Jump to content

1/2 moottori


Guest kepajake

Recommended Posts

Guest laiska`s custom

eiköhän ihminen ole 100v lentänyt jo hieman eksoottisimmilla koneilla kun 2 mukinen volsun kone,ja mitä pien lentokone turmissa on kuollut sinä aikana ei ole kovin iso luku.vw moottoreillakin lennetty ihan 50luvulta lähtien ja taitaa olla eniten käytetty moottori.

Link to comment
vw moottoreillakin lennetty ihan 50luvulta lähtien ja taitaa olla eniten käytetty moottori.

Ei taida olla edes ultrapuolella eniten käytetty kone, saati tavallisella yleisilmailupuolella. Perus-Cessnojen koneet on kyllä ilmajäähdytettyjä nelosboksereita, mutta "ihan pikkaisen" isompia kuin VW:n koneet. Tai edes Porschen kutoset.

Link to comment

Yleensä lentokoneenmoottorin tyyppimerkinnässä on myllyn tilavuus mainittu, esim. O-320-sarjan Lycomingin tilavuus on 320 kuutiotuumaa. Isommat moottorit on yleensä kuusisylinterisiä. Pienin amerikkalainen nykymoottori taitaa olla 235. Limbachin, Sauerin ym. tekemät VW-pohjaiset moottorit on yleensä 1.8-2.5 litraisia.

 

Ai kulkisiko maan päällä? Miksei, paitsi että esim. Sauerin tekemä 2.5 litrainen 126 heppainen kone maksaa uutena 17000 €. 160 hv Lycoming O-320 maksaa uutena $ 35000, nollatunneille korjattuna noin $ 25000. Vanhoja saa edullisemmin mutta loppuunlennetytkin ovat arvossaan experimental-rakentajille ja vaihtomoottoreina. O-320:n "core value" on näköjään 12400 taalaa.

 

Lisäksi lentomoottori on tehty sillä tavalla, että se antaa tehonsa pienillä kierroksilla eli alle 3000 rpm. Potkuri on suoraan kampiakselin päässä eikä lavan kärki voi ylittää äänen nopeutta.

Link to comment
Guest Toheltaja

Tuli yks tommonen gyrokopterin kone aikanaan kasailtua eräälle ystävälle, kun oli lapa irronnut ja rytkässy sitten lohkon paskaks. Vakuutus korvas uuden koneen, ja likipitäen kaikki uusiks menikin akselia, veivejä sekä kansia lukuunottamatta. Polttoainepumppu koneistettiin tyhmästi jakajan nurkille niinku oli 25hp koneissakin, ja paljon muitakin reikiä sai lohkoon tehdä vanhan mallin mukaan. Veivit oli 912 porsaan ja akseli vastapaino 82mm merkkiä limbach. Kait tuo kikotin vieläkin kulkee...

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...