Jump to content

hvlp- eli matalapaineruiskut


Recommended Posts

Jos on kunnon kompura olemassa niin hankkisin kyl ihan oikeen ruiskun. En mää itte mitään maalata osaa, mutta eipähän voi syyttää enään ainakaan vehkeitä. Hommasin toiseks ruiskuks devilbis gti:n makso 330 €, mutta on todellakin ollu hintansa väärti. Helppo pitää puhtaana kun viimestely on ihan eri luokka ku noissa halpiksissa. On HVLP ruisku, mutta ilmaa on sit hyvä olla 500 l/min.

 

Ite en uskaltais kokeilla tota kokonaisuutta. Säätöjäkään ei näyttäs olevan ku maalin määrälle. Viuhkan leveys olis hyvä olla säädettävissä.

Link to comment

Sellanen pipetistä vähän isompi kompura löytyy ja muutaman halpisruisku, joilla on pari autoa tullut kotipatentein maalattua. Oleb saanut sellaisen käsityksen että tuollaisella matalapaineruiskulla tulisi vähemmän ylimääräistä maalipölyä, vai lieneekö myyntipuheita?

Link to comment
Guest Mika Raussi

Juu korkeepaineruiskut toimii ihan toisenlaisella periaatteellakin. Niilläpä ei sit autoja maalatakin.

 

Noissa matalalpaineruiskuissa kato maali sumutetaan ilmalla ulos suuttimesta, mutta korkeepaineruiskussa on ilmatoiminen mäntäpumppu, joka pumppaa maalin ruiskuun.

Link to comment

Tuollainen korkeapaineruisku olis kyllä melko hyvä auton maalaamiseen, noin niinkuin urakka mielessä ;) Mulla olis sellainen, otanko ens kesänä himokselle mukaan, niin voidaan maalata halukkaitten autot, nopeasti ja halavalla :D

Link to comment

Enpä tiedä onko tuollainen esim. clas ohlsonin aito hvlp-matalapaineruisku,

mutta tuntuu tuolla samban keskuteluissa olevan tyytyväisiä vastaavan

tuntuisten laitteiden käyttäjiä. Onkos kenelläkään kokemuksia vastaavista

laitteista?

 

Suurin syy, miksi tuollainen kiinnostaisi on ohi menevän maalin määrä.

Käytössäni ei ole maalauskoppia tms, jossa olisi kunnollinen ilmanvaihto.

 

Matalapaine ruisku se normaali kompuraankin liitettävä on.

 

Mutta kaikki matalapaineruiskut eivät ole hvlp-ruiskuja?

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Spray_painting

# Conventional spray guns use a compressor to atomize the coating (Paint). General rule of thumb is that this type of gun puts 1/3 of the coating on the substraight being coated and 2/3 into the air.

 

# HVLP Spray Guns either use a turbine or a compressor to supply atomization air. A high volume of air flow with low air pressure (HVLP) is used to create a high air flow through the air cap creating a high velocity of air flow that is used to atomize the coating. Basic rule of thumb is this method puts 2/3 of the coating on the substrate and 1/3 in the air. True HVLP guns use 8 to 20 cfm and a minimum 5 hp industrial compressor is required. Using a special conversion regulator a true turbine HVLP gun can be used with this type of compressor to supply the best finishing results.

Link to comment
Mutta kaikki matalapaineruiskut eivät ole hvlp-ruiskuja?

 

Juuei, itseasiassa mulla ei ole mitään hajua, että mikä tuo hvlp-ruisku on. Tarkoitus oli vaan selventää "tavallisen" ruiskun anatomiaa, ettei kukaan pidä sitä korkeapaineruiskuna.

Link to comment
devilbis gti ruutta 1.4/110 suuttimilla ilman syöttöpaine on 2.2bar

 

Onko tämä kiveen hakattu ainoa totuus, jolla maalaa kaiken,

eikä millään muulla ruutalla tai suuttimilla ja säädöillä tee mitään?

 

Jos ostan tonnin kompuran ja 300e ruiskun, onko myös ns. flaksi taattu.

 

 

nimim. "VALOVIRTA-Mig tallissa"

Link to comment

Bilteman ruiskuilla on tullut maalattua noin 15 vuotta. Varmaan puolitusinaa on sinä aikan noita ruiskuja mennyt, joskus on jämähtäny ruiskukitti pönttöön, joskus ruiskua on rankaistu maalausjäljestä pajavasaralla ja onpa jonkun kerran neula tai tiiviste mennyt lopulta tööt :-)

Link to comment
Guest Mika Raussi
huomaaks 100e ja 200e ruiskun jälessä eroo jos maalarin kokemus on 0 ?

Ei millään. Lopputulos on kokemattomalla niin paljon tuurista kiinni.

 

Niin se tuntuu olevan vielä meikäläiselläkin välillä. Saas nähä miten onnistuu kun käyttis pitäs maalata keväällä/kesällä.

Link to comment
Guest Mika Raussi

Pohjat on tärkeet joo.

 

Sit taas se ongelma mikä miulla on tullu vastaan on roskat. Ja ne kun ei oo varsinaisia roskia, vaan roskaksi kiinteytynyttä maalisumua. Saas nähän sit kevväämmällä, että miten parannettu ilmanvaihto auttaa asiaan. Sen se nyt on ainakin auttanu, ettei tarvii kovin kylmällä kelillä edes yrittää mitään maalata. Onks kellään muulla ollu vastaavaa roskaongelmaa? Mie oon nimittäin nähny paljon heikommilla ilmanvaihdoilla olevia paikkoja, missä ei moista oo havaittu.

Link to comment
Guest Mika Raussi

Juu pitää kokeilla muutenkin seuraavaks toisen merkin maaleja. PPG:n valikoimissa löytyy paremmin ja on halvempaakin kuulemma kun Galsurit, mitä on tullu nyt aikasemmin käytettyä. Haittapuoli on vaan se, että tää PPG kauppias sotkee välillä sävyt vähän turhan suurpiirteisesti. Ei siis saa kahta kertaa samaa sävyä, eli pitää pyrkiä ostamaan kaikki tarvittava maali kerralla.

Link to comment

Kantapään kautta oppineena, niin eroja on ruiskuissa todellakin.

Onnistuu pikkasen paremmin sen kiillon veto kunnon ruiskulla kuin tapella 10 e ruiskulla. Itellä sellanen reilun satasen ruisku ja tyytyväinen ollut.

Paras ei ole, mutta tulee toimeen ja saa ihan hyvää jälkeä.

Kyllä se jälki on paljon kiinni maalarista ja parit perusasiat pitää tietää, niin onnistuu. Ja pohjat tietenkin vimpan päälle.

Ite en tollasiin kompoihin sortuisi.

Link to comment

Mää oon maalannut halvoilla (lue huonoilla), keskitasoisilla ja hyvillä ruiskuilla. Jotenkin on jäänyt sellainen kuva, että hyvällä oli helpompi maalata. Eli meniskä se jotenkin niin, että mitä huononpi maalari sitä parempi ruisku pitäisi olla.

 

Oon käyttänyt PPG:n ja Sikkensin värejä. En ole huomannut mitään eroja. Olen käyttänyt ohentimia ja kovettajiakin sekaisin (ns. sekakäyttäjä) ja hyvin maalit kyljessä pysynyt.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...