Jump to content

68maatti

Members
  • Posts

    45
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by 68maatti

  1. Kehät läks. 2kpl orkkis kapselit, hieman kolhua ja korroosiota -yht 10eur Lahjoitetaan. Lisäksi annetaan 2kpl takasivuikkunat, -68 kuplasta, kirkkaat. Lempäälä, nouto, yhteys soitto, txt tms 04OO968085
  2. Onhan se varmasti sitten oma kupla?
  3. Eli Mattilan Pyöräliike. 80-luvulla sieltä ostettu fillareita itselleni eikä junakeulaa ole näkynyt silloinkaan. Silloisen (='60-'90-lukuisen) toimitilan alueella on nyt jotain 90-luvun raatoja, ei junakeulaa.
  4. Projekti ei ole edennyt nimeksikään, mutta on siitä koronakuplaksi.
  5. 2000e kopautushinta, päätyikö palstalaisille?
  6. 412E huutokaupassa. Ainakin paineasetelma on etupäässä, jos ei muuta vikaa havaitse kuvista 😀 https://huutokaupat.com/2145758/volkswagen-412-e-museoauto-iassa-1973-17-l-bensiini-1-km
  7. Bongattu 4-tiellä etelää kohti jossain ohituskaistalla eilen!?
  8. 5,5x15 kromi mangelsit 185/65/15, matala, rummuilla: piirsi rantua 5-6 välille. Sama akseli levyillä ei enää sopinut noille kumeilla --> 155/15 ja mahtui. Eli osui hivenen pyörännavan etupuolella, ja tässä tapauksessa vasen oli vakavampi kuin oikea...
  9. Jokos lanssiukoilla on kaikkilla vilkut?
  10. Automatic, tarkempaan arvioon pitäisi tutkia mitä löytyy itseltä tallista.
  11. Ei verkosta, vaan itse bongattuna Kuuban kaduilta. Tuo pinkki keksintö oli poljinkumeista päätelleen about puoli miljoonaa ajettu. Kaukaa bongattu sekajuna, tai siis pallo. Samaa tyyppiä, Fordin logo keulalle, classic taxi lappu lasiin ja turisteilta rahat pois kiertoajelulla. Lisäksi näkyi norsuntassuvalot lediviritelmänä ja junakeulan facelift (ahterilift?) jossa perään vaihdettu norsuntassuvalot. Muutama mohito piti ottaa järkytykseen.
  12. Oulun AMK tehnyt sähköautomodiksia, aiheeseen liittyviä hahmoja löytynee tältäkin palstalta - ilmakuplien harrastajina nyt ainakin.
  13. se ns. meriheinä kannattaa suojata molemmin puolin AP:n mainitsemalla "lumppukaulaliinalla". Näin heinä ei mene jousien sisään. Lisää jäykkyyttää saa myös kun sitoo jousia tiukemmin toisiinsa kiinni pohjasta rauta- / migilangalla. Alun perin takapenkissä vierekkäiset jouset on kiinni toisissaan, mutta reunasta reunaan lankaa ei ole. Jos ei ole meriheinä palanut tai syöpynyt (kuten itsellä oli takapenkissä, akun kieppeillä) niin kannattaa pelastaa vanha.
  14. Ei tuo niin harvinainen ole, mullakin yksi tallissa ja juuri samalla Zenith Blau värillä :) Tämän palstan kautta hankin automaatti-speziaali osia ja projekti on nyt sisustuksen rakentamisessa. Vaihdetaanko kuvia ja tietoja privalla?
  15. Ja nyt on hakusessa penkkien verhoilut. Korkeaselkänojaiset istuimet edessä ja haastava värikombo - Zenithblau ulkokuoressa, penkeissä likimain one-year-only "07 blue pattern 68" basketweave kangas. Taustoina sininen vinyyli kuten myös oviverhoiluissa. Oviverhoilut tuli siistiksi pesemällä ja pienillä paikkauksilla. Mutta penkkien kankaat ja vinyylit on vaihtokunnossa, takapenkissäkin ollut klassinen "akkuhapot ja/tai tulta meriheinälle" -tyyppinen vaurio. Olisko tietoa mistä löytyy sopivaa kangasta? Edit: lisätty kuvat
