Jump to content

Pallokeula-doppelipakun penkin siirto taakse?


Recommended Posts

Miun doppeli on rekisteröity 3-paikkaiseksi pakettiautoksi. Koska eteen tulleet porsaan penkit vievät leveyssuunnassa aika paljon tilaa niin samaan riviin keskelle ei mahdu enää istumaan ja siihen on muutenkin tulossa jo muita juonia.

 

Saanko siis siirtää rekisteriotteessa olevan kolmannen henkilön istumapaikan kabiinin takaosaan esim. kuskin taakse sivuseinän rakenteisiin kiinnitetyksi taittopenkiksi? Lantiovöillä tuo olisi helppo tehdä tukevasti ja jalkatilaakin piisaisi.

 

Puavo

Link to comment

Hataran muistikuvan mukaan pakettiauton varsinaiset istuimet pitää sijaita yhdellä rivillä, yhteensä siis 2 tai 3, muut penkit ovat lisäistuimia. Lisäistuimen saa asentaa kuormatilaan (jollaisena käsittääkseni pidetään doppelin hytin takaosaa), mutta doppelissa sen koko ei riitä, pitää olla vähintään 7 (vai 9?) kuutiota. Ja lisäistuin pitää sijaita kuljettajan penkin takana, selkä menosuuntaan päin ja istuinosan pitää olla ylöskäännettävissä, ja nykyään se saa olla pehmustettu.

Edited by metake
Link to comment

Eipä olekkaan enään nyky rek.otteessa eritelty tuota matkustajien määrää/paikkaa.

Vanhoissa otteissahan oli lisäksi kohta "seisomapaikkoja" linja-autoja varten, niinpä konttorin

näppäilyvirheestä johtuen erään kuplani otteessa oli merkintä "kuljettajan lisäksi, seisomapaikkoja 4"  :)

Link to comment

Kiitos palstalla vaikuttavan kanssa-harrastajan, tämä selvisi pykäliä myöten jo riittävän hyvin. Käytännössä - penkkiä ei voi siirtää pois samalta riviltä. Samoin jos siinä on vain kaksi penkkiä kiinni, voi katsastusmies vaatia muutoskatsastusta 2-paikkaiseksi, joten yritän saada penkkien väliin mahtumaan mitat täyttävän istuimen.

Link to comment
  • 11 months later...

Kaivetaampa tämä aihe uudelleen esille jos käy niin kummallista että lainsäätäjät mahdollistuttavat vanhan pakun muutoskatsastuksen henkilöautoksi ilman että omaa Kroisos Pennosen kukkaron. Positiivista toki myös sitten se että sillä saisi ajaa laillisesti satasta.

 

Eli - sama kysymys mutta jos kyseessä olisikin henkilöauto: Saako VW Doppelwagen -72 henkilöautoon muutoskatsastaa takatilaan penkin poikittain?

 

Visioin jo mielessäni ensi kesän VW-reissuja kunnon löhärissä rötköttäen, runsaasti katkero- ja kuivahumaloitua pienpanimo-olutta pikkusormi pystyssä siemaillen samalla kun kanssaharrastaja-kuski kiihdyttää valoista suoraan sataseen alle 10sek.

  • Like 1
Link to comment

Eli - sama kysymys mutta jos kyseessä olisikin henkilöauto: Saako VW Doppelwagen -72 henkilöautoon muutoskatsastaa takatilaan penkin poikittain?

Miun kokemuksen mukaan tuon ikäiseen henkilöautoon saa laittaa melkein mitä tahansa. Kannattaa kysyä samalla voiko henkilömäärää lisätä esim. neljään niin voisi kätevämmin kuskata humalaista joukkiota.

 

Jossain Dodge RAM pakussa oli kolme kapteeninpenkkiä rivissä siten että keskimmäinen oli selvästi taaempana. Ilmeisesti meni "kuljettajan vieressä" pykälään mutta hartiatilaa oli mukavasti kaikille.

Link to comment

Yksi juttu tuli vielä mieleen tuosta henkilöautoksi katsastamisesta: Lisäpenkkejä on kai pakkokin laittaa senkin takia että auto yleensäkään katsottaisiin henkilöautoksi (samantapainen juttu kuin case Raussin pick up). Eli henkilöauto on tarkoitettu pääasiassa henkilöiden kuljetukseen. Jos on vaan pari henkeä sisällä ja kantava lava niin auto onkin tarkoitettu pääasiassa tavaran kuljetukseen -> pakettiauto jossa 80 lätkä.

 

EDIT: Pelkään siis että tässä on mahdollista töpeksiä "täydellinen ratkaisu", eli auto ei penkin siirrron jälkeen täytä verottoman pakettiauton vaatimuksia ja autovero menee maksuun. Auto voi kuitenkin edelleen olla pakettiauto 80-lätkällä jos se on tarkoitettu "pääasiassa tavaran kuljetukseen"...

Edited by multanen
Link to comment

-72 mallin "pakudoppelin" pitäs kyllä saada muutoskatsattettua 5 hengen henkilöautoksi vielä suht asialliseen verotushintaan. (pari satkua korkeintaan?)

 

Marraskuu-67 ja vanhempiin ei sitten tule enää ollenkaan veroja muutoskatsastaessa pakusta henkilöautoksi.

Edited by Hebster52
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...