Jump to content

kupla käy kuumana ...?


Guest kumikameli69

Recommended Posts

Guest kumikameli69

sylintereitten alla pitäs kuulemma olla jotkut pellit mutta tuosta miun moottorista puutuu ne !? oisko kuvia kellään minkälaiset ne on ja miten ne ovat siellä ?

Link to comment
onko välttämättömät ?
On

 

Niin no, tätä mieltä aina itsekin ollut, että kaikki moottorin pellit + tiivisteet paikalleen, ei niitä tehdas sinne turhaan oo tunkenu, mutta tuosta mun ovaalista joku edellinen omistaja on jättäny unohduspellit ja ne alemmat vaihtimen ja kampikammion väliset pellit pois, enkä laiskuuttani ole niitä sinne vielä laittanut, eikä se nyt mitenkään kuumana käy, ihan normisti pystyy ajeleen..

Link to comment
Guest Ulpukka

Viittiskö joku laittaa semmoisen kuvan, missä näkyisi nämä kaikki tarpeelliset pellit? Täällä on kuplista vuosikaudet haaveillut emäntä nyt hankkinut ekan oman (-72), joka lämpimänä alkaa tupsia, paukkua ja hyytyy (ei saa bensaa) eikä kärsi kaasua painaa, mutta kylmänä voi ajella moitteetta muutamia kilometrejä. Sitten alkaa varoitella hienoisella nykimisellä ja kohta hyytyy mikäli ajoa jatkaa. Tarkoitus oli kulkea autolla kesä töissä n. 30km matkaa, mutta heikolta nyt näyttää sen suhteen ellei joku ole aina puhelimen päässä valmiina hinaamaan... Ja konehuone tuntuu siis kuumenevan selvästi liikaa. Öljyt on myös tarkoitus vielä vaihtaa varuilta.

 

Isäntä tutkinut ettei minkään pitäisi olla rikki (myös bensapumppu vaihdettiin varuilta mutta se ei poistanut ongelmaa, lievensi kyllä hieman), mutta vaikuttais nyt siltä että tästä meidän autosta ainakin puuttuu noita peltejä. Tästä on myös joku poistanut nuo lämmitykseen liittyvät putket kokonaan. Tuosta koneen edestä alhaalta ja sivuilta paistaa maa läpi, kuin myös koneen takaa.

 

Pari kuvaa:

http://kuvablogi.com/nayta/2717966/

http://kuvablogi.com/nayta/2717967/

Link to comment
Guest Ulpukka

joo siis se iskettiin siihen ensiavuksi, kun epäiltiin että se alkuperäinen pumppu on rikki, tarkoitus on vaihtaa oikeanlainen kunhan se saadaan hankittua. Tämä siis jätti heti välille ostoreissulla, 156km matkasta 6km päästiin ajamalla, ja 150km hinauksessa... Myyjällä ei kuulemma ollut koskaan temppuillut (lyhyessä kaupunkiajossa). Tien päällä kokeiltiin aukaista kaasaria ja kun bensaa kaatoi sinne suoraan, kone kävi, mutta kaasupolkimesta ilman lisäbensaa ei. Bensaletkukin tuntui turhan kuumalta, että on kai tässä paljonkin juttuja joita pitäisi kai koittaa rapata...? Sitten huohotinletku oli tukittu tankin päältä, sekin on avattu (tässähän oppii näistä jotain väkisinkin... :)

Link to comment
Guest HanttaP

Ulpukan moottorin ympärille äkkiä kaikki pellit ja tiivisteet takaisin. Sitten voi ihmetellä, tuleeko bensaa kaasuttimeen ja millä paineella. Nyt ainakin jakajan alipeineletkusta menee bensaa jakajaan, koska metellimutka puuttuu. Sitten on hyvä kysyä edelliseltä omistajalta moottorin tietoja, onko sisältään vakio, jos on niin alkuperäiset kaasutinsysteemit ja pakoputkiston palauttamalla voi moottori alkaa toimia. Moottori tarvitsee toimivat imusarjan ja kaasuttimen esilämmitykset. Tuollaista Weber-viritystä viimeksi eilen mäkkärin pihalla tutkittiin ja eipä sekään hyvin toiminut.

Link to comment
Guest Ulpukka

Kone on porattu 1300 -> 1600, sen tarkempia tietoja ei ole. Saakohan noita peltejä uusina, niitähän luonnollisestikaan tuskin on enää kellään tallessa... No, onpahan isännälle töitä... Ed. om. ei tuntunut tietävän tekniikasta varmaan sen enempää kuin minäkään, jollain tutullaan oli laitattanut mitä oli tarvinut ja ajellut pientä kaupunkiajoa. On tää auto toiminut ainakin aiempina vuosina, Tampereen suunnalla vaikuttanut ja kiertänyt Bug In Finnit ainakin 08 ja 09.

Link to comment

Koneeseen on vaihdettu suuremmat sylinterinputket, poraamalla ei noin suuri koneen koon muutos onnistu.

 

Peltejä saa uusina, mutta ihan täysin bolt-on ne ei aina ole, vaan vähän voi joutua sovittelemaan. Kuvan perusteella moottorista puuttuu ilmeisesti ainakin seuraavat pellit:

http://www.paruzzi.com/webstore/?zoektr ... &category=

 

http://www.paruzzi.com/webstore/?zoektr ... &category=

 

http://www.paruzzi.com/webstore/?zoektr ... &category=

 

http://www.paruzzi.com/webstore/?zoektr ... &category=

 

Ja suurella todennäköisyydellä puuttuu myös:

http://www.paruzzi.com/webstore/?zoektr ... &category=

 

Ja riippuen siitä onko moottorin sylinterinkansien pinnapultit kokoa M8 vai M10.

http://www.paruzzi.com/webstore/?zoektr ... &category=

Tai

http://www.paruzzi.com/webstore/?zoektr ... &category=

Link to comment
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...