Jump to content

Kansi asiaa


Recommended Posts

Guest Toheltaja

Ei haittaa mitään sanoisin, jos ei mihinkään outlaw kikottimeen laittele. Vakiohkossa koneessa menee varmasti. Mulla oli vastaava 1700 kuutioisessa vuosia. Ainut huoli tuossa on että lähteekö venttiiliohjuri liikenteeseen...

Link to comment
Kiinnostais tietää mille sylintereille nää on, halkasija on 95mm.

 

90 = 77mm männän putken ulko d

94 = 85,5mm männän putken ulko d

95 = Jotakin liiansuurella välyksellä tehtyä susi-koneistusta?

 

Jos teet 90,5/92 tai 94 männille, niin niille menee, (kunhan mittaat paljonko kansiasi on laskettu)

 

**

 

Siten toi ohjuri vaurio.... jos ohjuri pysyy kannessa, senkun laulatat.

Jos lähtee liikkumaan, tullee ilmottamaan siitä :)

Link to comment
Guest Toheltaja

kaikkia mainitsemiasi kokoja saa samoilla ulkohalkaisijoilla, monikaan ei noista tosin halua käyttää kun tuon vakion 85,5 koon, 87 ja 88 on slip in malleja, ja ovat herkkiä halkeemaan... Mieluummin koneistutat suoraan 90,5/92 putkikoolle. Saat isommat putket, ja tukevalla seinämälläkin vielä :D

Link to comment

Empä huomannu aikasempaa sanoa mutta tuosta samaisen ohjarin juuresta pakokanavasta on lohjennu pala irti. Taitaa lähteä ohjuri käveleen jos laittaa autoon kiinni?

edit:http://s97.photobucket.com/albums/l229/Mite1/Osat/?action=view&current=kanava.jpg

Link to comment

Elikkäs nyt ois kyse toisista kansista. 043.101.375R eli ruiskukannet 1600cc koneesta. Molemmissa kansissa tuo numero on sama, mutta eivät ole samaa paria. Voiko nämä siis käyttää parina? Sitte hiukan kiinnostaisi tietää kannattaako tälläisiä kansia avartaa? Samalla voisi tuon pakovenan vaihtaa 8mm vai onko 9mm parempi (siis varren paksuus)? Tietenkin se vaatii ohjarin vaihdon. Sitten vielä että haittaako tuollanen pienihalkeama venttiilien välissä paljonkin? Joskus minulle kerottiin että siitä voi olla haittaa, tiedä sitten.

 

Edit: Eli toinen kansi ei paikalleen mene kun halki on, tuomiona tuli että ei ainakaan kilpakäyttöön. Hyvä siis reenata kanavia

Link to comment
Guest Keiteleen Kone

Kannattavuus riippuu sitä meneekö auto myyntiin, jos ei mene ja sillä pääsee vielä itse ajamaan esim. 10 kilpailua ja jos ei ole aikaa korjata (korjauttaa) joka kisan jälkeen moottoria.

Kannen pako-ohjurin jousen puoleinen kauluksen puuttuminen ei haittaa välttämättä mitään jos ohjuri on tiukasti paikoillaan, sen voi kokeilla varovasti tuurnan ja pienen lekan avulla lyömällä tuurnalla ohjurin päätä, jos se ei lähde napakalla lyönnillä liikkeelle pysyy se varmasti kiinni.

 

9mm. pakoventtiilin vaihtaminen 8mm. varrelle vaatii uuden ohjurin sorvausta jotta saa ulkomitan sopivaksi, sisäreikä on uusissa ohjureissa sopiva mutta ulkomitta on esim. 14.52 tai 15.02mm.

Näitä kuten muitakin moottorinosia löytyy Keiteleen Koneesta, sekä tietoa asentamisesta sillä vaihtotöitä on tullut tehdyksi muutamiin satoihin syl.kansiin.

Kansissa olevat halkeamat eivät haittaa jos vaarnaruuvit ja sytytystulpat pysyvät kiinni sekä paineet pysyvät oikeissa paikoissa.

Link to comment

Molemmat kanet ovat tulossa omaan käyttöön, ja harvemmin noita kuplia jm:ssä enää ostetaan, tosin tiedä vaikka siviiliin tulisi jommat kummat kannet. Ite ois tarkotus harjotella kanavien tekoa noihin ruiskukansiin. Noi brassi kannet varmasti korjataan ja avarretaan luultavasti samalla 90.5mm/92mm.

Link to comment

Tuli nuo siviilikannet pestyä ja lasikuulapuhallettua koulussa. Yllätys oli mitä ihanen. Molemmat kannet halki venojen välistä, tulpanreiät koko matkan halki ja vielä kaiken kruunaa että pakokanavat halki. Saa näistä sentään hyviä reenaus kansia kanavien tekoon. Tuskin kannattaa edes hitsata.

Link to comment
Löytyykö edellä mainittuja syl.kansia?

 

En tiedä, löysin linkin netistä. Mutta aikaisemman kokemuksen perusteella ne tuskin ovat Keiteleen Koneessakaan mahdottoman kalliita?

 

Koetin kertoa sitä, että jos koneistukset ja hitsauksen joutuu teettämään, niin taitaa olla järkevämpää ostaa uusi kansi.

