Jump to content

80-luvun korinvaihto


Recommended Posts

Papereiden mukaan -72 Kupla johon ilmeisesti 80- luvun lopussa tehty korinvaihto.

Otteessa lukee autoon vaihdettu 1952 mallin kori. Ei mitään mainintaa prosenteista.

 

Jos haluaisi tehdä jotain muutoksia jotka vaativat muutoskatsastuksen ja menisi prosentteja, lähteekö prossat nollasta, vai 

onko näistä vanhoista korinvaihdoista jossain prosentteja merkittynä vaikka ei otteessa näykkään?

Link to comment

Muutoskatsastuksessa käsittääkseni lasketaan nykyään aina prosentit, ainakin esim. moottorin vaihdossa.

 

Moi!

 

Tietääkseni prosentteja lasketaan muutoskatsastuksessa vain, jos muutos on sellainen joka pienentää kanta-auton prosentteja. Jos esimerkiksi tuohon aiemmin mainittuun kuplaan muutoskatsastetaan vaikka erilaisia jarruja, niin prosentteja ei lasketa.

 

t. Mika

Link to comment

Ainahan voi pokkana mennä sopivalle konttorille ja sanoa, että tällaisena auto on tullut minulle, vaikka olisi tehnyt muutoksia. Mulla on parit tuollaiset alustat vastaavilla papereilla ja kun autot olivat vielä nipussa, ei ollut mitään ongelmia. Jos jotakuta kiinnostaa, niin minulla on joutilaana täysin korjattu pohjalevy papereineen

Link to comment

80 ja 90 lukujen  ns korin vaihdot  oli aika vapaita siihen aikaan! oli vain 49,9 prosentin vaihto sääntö että ei tullut auto veroa.  

mulla oli  vm 67 4 d tolppa chevelle ja kutonen väkisin  vaihdettava man... hain lupaa silloin katsastus konttorilta ja se meni joteskin näin kone 400+ glide + avon kori! katta-auton näyttö. 

konttorilla ! vaihdettujen osien määrä oli jotain +30% osat kii autoon ja leimalle. silloin oli ns 5 V kuoleetumis sääntö ! eli kun tuli 5v täyteen  auto oli  pikkulohko avo 0 % 

 

eli kun oli kulunut 5 V anottiin konttorilta ISOLOHKOLLE lupaa . sain ja prossat oli 32, 5 % ja isolokon kauppaan  ostin 454 ja eikun reikään ja menoksi.

ja taas 5v  tänä päivänä sama auto on  isoloho avo ja papereissa  chvrolet chevelle vm 67 SS  convertible  0% tää on tapahtunut   vm 1992 ja jokainen arvaa etttä

 

alku auto oli 4 d tolpa taksimalli !! jokainen tajuu että siinä autossa ei olie SS ää kun merkit jotka on ostettu jälkikäteen..

 

jos auton prosenteissa ei lue muuta kun ON vaihdettu   kori, jarrut, tai jotain muuta??? EI!  (prosentteja). jos meet ja muutos katsastat renk/vanteet! tänä päivänä prossat alkaa aina nollasta, ja tulee merk otteeseen, ja nykyään tietokone aikana asjat säilyy paremmin.

 

30 vuoden takaisia ei löydy arkistoista enään.  sama koskee kaikkia auto merkkejä.

 

tunigin tultua suosioon viranomaiset tiukensivat sääntöjä aikalailla mitä saa ja mitä ei  5 V kuoleentumis aika on poistunut. MUTTA 49,9 % sääntö on voimassa edelleen.

Edited by jaraku
Link to comment

Mun kirva on muutoskatsastettu jo 1976. Silloin sai täysin vapaasti vaihdella osia mielensä mukaan, kunhan kanta-autosta oli aikoinaan maksettu vero ja sen identiteetti säilyi (pohjalevy/runkonumero). Prosentteja ei tunnettu, joten mitään mainintaa niistä ei ole vuoden 76 otteessa tai missään myöhemmässäkään otteessa. Ei myöskään merkintöjä siitä mitä osia on vaihdettu. Otteen mukaan autokaan ei enää ole kupla vaan Cat.

 

t. Mika

Link to comment

Aika varovainen kannattaa olla korinvaihtoautojen ja muiden suurten muutosten lisämuutosten kanssa. Nyt uuteen muutoskatsastukseen lähdettäessä koko muutoshistoria lasketaan uudelleen nykytaulukon mukaan, mitä tuottanee varsin ikävän lopputuloksen. Voi tietysti olla että katsuri käsittelee asiaa virheellisesti ja hyväksyy pelkän uuden muutoksen, mutta Trafin poijaat saattaa jälkikäteen olla asiasta toista mieltä ja sitten luetaan taas surullisa kertomuksia järjettömistä autoveroista ...

Link to comment
  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...