Jump to content

Mitä liimaa kumitiivisteisiin ?


Recommended Posts

Mitä suuremmalla todennäköisyydellä nuo pallukan ovien ja muiden luukkujen tiivisteet tulevat kaipaamaan liimaa kaverikseen jotta pysyvät paikoillaan. Mutta mitäpä tuonne tiivisteen ja pellin väliin läträisi ?

 

Joskus olen perinteista Bostikkia käyttänyt vastaaviin hommiin mutta sitä en meinannut tällä kertaa käyttää. Olisiko joku SIKA perheen tuote tähän passelia vaiko jotain muuta ?

 

Link to comment

Etuovien (ne hyvät) tiivisteet istuu yllättävänkin hyvin ja pysyvät kohtuudella paikallaan. Ite meinasin liimata vain parista kohtaa muutamalla tipalla juurikin bostikkia. Ovien kiinni laittaminen noilla tiivisteillä vaatii "määrätietoisia otteita" eli ei oo niin kovaa paiskausta että ne menisi omalla painollaan pohjaan asti, vaikka kuinka on saranoiden säädöt ja lukon vastakappale kohdallaan.

Link to comment

Tuo bostik olikin hyvä huomio, viimeksi mulla oli jotain peltipurkkitavaraa ja nyt tuolla tallissa on joku uusi tuubi, ettei vain ollut juuri tuota A3:sta...

 

Oveen kun mallasin tiivistettä (best quality), niin ainakin pari nurkkaa kaipaisi hieman varmistusta. Etureuna myös ei ole kuin siitä neliönmallisesta aukeamisenrajoitusmekanismin kohdalta hieman kiinni joten koko etureunaan pitää jotain vetäistä. Alkuperäisetkin tiivisteet olivat jollain liimalla kiinni samoista paikoin. 

 

EDIT: No sitä A3:stahan nuo tallin kaapissa olevat tuubit tottakai oli :( 

Edited by KimmoH
Link to comment

Jahans, JK tyrkyttäisi tiivisteisiin tällaista http://www.justkampers.com/contact-adhesive-1ltr.html

 

Mistähän tuota Soudal 44A:ta löytyisi tältä lähempää ?

 

 

EDIT: Clasun myymä Cascon tuote näyttäisi speksien puolesta olevan samaa tavaraa kuin tuo Soudal 44A, jos tuoteselosteita nyt oikein tulkitsin http://www.clasohlson.com/fi/Kontaktiliima-Casco/34-9334

Edited by KimmoH
Link to comment

Ihan jotain perus kontaktiliimaa niissä on tehtaallakin käytetty,pysyy kiinni mutta tarvittaessa irtoaa tiivistettä rikkomatta.

Verhoilijan vihje aikoinaan:liimaa ei tarvitse laittaa molempiin pintoihin,sotkee vain paikat,liima pelkästään oven tiivisteuraan,tiiviste paikalleen ja ovi kiinni kuivumisen ajaksi,tiivisteen liimapinnasta täytyy tietysti ppuhdistaa ensin muottivahat/talkit pois.

Link to comment

Vain yhdellepuolelle läträystä meinasinkin kokeilla seuraavaksi. Aamulla harjoittelin konehuoneen yläpuolisen luukun kanssa ja johan oli sotkemista. Tiiviste ei meinannut pysyä millään urassaan ja lopulta kun sain sen liimoineen paikoilleen, niin lätkäisin luukun päälle. Katsotaan parin päivän päästä miltä se näyttää :)

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...