  16. https://huutokaupat.com/fi/v/324158 Helikopterin veturi, moottori ainakin tuttu
  17. Espanjalainen junakeulaviini. Alkosta 8,59e, numerolla 477357
  18. Lisäys testin tunnistamiseen: Rattia ei rullilla pyöritellä,ajonvakautukseen ei tule signaalia kiihtyvyyksistä, kukaan ei pidä ratista kiinni, GPS on mykkä (aina ollaan sisätiloissa), monasti konepelti on raollaan, etäisyystutkat edessä ja/tai takana tunnistaa jotakin mittalaitteita tai kiinnitysrakenteita ilman muutoksia jne... Tunnistaminen on siis varsin helppoa. Osa autoista ei edes suostu toimimaan ilman erillistä "dynamometri" asetusta testirullilla - johtuen lähinnä kyllä ajonvakautuksista.
  19. Tai sitten rajoitetaan kierrosten nousunopeutta (esim MB Atego 815, lähtee tyhjänä ykkösellä sen mitä pallokeula 1200 koneella, täydellä kuormalla ja kärryllä), joka suojelee voimalinjaa nykäyksiltä, ei savuta ryntäytyksessä jne... Euroopassa pitää kuitenkin saada kierrokset korkealle paikallaankin katsastusvaatimusten takia.
  20. 37keur/myyty ajoneuvo tulee auton elinkaaren aikana tuotetuista haitallisista päästöistä * haitta-arvo (saadaan ihan USD/g hinta, Euroopassa 0,0088€/g) * rikolliskerroin. NOx aiheuttaa Californiassa melkoisen akuuttia SMOG ongelmaa ja alailmakehän otsoniongelmaa (O3). Karkeana yleistyksenä matala kulutus --> korkea NOx ja toisinpäin. VAG:n huijarisofta oli SCR laitteiden ja EGR:n kanssa olevissa malleissa. Matala NOx maksaa, joko kulutuksessa (diesel/AdBlue) tai vähintään muissa ominaisuuksissa (lämpöjen hallinta, korkea EGR taso likaa venttiilit tms) Muita tunnettuja päästöhuijauksia löytyy Volvon kuorma-autoista 90-luvulta jenkeistä ja Cumminsin 14litraisesta Euro2 moottorista (esim Sisun SR/SM260 ja isommat mallit). -Mittatapahtumassa ei tyypillisesti kaikki pyörät pyöri --> ABS tiedosta info. -Testisyklit on tunnettuja, jos alkaa tuntumaan reitti tutulta --> testisyklisofta päälle -testisyklissä määritelty muitakin juttuja : valot, ilmastointi, lämpötila jne... Kaikki täsmää --> testisofta päälle. Ja myös ajovastukset on määritetty, mutta auton valmistaja saa antaa taulukkoarvon lisäksi omat arvot. Ja tämä on suurin tekijä miksi ilmoitettu ja todellinen kulutus eroavat. Espanjassa IDIADA:lla on paras mittarata rullausvastusten (ja melun) määrittelyyn: Lämmintä, sileä rata (silti speksissä), korkealla ohuessa ilmanalassa.
  21. Iskari(t) ihan finaalissa? Vois tehdä noin ja syö renkaan 8-12 kulmaiseksi.
  22. 10%ylitys joskus sallittu ja tuleehan jotain aisapainoakin ja se syö auton kantavuutta.
  23. Siitä parit kuvat paikalta. Huhujen mukaan 200km/h meni varttimailin ajanottokennoihin edellisissä viesteissä esiintynyt taho. Turvallisuus toimi ja vauriot lienee henkisellä puolella - hyvä niin.
×
×
  • Create New...