja on täysin pystysuorassa. Eihän se nyt noin kuuluisi olla? Missä mättää?

 

Ekassa kuvassa sarana istuma-asennossa, toisessa makuuasennossa ja kolmannessa irrallaan, mutta siinä kulmassa kuin se ohjeen mukaan pitää asentaa. Kuvista varmaan paremmin selviää ongelma.

20230122_170434.jpg

20230122_170329.jpg

20230122_165757.jpg

Link to comment

Etkö sä voi sitä kulmaa säätää siinä kohtaa missä se tulee tuohon vaneriin kiinni, nostat sitä niin pitäs kulman muuttua, en osaa miten se vaikuttaa sitten ku sen vääntää vuoteeks.. Eli onko se sitten suorassa.. 
^Mulla MaitoValaassa saranat kiinni tuossa vanerissa ja toinen pää "tulipellissä ku käännettään auki"

kuten sulla

Edited by Urbantoy
Link to comment

Istuinosan kiinnike on saranoitu yhdestä pisteestä, eli sen voi helposti kääntää siihen kulmaan kuin haluaa. Selkänojan kiinnike on saranoitu kahdesta pisteestä, joten nuo rautatangot määrää sen asennon. Jos nostan kiinnikeraudan etupäätä, jotta saan selkänojan kaltevaksi, niin selkänoja ei enää ole vuodeasennossa vaakatasossa, ja/tai nousee liian ylös.

 

Link to comment

Tarkennan sen verran, että istuinosaa voi nostaa vapaasti kun penkki on istuma-asennossa, eli penkin etureunan saa helposti ylemmäs. Tuon kuvan mukaisesti penkki ei asetu, kuvassa selkänojan ja penkin välinen kulma on yli 90 astetta, todellisuudessa 90 tai alle.

Samallalailla näyttää olevan selkänoja melko pystyssä samoilla saranoilla varustettu nimeltä mainitsemattoman harrastajan junis Oulusta.

 

20220723_142917.jpg

Link to comment

Mulla taitaa olla samat saranat omassa juniksessa ja kyllä toi selkänoja aika pystyltä näyttää siinäkin. Eli veikkaisin, että ei sitä ton ylläolevan piirrustuksen mukaiseen asentoon edes saa. Mutta ei mua ainakaan ole itseä häirinnyt tuo asento koskaan.

 

IMG_4769.JPG

Edited by mllks
Link to comment
Nimenomaan, se etulevy on korkeampi.
Se kun nousee niin selkänoja kippaa myös hieman oikeaan suuntaan, mikäli oikein muistan.
Muuten muistat oikein, mutta selkänoja ei liiku vaikka istuinosaa kuinka nostaa. Mutta jos selkänojaa kallistaa taaksepäin niin istuinosan etureuna nousee.

Vaikea selittää, mutta sen verran hankala geometrinen pulma tuossa on, että on pakko tyytyä melko pystyyn selkänojan kulmaan. Selkänoja ja istuin ovat 90° kulmassa, vaikka tuo piirustus väittää muuta, ja sitä kulmaa ei pysty suurentamaan. Jos taas selkänojaa kallistaa kovin paljon taaksepäin, niin istuinosan etureuna nousee liian korkealle jotta siinä olisi mukava istua.

Melko paljon nuo saranat eroaa alkuperäisistä westfalian saranoista, juurikin geometrian osalta, ja siitä tämä ongelma lähti eskaloitumaan kun mallivanerit on westyn alkuperäiset joihin nuo saranat ei sovi.

Lähetetty minun SM-G973F laitteesta Tapatalkilla

Link to comment
  • 1 month later...
saranat.jpg.f3fbdd5a5927a8c7e85d0e953969c2d6.jpg
 
Nimim. Jännityksellä odotan vastauksia
Tuohon jos laittaa harjanvarren, eli nostaa istuinosaa, niin selkänojalle ei tapahdu mitään.

Kanssaharrastajilta sain sen verran mittoja avuksi että pääsin hommassa eteenpäin, ja penkin runko saranoineen on kohta valmis. Katsotaan sitten että osuiko miten kohdalleen..

Ja selvisi sekin että nuo saranat on mitoitettu tölkkiin, vaikka niitä myydään sujuvasti junikseen ja pallikseenkin. Siksi ne ihan suoraan istu.

Lähetetty minun SM-G973F laitteesta Tapatalkilla

  • Like 2
Link to comment
On 3/15/2023 at 1:55 PM, preA356 said:

saranat.jpg.f3fbdd5a5927a8c7e85d0e953969c2d6.jpg

 

Nimim. Jännityksellä odotan vastauksia

Tässä pari kuvaa selvittämään tilannetta. Istuinosaa voi vapaasti nostaa ylöspäin lepoasennosta, mutta ei voi painaa alaspäin, siksi selkänojaa ei voi kallistaa enempää taaksepäin.

 

20230323_200733.thumb.jpg.c2ab5dbc893fe0fb5be7331eec04366e.jpg

 

20230323_200752.thumb.jpg.3f862905ee3a5ea433498ebdbef327a5.jpg

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...