Jump to content

Lehtimetallilla valon heijastimen pinnoitus pohdintaa.


Recommended Posts

Eli on amppari hakuvalon kunnostus käynnissä ja mietin että millä hitolla messinkisen heijastimen pinnottaisi uudelleen. Okei Timo Happosen sivuilla on hyvät ohjeet hopeointiin mutta ei ole virtalähdettä tai puhdasta hopeaa jnejne eli tuli pohdittua että millainen prosessi tuollainen lehtimetallointi on ja millaisen lopputoloksen sillä saa aikaiseksi.

 

Eli onko kenelläkään kokemusta lehtihopeoinnista millaista jälkeä saa aikaiseksi.

 

Tietty yksi vaihtoehto on kysyä jostain kultasepältä jos joltain löytyisi vehkeet pienen heijastimen hopeointiin.

Link to comment

Siis tosiaan pinnoittaminen / lähettäminen johonkin tehtäväksi ei todellakaan ole poissuljettu vaihtoehto. Lähinnä vain kiinnostaa tuo arkki hopeointi prosessina ja että kuinka hyvää jälkeä sillä saa aikaiseksi. Varsinkin kun aina harvinainen heijastin ei ole niin hyvässä kunnossa että sen voisi hopeoida.

Link to comment

Ootko katellu sattuisko sen heijastin jonkun toisen lampun mittohin - tai muotoihin? Ostin taannoin Belgiasta aika isolla hinnalla VW logoisen sumuvalon, joka purettaessa sitten mureni heijastimestaan pahasti. Kiertelin paikallisen romiksen lamppurivistöä ja yllättäen jossain vanhassa bemarin lampussa oli eri halkaisija, mutta sama muoto ja lampun kanta. Vähän strömsöötä ja nyt se killottaa siistinä erään auton keulassa.

Jos meinaat pinnottaa sitä itte tai lähettää pinnotettavaks, niin joka tapauksessa se heijastin pitäis kiillottaa rättilaikoilla ensin aivan peiliksi.

Link to comment

Pitää varmaan ostaa lehtihopeaa ja kokeilla. Muuten näytti olevan aika halpaakin hopeaksi ~15€ paketti millä päällystää kivasti ainakin yhden ajovalon.

 

Ja nyt kun tuon linssin työn alle otin niin pelkäsin tosiaan että on liian pahasti syöpynyt mutta sormenpäät kun hioi helläksi ja kiilloittin niin liian hyvähän se oli testattavaksi eli tämä lähtee johonkin hopeoitavaksi ja koetetaan lehtihopeaa johonkin muuhun heijastimeen.

 

Eli lähtökohta näytti tältä

9024.jpg

 

Ja helvetinmoisen hiomisen ja kiilloittamisen jälkeen tältä

9023.jpg

  • Like 3
Link to comment
  • 5 months later...

Hienoa työtä! Mitäs hiontaproseduuria Tanhis käytit? Koneella vai käsin? Aloittelin yhden linssin kanssa - hermot ja sormenpäät on riekaleina ja näitä on kaksi. Pinnoitustapa on mietinnässä, joko kokeilen tuota hopeointia itse tai nakkaan hopeoinitiin. Pohdiskelin myös tuota kromimaalausta yhtenä villinä korttina.

 

 

Ja helvetinmoisen hiomisen ja kiilloittamisen jälkeen tältä

9023.jpg

Link to comment
  • 4 weeks later...
  • 5 months later...

Nyt kun on valuuttapuoli kunnossa taas vaihteeksi entisöinnille niin mistä tuota messinki linssin hopeointia tai kromausta kannattaisi kysyä jos nyt kumminkin puhutaan harrastajaystävällisistä hinnoista.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Kyselin tuolta SePin linkkaamasta paikasta kahden heijastimen pinnoistusta, joihin olin jo pohjat tehnyt kuosiin. Hinta-arvio luokkaa 400€ +/- jotakin kymppejä.

Oho!

Kattelin vielä vanhoja e-maileja vuodelta 2010 ja niissä mainittiin työn olevan noin 50,- per lamppu mun kiillottamana. muine kuluineen muistelen hinnan todella jääneen reiluun sataseen parilta. Hopeointi kyseessä ja se on pysynyt kirkkaana

Link to comment
  • 2 weeks later...

Lappeessa asuessa kyselin paikalliselta kultasepältä ja lupasivat tuntitöinä tehdä, taisi olla silloin 80e/h ja arvio hopeoinnista alle tunti per heijastin.

 

Toki siinä olisi lopullinen kiilto jäänyt omistajan vastuulle esitöiden muodossa, varmasti suurin urakka.

 

Siihen nähden 200 per lamppu ilman esitöitä kuulostaa jotenkin paljolta. Toki inflaatiokin on laukannut 10 vuodessa, mutta ei kai ihan noin paljoa?

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...