Jump to content

Sähköpuhallin pallikseen


Recommended Posts

Aattelin laittaa Motonetin veneilypuolelta "tunnelipuhaltimen" puhaltamaan palliksen lasilta huurut pois. Tommosella 6000l/min puhkuimella se varmasti onnais. Mut mites jos haluaisin tuohon toisenkin nopeuden, minkälaista vastusta väliin kantsis laittaa. Ton tehokkaamman pömpelin kyljessä lukee Fuse 16A, ite motti vie 11A. Kytkimenä on ihan normi kuplan valokytkin, jossa siis pari asentoa.

Link to comment
Guest Mika Raussi

No käytännössä vastuksena tossa pitäs olla lankavastus, joka on puhaltimen ilmavirrassa jäähtymässä. Eli ei muuta kun rautalankaa kiepille ja kokeilemaan mikä ois hyvä!

Link to comment

Tai motonetistä haet 3-asentoisen lämppärin puhaltimelle tarkoitetun kytkimen joka sisältää tarpeelliset vastukset, kierrettävä malli, saa modattua volkkarin nupin siihen ja löytyy 3 nopeutta vakiona. Tais maksaakin jotain 10 euroa.. Vai meneeks liian helpoksi?

Link to comment

Nyt on kytkin mittailtu ja kokeiltu. Eli virtanen kantsii syöttää liittimeen B sit joka asennossa saa vastuksetonta virtaa ulos C liittimestä ja M:stä eri vastuksilla. Oisko toi C merkkivalolle tms? Tuon "kolmenkuution" puhaltimen kanssa tuntui toimivan ihan OK, kun testailtiin irrallaan.

Link to comment
  • 4 weeks later...

Itekin tuli Kuplaan tommoset härvelit (tuuletin Biltemasta ja katkaisin Motonetista) hankittua, ja asentamaan pitäis ruveta. Kertokaa nyt tyhmälle miten noi pitää kytkeä että ne saa toimimaan. Eli tuulettimessa musta ja punainen piuha, ja katkaisimessa liittimet B, C ja M. Mitä siis mihin että toimii...? Hävettää mut kun ei viittis autoa polttaa :-P.

Kiitos.

Link to comment

Johan tossa edellä yritin, mutta ei vissiin ollu tarpeeks selkee. Eli, otat jostain virtaa, mieluummin (8A 2,8kuution puhaltimelle) sulakkeen läpi, kun et kerran halunnu polttaa autoa, sitten viet sen virran piuhalla kytkimen b-napaan, ja M-napasta vedät puhaltimen punaseen piuhaan (ellet jostain syystä halua pyörittää sitä takaperin, siinä on nuolella merkattu suunta johon se puhkuu), sitten vedät puhaltimen mustan piuhan maihin. Ja ei kun tuulta munille, kolmella ei teholla.

 

Sit kantsii suojata sen kytkimen vastuslangat, ettei ne ota mihinkään palavaan materiaaliin kiinni. Itse tein suojan vanhasta alumiinisesta releen kotelosta.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...