Jump to content

Pakusta Bussi?


Guest pedro

Recommended Posts

on se mahdollista (tai oli kun ite kysyin jokunen vuosi sitten) MUTTA EI TODELLAKAAN KANNATTAVAA TALOUDELLISESTI mun auto tuotu suomeen bussina ja suomessa muutettu pakuksi,ymmärtääkseni ilman mitään verohelpotusta joten kysyin että mites jos paan penkit ni sillon siihen aikaan jotain 30000-40000mk veroja olis tullu ARVAATTE VARMAAN MITEN KÄVI

Link to comment

67 ja vanhemman pakun saa muuttaa henkilöautoksi ilman veroseuraamusta. Tietty taakse laitettettavat penkit on oltava säännösten mukaiset (60-luvun), jonka mukaan henkilöluku tulee papereihin uudelleenrekisteröinnissä.

 

Jeren kannattanee tehdä valitus autoverokohtelusta?

 

 

(vinkistä kiitos Tommille)

Link to comment
67 ja vanhemman pakun saa muuttaa henkilöautoksi ilman veroseuraamusta.

 

Millos tuo on muuttunu? Ei ollu pari vuotta sitten asiat tuolla mallilla. Pyöreesti 500 euroa olis maksanu '66 doppelin henkilöautoistaminen.

 

Kuka muuten tietää, kuinka uuteen umpipakuun (joka on rekisteröity henkilöautoksi) saa penkkipaikkoja taakse. Jostakin lähtien on kait vaadittu ikkunoita matkustamoon.

Link to comment
Tänävuonna on ainakin yksi paku muutettu. Viimeviikolla asiasta soitin itse ja varmistin asian.

 

Eipä ne paljon huutele tuonsuuntaisista muutoksista säännöissä tai niiden tulkinnassa. Hieno homma, jos noin on.

 

Tuo ikkunakysymys kiinnostaa sen takia, että olen uusumpioinut taannoin puhkotun ja bussitetun '62 kastenwagenin. Auto on poistunut rekisteristä 1+6 HA:na. Mietin vaan, että kannattaneeko ruveta penkinkiinnikkeitä väsäämään takatilaan, jos ei enää ikkuinoiden puutteen vuoksi ole kuitenkaan rekisteröitävissä kuin max kolmelle. Yksi '53 umppari meni kyllä 1+5 HA:na läpi ilman mutinoita. Kertokaa, jos tiiätte, miten nääyleensä menee.

Link to comment

Tuo mun paku on 3+3, ja takana kova penkki. Ilmeisesti se siinä saisi olla hieman pehmustettakin, mutta kuinka paljon? Toiseksi voinko asentaa pakuun kiinteän jääkaapin, TV:n, kaatuvan penkin, joka muuttuu sängyksi ym.? Jos nuo onnistuu, niin sittenhän ei ole mitään väliä, vaikka paku onkin.

Link to comment

Et saa asentaa kiinteitä. Vaan tavarat saa olla vain kuljetuksessa. Et saa myöskään verhoilla tavaratilaa pelkkä vanerointi saa olla jos oikein pilkkua nussitaan. Ja nämä voidaan tarkistaa myös tienpäällä jos oikein = OiO = konstaapeli sattuu paikalle ja huomaa asian niin ei hyvää seuraa.

 

Joitain kombi ja kastenwageneita on rek. joskus 3+3 ja sitten umppareihin on pitänyt puhkoa ikkunat yksi per kylki turvallisuuden takia.

Link to comment

Onkohan musta tullu vanha ku mä muistelen menneitä.

Tiedän ainakin yhden tapauksen jolloin pakun vanerointi vaati uusintakatsastuksen, koska _kantavuus_ pieneni. Tämähän oli tietty aikaa, kun ovissa piti olla ne maagiset numerot.

 

Jaa että mikään muutu paremmaksi?

Link to comment
Ilmeisesti se siinä saisi olla hieman pehmustettakin, mutta kuinka paljon?

50mm. Muistaakseni. Tasan.

