Jump to content

mikä vatkaa?


Recommended Posts

möhkö rupeaa vatkaamaan kun nopeutta 70-80kmh. muissa nopeuksissa menee tasaisesti. renkaat on tasapainossa, auraukset o kunnossa. kun heittää kytkimen pohjaan menee tasaisesti. vatkaa samassa nopeudessa kaikilla vaihteilla, eli moottorin kierroksilla ei merkitystä= moottori vetää tasaisesti.

missä vikaa? vaihteisto?

Link to comment

Miulla löysässä ollut takarumpu teki just tuollasta, jollain tavalla se liittyi vissiin vetoon. Sekin oli tuollainen mystisemmän puoleinen juttu kun maalaisjärjellä sen olis pitäny tulla kyllä useammassa vauhdissa esille, vaan kun ei.

 

Tässä mahdollisessa viassa se hyvä puoli että hyvin helposti tarkistettavissa.

 

Puavo

Link to comment

Tää taitaa olla se klassinen "super beetle shimmy". Asiasta hyvin vähän tietävänä taitaa olla kysymys ominaisuudesta eikä niinkään viasta.

 

Eli kuplan keula on hitusen liian kevyt McPhersonille tai jotain sinne päin. Meillä 1302 tekee samaa satasen vauhdissa, toki ohjausvaimennin ja iskarit varmaan pahentaa tuota jos ovat kovin ikääntyneitä :)

 

Enpä ole huomannut emännältä kysyä vatkaako vielä satasen nopeudessa, vaihdettiin nimittäin iskarit keväällä uusiin...tarvii kysyä jos se autto.

Link to comment

Täälläkin möhkö josta tuota ominaisuutta ei löydy. Tosin kaikki kuluvat osat on vaihdettu uusiin, joka lienee "se ainoa oikea" tapa korjata tuo super peetle shimmu..

 

awi//

Link to comment

No mutta sehän on hyvä ettei teillä ole ollut tuota ominaisuutta tai ettei se ainakaan ole häiriöksi asti tullut.

 

Omissa autoissani on varmaa että on ollut kuluneita osia jne, joten sanotaan nyt sitten näin että ominaisuus ilmenee kun autolla ajaa paljon huolehtimatta osien riittävästä uusimisesta...

 

Jos asia kiinnostaa niin siitä varmasti löytyy hyvinkin paljon juttua monilta ulkomaalaisilta foorumeilta tai mahdollisesti jotain jopa vanhasta pölhölästä. Toki voi olla että aloittajan tapauksessa kyse on jostain ihan muusta kuin tästä super beetle shimmystä.

Link to comment
. Toki voi olla että aloittajan tapauksessa kyse on jostain ihan muusta kuin tästä super beetle shimmystä.

 

sen verran on tutkittu, että ohjausvaimennin on morjens. muut osat: pallonivelet ja iskarit uusia ja simpukkakin kohtuu hyvä (keskellä ei yhtään väljää, ääriasennossa pikkasen).

Pitänee hakea hytöseltä uus vaimennnin ja palailla sitten asiaan.

-b-

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...