Link to comment
Guest Keiteleen Kone

Pitää paikkaansa.

Vakiokansia ei kannata taloudellisesti ajatellen korjauttaa noin paljon.

 

Itse pystyn ja osaan tehdä sylinterikansille kaikki mahdolliset korjaukset mutta vaikka en laskisi työlle ja varaosille kuin omakustannushinnan niin silti en tee tuollaisia korjauksia.

Erittäin hyvät kilpakannet esim. 40mm. imuventtiili joka virtaa 190 hp. on tietysti toinen asia.

Link to comment

Nuo ovat vakio kannet siis nuo mitkä ovat jokapuolelta halki. Niihin harjottelen kanavien tekoa koska ei sitä muuten voi oppia, ei ole pelkoa että menee kannet pilalle. Tuo toinen kans (brassilainen) tekisi mieli korjata, mutta taitaa olla liian kallista mun lompsalle. Seetit pitäisi varmaan uusia ja tuo ohjari ei pysy paikallaan kun kumivasaralla koputti. Tosin on eri asia jos löytää vastaavan siviilikannen ja tekee siitä kopion :)

Link to comment
  • 2 weeks later...

Hoplaa, sotketaas taas yhet kannet tähän topickiin.

Eli yksi sylinteri oli pahasti painunut kanteen ja jauhesammuttimen jauhe sekä suomen ilmasto syövyttänyt yhden ylimääräisen reiänkin. Kysymys siis kuuluu että mihin koneistamoon kannattaisi viedä tuo kansi hitsattavaksi. Meijän amikseen en luota, kuitenkin kansi menee kieroksi siellä :) Joku hyvä koneistamo turun seudulla. Vauhtipisteestä saanut kyllä aika huonoa palvelua, tiedä pitäisikö silti sinne viedä tämä.

Ja sitten kuvia:

Painuma, kuva huono :)http://www.mms-racing.fi/images/233.jpg

Reikä http://www.mms-racing.fi/images/231.jpg

Link to comment
  • 1 month later...
Guest Mika Raussi

Riippu vähän. Voi sen toki täyttöhitsata ja sitten koneistaa, mutta jos noita ei oo vielä laskettu ainakaan paljoo, niin kannattaa todennälösesti vaan koneistaa tasaseks ja vastaavasti sit shimmata pyttyjä tarvittava määrä. Eipä ainakaan kieroudu ja on paljon halvempaakin. Tolla rejällä ei oo tossa kylessä yhtään mitään merkitystä. Toki voihan sitä vähän siistiä, niin ei ainakaan näytä niin pahalta.

Link to comment

Lyhytkierteiset tulpanreiat voi hitsauttaa umpeen ja tayttaa ulkopuolella sen poteron kokonaan, sitten tehda uudet tulpankierteet pitkakierteiselle tulpalle. Kestaa kovempaakin kayttoa vaikka palotiloissa olis pienet halkeamat. Nekin tietty voi hitsata umpeen, ensin avartaa pienen V:n muotoon railon. Halkeaa kumminkin usein vieresta suht lyhyessa ajassa :)

Link to comment

kyse oli nyt noista kansista mihin on sylinteriputki painunut. Sitä en tiedä paljonko kansia on laskettu mutta laskettu on. Ja kuka mulle sitten tekee samanlaiset kanavat siihen kanteen kun niitä nyt saa satasella?!?! ja maksan niistä kanavista sitten sen 200?!?! että näin.

Link to comment

Ei tuolla reijällä mitään väliä ole tossa kohtaa, vain kosmeettinen haitta. Hieman huonot kuvat, mutta näyttäis aika paljon lasketuilta kansilta. Käyt vaan plaanamassa suoraksi (ei yhtään enempää) ja laitat 87 tai mielummin 85,5 pytyt niin saattaa kestää pari kisaa. Puristukset kohalleen männistä sorvaamalla tai shimmilevyillä. Äläkä kiristä kansia hullumaisen piukkaan ja kunnon jäähdytys = puhaltimet. Nämä neuvot taas oletuksena että tulevat jokkis koneeseen??

Link to comment

JM kansiin on kylla laitettu paljon tyotunteja, ja oletan etta kansipari on about samanlaisilla kanavilla jne.. uudesta aihiosta kun alkaa tekemaan kopiota niin kylla siihenkin menee rahaa ja aikaa.

 

Molemmista kansista kun plaanaa saman verran, just etta saa tasaisen tiivistyspinnan, niin luulis olevan ok. Niin ja jos viitsii muuttaa tulpanreian pitkakierteiseksi. Silloin ei pienet halkeaman alut palotilassa haittaa niin paljoa. Hitsaus pitais sit tehda ennen plaanausta.

 

Palotilat noissa on suht ok nakoiset muodoltaan, jos pitaa puristuksia laske niin niista voi ehka hiukan kaivaa tavaraa veke. Dekkikorkeutta en muuttais isommaksi puristusten laskemiseksi, se huonontaa palamistapahtumaa. Korkeintaan mannan paihin sorvauttais pienet poterot, palotilan muotoiset. Mahtaako olla mannissa jo venakolot kaivettu?

Link to comment
  • 6 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...