 

Kyllä se sikaosasto viihtyy vaikkei ookkaan kun pehmeä vaneri kankaalla verhoiltuna alla. Aina voi levyttää lattialla. :)

Link to comment

saa olla nykyään normaalipehmuste:

 

http://www.ake.fi/viewdocument.asp?ID=265

 

Alennetun autoveron alaisen pakettiauton yhtenäisen tavaratilan vähimmäismitat:

# umpinainen tavaratila → tilavuus vähintään 3 m3 ja sisäkorkeus vähintään 1,30 metriä

# avolava → pituus vähintään 1,85 metriä

# kaksoisohjaamo (ns. doppelmalli) → umpinaisen tavaratilan sisäkorkeus vähintään 1,30 metriä ja sisäpituus vähintään 0,80 metriä sekä avolavan pituus vähintään 1,50 metriä

# tavaratila mitataan autoverolain 23 §:n 2 ja 3 momentissa säädetyllä tavalla.

 

Alennetun autoveron alaisen pakettiauton tavaratilassa saa olla tilapäiseen käyttöön tarkoitettuja istuimia seuraavasti:

# jos yhtenäisen tavaratilan tilavuus on alle 7 m3 → vain kuljettajan istuin ja kuljettajan vieressä olevat istuimet, tavaratilassa ei saa olla mitään istumia

# jos yhtenäisen tavaratilan tilavuus on vähintään 7 m3 → tavaratilassa saa olla tilapäiseen käyttöön tarkoitettu istuin yhdelle henkilölle

# jos yhtenäisen tavaratilan tilavuus on vähintään 8 m3 → tavaratilassa saa olla tilapäiseen käyttöön tarkoitetut istuimet kahdelle henkilölle

# jos yhtenäisen tavaratilan tilavuus on vähintään 9 m3 → tavaratilassa saa olla tilapäiseen käyttöön tarkoitetut istuimet kolmelle henkilölle

# tilapäiseen käyttöön tarkoitettu istuin = istuinosaltaan ylöskäännettävissä ja yläasentoon lukittavissa oleva istuin, istuin voi olla normaalipaksuinen ja turvavöitä ei edellytetä

# tilapäiseen käyttöön tarkoitetut istuimet on sijoitettava selkä menosuuntaan välittömästi kuljettajan istuimen ja sen vieressä olevien istuinten taakse.

Link to comment
  • 3 months later...
Alennetun autoveron alaisen pakettiauton tavaratilassa saa olla tilapäiseen käyttöön tarkoitettuja istuimia seuraavasti:

# jos yhtenäisen tavaratilan tilavuus on alle 7 m3 → vain kuljettajan istuin ja kuljettajan vieressä olevat istuimet, tavaratilassa ei saa olla mitään istumia

 

Kastenwagenin yhtenäisen tavaratilan tilavuus on 4,8m3...

Link to comment

 

Sen verran vielä kysyisin, että jos laitan -69 pallokeulapakuuni sonderbussin kattoluukun(ja tietty rakennan retkeilyvarusteet), niin saanko silloin katsastaa auton matkailuautoksi?

 

Matkailuauto

Matkailuauto on erikoiskäyttöön valmistettu M-luokan ajoneuvo, jossa olevissa majoitustiloissa on vähintään seuraavat tukevasti kiinni olevat varusteet (ajoneuvolaki 22 §):

 

1) istuimia ja pöytä, joka voi olla helposti poistettavissa;

 

2) makuupaikkoja, jotka voidaan muuntaa istuimista;

 

3) keittomahdollisuus;

 

4) säilytystiloja.

 

Autoverolaissa säädetään tarvittaessa sellaisen matkailuauton, joka on verovapaa tai josta suoritetaan alennettua veroa, rakenteesta ja varusteista.

 

M1-luokan matkailuauto on kokonaan verovapaa, jos sen omamassa on vähintään 1 875 kiloa (autoverolaki 21 §:n 1 mom.) ja auton sisäkorkeus on vähintään 1,9 metriä alueella, jonka leveys on vähintään 0,4 metriä ja pituus vähintään 40 prosenttia asunto-osan pituudesta (ajoneuvojen rakenteesta ja varusteista annetun asetuksen 17 §:n 3 mom., 703/1998). Muussa tapauksessa matkailuauto on täysimääräisen autoveron alainen.

 

 

 

== ei voittoa tuossakaan arvassa

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...