Jump to content

Bussien vaihdekepit kuplaan?


Recommended Posts

En löytäny aiheesta mitään juttua. Eli sopiiko pakujen vaihdekepit kuplaan, onko eri vuosimalleissa kuinka suuria eroja yms?

 

Idea tämän takana on se että sais pidemmän kepin, ja OEM osilla.

 

Toinen vaihtoehto on tietenkin tehä ite pidempi keppi.

Link to comment

Vaihdevälinlyhennin on liian korkea, tarvittava korotus on n. puolet perinteisistä vaihdevälinlyhentimen korokkeista. Ei mene myöskään juniksen keppi suoraan, tai ei ainakaan tuo mikä mulla on, vaan vaatii samalla tapaa korokkeen, en tiedä onko junan kepeissä vuosimallikohtaisia eroja.

Edited by metake
Link to comment

Thesamba.comin sivuilta löyty tämmönen kuva mistä idea lähti:

 

"Split Bus shifter!! That's what I have in my '56 Oval.

I don't know if it has a quick shift or not installed because I didn't install the shifter. I just know I like it and it doesn't hit the dash. "

 

Pitäs vaan saada varma tieto että sopiiko, ei viittis turhaa ostella sellasta keppii mikä ei sovikkaa :D

T87531903.jpg

Link to comment

Sopivanikäiset kepit ovat suoraan vaihtokelpoisia kun vaihtaa kaikki kepin osat samalla.

55 asti pieni nivelkuula kepin juuressa,vaihtui samoihin aikoihin sekä tyypissä 1 että 2,siitä eteenpäin iso kuula kaikissa,suorat kepit vapaastipyöriviä,taivutetuissa ohjaustappi kepissä ja lovi nivelpesässä.

Link to comment

Juuri noin mullekin kerrottu. Elikkä juniksen käy paksutolpan kepin tilalle suoraan ja äsken kans testannu ja mitannu että myöhäis pallokeulan kans käy mutta vaatii 10mm korotuksen jalan(+stoppparilevyn) alle. Samoja asioita kans just pohdinnassa vaihdevälin lyhenyksen takia... Lisää siitä toisessa aiheessa kohta.

Link to comment

http://www.youtube.com/watch?v=BKPUx-HB5p8

 

 

Omat pohdinnat aiheesta:

Kuvassa alimpana -75 palliksen keppi, keskellä ohuttolpan ja ylhäällä paksutolpan.

2014-01-21%2016.46.48.jpg

Kuten kuvassa näkyy pituuserot. Kun jokainen asennetaan oman jalkaan peruutusstopparit osuu samaan korkeuteen lattiaan/tunneliin nähden. Pallokeulan alakuula on silti vielä 10mm alempana verrattuna kuplan keppeihin. Joten asentamalla 10mm korotus jalan ja pohjan väliin kuula osuu oikeaan korkeuteen kuppiin.

Saamieni tietojen perusteella juniksen ja kupla kepeissä toi alakuulan ja stopparirenkaan etäisyys on sama. Elikkä juniksen omalla jalalla kuula on oikeassa korkeudessa kuplaan asennettuna. Muutoin juniksen keppi on sama kuin palliksen paitsi että kuulan ja stopparirenkaan etäisyys on lyhyempi.

Minulla ei ole itsellä juniksen keppiä verrattavaksi mutta ehkä jollain muulla olis ottaa vastaava kuva verrattavaksi kuplan ja juniksen kepeistä?

Edited by Hebster52
Link to comment

Jos olisin tekemässä tuollaista pitkää keppiä, niin vetäisin molemmat kepit alhaalta poikki ja hitsaisin bussin kepin kiinni kuplan kepin alaosaan. Quick and dirty. :-)

 

t. Mika

 

Seurauksena vaan että keppi liikkuu +/- 50cm yläpäässä? ;)

Link to comment
  • 1 month later...

Noniin, pientä edistystä tapahtunut.

 

Elikkä sain foorumilaiselta ostettua tuollaisen bussin kepin joka ilmeisesti on myöhäispalliksesta, ainakin on samanlainen kuin tuossa hebsterin kuvassa se alin.

Keppi osoittautui luultua pidemmäksi (vertaa kuva jonka postasin Samban puolelta) ja sitä joutu taivuttelemaan jonkin verran, lopputulos on aika lähellä sitä tuon orginaalia keppiä mutta isompana tietysti.

 

Ja oli myös puhetta korokepalasta minkä se vaatisi ja siitä, että kuplan vaihdevälin lyhennin ei kävisi. Kokeilin kuitenkin sillä ja sen mitä tossa pihalla metrin pari ajeli niin kyllä ne vaihteet silmään meni ihan normaalisti, eli aika helpolla sai sopimaan.

 

IMG_20140222_123722k.jpg?img=small

Link to comment

Vau! Elikkä sulla on tossa välissä nyt vaan toi vaihteenlyhentäjän välipalan? Minkä paksuinen se on? Mun mittojen mukaanhan tohon väliin pitäs ahtaa suunnilleen 10mm?

 

Siin on toi koko setti, eli myös tuo pallo siihen keppiin. En osaa sanoa minkä paksunen toi välipalikka on, joku sentin paksunen silmämääräsesti :D

510.jpg?refresh=1308919809

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...