Jump to content

eri mäntien/sylinterien kestävyys


Guest Tuoppi

Recommended Posts

Guest Tuoppi

haeskelin juttuja ja jotain löysinkin mut pistetään uuteen kohtaan:

 

eli kun täällä on juttua noiden kestävyyksistä se tulee kai lähinnä sylinterin aine vahvuuksista...vai oonko heti mettässä? tai jos on muuta tärkeämpää saa korjata/lisätä...sitten miten noi takomännät vs muut valmisteet?

 

mua kiinnostais lähinnä 85,5 mäntien ja sitä pienempien kestävyys ja se kuinka/mitkä saa helpoiten rokkaan piiiiitkän iskun kans eli 86mm vai riittääkö :) mikä muuten on pisin isku mitä "normaalisti" käytetään? ja vastapainokampurasta olis kyse. veivit menee vaihtoon tarvittaessa tai matalat männät(kestävyys) koska en haluais lisätä yhtään prikkaa koneeseen ja sais vanhat kärmekset suoraan paikoilleen.

 

eli mitkä yhdistäisitte:

 

1. pitkä isku-lyhyet veivit-normi männät

vai

2. pitkä isku-nomi veivit-lyhyet männät

 

ja tosiaan toi moottorin leveys ei sais muuttua?

 

kiitoksia

Link to comment

3. pitkä isku - pitkät veivit

 

leveys ei saa muuttua = vakio isku, näin se vaan taitaa mennä tietävämmät kertokoot lisää, itse en ole mikään expertti kuplan koneiden stroukkaamisessa, mutta kyllä pitkä isku ja lyhyt veivi on myrkkyä jos konetta meinataan vielä kierrättää. Kampikulma kasvaa ja lisää mäntään kohdistuvia sivuttaisvoimia.

Link to comment
Guest Tuoppi

mites kyösti käy leveyden ja mikä on muuten normi veivin mitta? mitä jos haluasin tehdä pienemmillä mänillä kuin 90,5-> 85,5 tai 85? mitä menettäis ja mitä voittais. Toi 78 isku kuulostaa ihan järkevältä koska älyttömyyksiin ei oo todellakaan tarkotus mennä.

 

 

loistavaa...ei tää ookaan turha palsta...mut tää on parasta tässä paikassa kun vastauksia tulee yleensä aika nopeesti ja asiallisesti ja tietämystäkin on reilusti mukana. Ainahan niitä esso juttuja on mut kyl ne aika hyvin korjaillaan

 

metake:

 

ei oo tarkotus tulla kiertävä kone vaan väännöillä mennään ja remmiä pitäis varmaan tarjota.

 

 

olis tarkotus tehdä hiukan erilainen kone ja katsoa miten se toimii. on totta että määrätyt kompot tiedetään hyviksi kuten Kyösti laittoi mut jos kokeilis semmosta mitä ei paljon ole tehty.

Link to comment
Guest ritariässä

jos haet vääntävää konetta, silloin lyhyttä kiertokankea peliin eli vakiopituisella pärjää mainiosti 78mm nurkilla olevan iskun kanssa. se mitä koneistuksia joutuu tekemään sopivan dekin löytämiseksi on aina konekohtainen juttu.

Link to comment
Guest Tuoppi

mites toi lohko tulis valita, eli nykyistä lohkoo en enää käytä uudessa koneessa joten mikä lohko on hyvä rakennella? isku vois olla toi Kyöstin suosittelema 78mm ja männät ei tuu varmaan oleen isommat kun 85,5 tai 85 kestävyys ratkaisee...? eli vakio kansia olis tarkotus soveltaa.

Link to comment

78 iskun kanssa vakioveiveillä ja "ei-stroke" -männillä tarvitsee jo vähän rikkaa vakiolohkon ja sylinterin väliin. Sitä en tiedä saako 85.5 -mäntiä "stroke" -malleina (eli siis männäntappi lähempänä männänlakea), siinä voisikin mennä aika hyvin puristusten kanssa jo ihan heittämällä tai ehkä hieman kansia plaanaamalla.

 

Se ero on kuitenkin noissa "stroke" ja "ei-stroke" -männissä reilun kolme milliä.

 

Mutta epäilemättä jos ei halua koneistaa mitään, koneen pysyvän vakiolevyisenä ja vain sisähiluja vaihtamalla, niin noista varmastikin löytyy kombinaatio veivinpituuden, iskun ja männän"korkeuden" kanssa jolla kyseinen tavoite täyttyy.

 

Tämmöttii pata on käynyt itselläkin monesti mielessä, ahdettunakin... Eli muuten täysin vakiohiluista mutta iskua vähän lisää, vaikka just tuo 69->78 (puristukset ylös) ja siihen stroke-männät (puristukset takas alas) ja sit ahtoa...

 

Puavo @ www.dwl.fi

Link to comment

itsellä pöydällä 76*87 kone. Vakio korkuiset männät , kun muuta ei ole saatavilla. Mäntiä on saanut muokata reilusti, koska helmat ottaa kammen vastapainoihin kiinni. Prikkoja pytyn alle saa laittaan n. 4.5mm, kun haluaa 1,5 dekin

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...