Jump to content

CHT lämpömittari ?


Recommended Posts

Mistähän mahtaisi löytyä sopiva lämpömittari alkuperäisen type 4 ruiskuvehkeen CHT lämpöanturille ? Ajatuksissa oli käyttää kannen lämpöjen mittaukseen tätä anturia, kun kansista löytyy valmis paikkakin anturille.  

 

https://www.vwheritage.com/shop/bay-bus/022906012/injection-temp-sensor-t1-75-79-t2-74-78-t3-70-73-t25-83/?crumbStartPage=1&crumbStartRow=1

 

 

EDIT: Mittarin asteikko saisi siis mielellään yltää 600F saakka. 

Edited by KimmoH
Link to comment

Noko mittarivaihtoehdot näyttävät maailmalla olevan joko max 340F tai 600F ja tuo 340F lienee liian vähän? Suomesta en tosin ole löytänyt vasta kuin veden/öljynlämpömittareita ja niissä asteikko loppuu 150 celsiukseen joten näistä ei ole kansien kanssa mitään iloa :(

Edited by KimmoH
Link to comment

Eikös tuo anturi ole alunperin kytketty öljynpaine valoon.? Kannen lämpötilan noustessa alkaa anturi maadottaan ja sytyttää öljyvalon. Tarvinneeko vakio koneen kansien lämpötiloista murehtia, kun joissain laitteissa lämmöt nousseet niin korkealle, ettei moottori edes sammu sytytysvirran pois kytkemisestä.. 

Link to comment

Mulla oli kolkissa tämä anturi värkätty lohkon päälle kun kerran type 1 kansissa ei ollut paikkaa anturille. No sanomattakin selvä että se ei oikein anna oikeita lukemia siellä. No onneksi belzona korjasi tilanteen.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Minulla on tulppien alla k-tyypin termoelukat. Hankaloittaa tulppien vaihtamista, mutta muuten toimiva ratkaisu. Joku lentokonemittari niitten kaverina.

Se kannen anturi lienee vähän omituinen käytökseltään. Epälineaarinen kuin mikä ja aika suuret toleranssi. Taitaa toimia enemmän kuin kytkin (kylmä/lämmin) eikä mittari.

http://www.ratwell.com/technical/TempSensorII.html

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...