Jump to content

jaaha kuplalla kuukautiset.......


Recommended Posts

katselin pitkin talvea ku auton alla lätäkkö kasvaa=ajattelin että se on moottori öljyä joka pikkuhiljaa tippuu poistoaukosta,mutta ei yön aikana ku oli kuskinpuolen takarengas irti ja kylki tunkattu ylös ,oli ilmestynyt iso lätäkkö alle ja apukuskin puoleisesta vetarin juuresta/ainakin kohta sattuu siihen.... uudet suojakumit on hommattu ja tarkotus vaihtaa jahka konekkin vaihtuu mutta voiko se jostakin muualta vuotaa... märkänä seutu ollu jo 3v ainakin näin itse vuoden omistaneena ja edellisen omistajan kertomana- eli riittääkö suojakumien vaihto? mistä tarkastetaan onko lootassa öljyä ja mistä lisätään? poisto reiän löysin ku ryömin auton alla.....

Link to comment
Guest Raggare

joo, pitäähän se vetari olla rasvas, kuten laakeri ulkopäässä. eli siel suattaapi stefa vuotaa, tilaat sen takalaakerin tiivistesarjan ni tulee kaik tarvittavat stefat ja paperitiivarit sinne välikköihi, voi hillitä vuotoja..

 

öljyt saa sisään sieltä kuskinpuolelta laatikon kyljestä

Link to comment

takalakerin tiivistesarjassako on myös stefa laatikon kylkeen? ok..... heh ei muissa autoissa vetoakselin suojakumi kyl noin "rasvanen" oo... heh on kuin olisi munkkivoissa paistettu ja sen jälkeen hiekassa pyöritetty.... vattu .... ku olis ees kunnon kuvat sieltä sisältä.... tietäis mitä odottaa....

Link to comment
mistä tuollaisen hylsyn saa? edullisesti 1e maksaa pultti ja 2 mutteria ropparissa......

 

Älä ala koittamaan pultilla jos et oo hetkeen aikaan aukaissut. Itse ostin oman hylsyni akuuttiin tarpeeseen paikalliselta kuormuripajalta mut oon noita nähnyt monen tavaratalon työkaluhyllyssä.

 

Itsellä oli vajaa kesä edellisestä aukaisusta ja aloin aukomaan uudestaan kun vähän vuoti myös, meinasi hajota avaimet ja ukko kun oli istunut ihan ***usti tuo täyttöproppu kiinni. Vaikka oli siistiin momenttiin laitettu ja ölöäkin piti olla vähän kierteiden välissä. Mikähän sen hitsaa kiinni aina, sopiva materiaalipari?

Link to comment

Minä käytän tuossa lootan öljyntäytössä "apuria" eli Antti 11v. Pätkä muoviletkua ja suppilo. Antti mahtuu hyvin kolkinkin alle ja pitää letkun päätä vaihdelaatikon täyttöreijässä. Minun tarvitsee vain kaataa lootaöljyä suppiloon ja Antti kertoo, koska öljyä on vaihdelaatikossa sopivasti.

Jos ei ole ehtinyt hankkia tuollaista pikku apuria, niin hätätilassa pari nippusidettä pitää letkun paikoillaan. Tällöin joutuu itse välillä kurkkimaan, joko öljy on noussut täyttröreijän tasalle.

Link to comment

Se letku on ihan hyvä. Etenkin Juniksessa.

Se millä letkun saa pysymään täyttöaukossa on helppoo ku heinän teko. Itse käytin laiskana miehenä lukkopihtejä.

 

Laatikon asento ei ole tarkka, kun mittaa sen 2.5 litraa sinne kuplan laatikkoon.

 

Alennusvaihteisiin menee muistaakseni 2 dl per murkula

Link to comment

jeah kävin ropparista hakemassa 1l vaan laatikko öljyä mineraali pohjaista,vaihdan uudet ku saan suojakumekset vaihdettua...toivotaan että tuo riittää katsastus reissua varten= samalla tarttui käteen ö-p mutterien avaus työkalu 2,5e suurinpiirtein 17mm kanta näyttää löytyvän!

Link to comment

vatun vattu= uus hieno avain joutaa heittää vesilintua=nakkasin niin kauas pellolle että tuskin löytyy ennen arkeologisia kaivauksia,eipä mitään sopivat pultti,mutteri ja puikkokone laulamaan hieno avain ja sopii nätisti paikalleen,kokeilin kevyesti vääntää naps pultti poikki....vattu ....

ostan hylsyn tai pätkän sopivaa umpiuterästä joka sopii tuonne paikkaan,bilteman kuvastoa selaamalla ei löydy..... vattu ......edit löytyypäs... 1/2" 17mm kuusiokolohylsy.

Link to comment

Et kai sä ny räikällä noita jumittuneita pultteja auokkaan??!?!

 

Ihan kunnollisen 17mm kuusiokolohylsyn saa meilläpäin vaikka Varaosamaailmasta parilla eurolla. Anna lämpöö ja hammeria sopivalla tuurnalla sille tulpalle ennen kun alat kiertää.

Link to comment

heh pitäähän siihen hylsyyn ny räikkä olla--- prkl... pitää perjantaina men tutkimaan= työkalu palvelusta hazet 15e.... no jos tuon saa varaosaliikkeestä parilla eurolla.. juuh crc täl hetkel likoamas,toholla lämpöä ja iskua ja vääntöä.... menee viikonloppu mukavasti olariin lähtöä odotellessa....

Link to comment

dodiii oikeat työkalut oikeaan paikkaan niin on ilo tehdä duunia!

eli bilteman hylsy+jatko+hitsattu räikkä. kevyesti auki,oli aika juntturassa!

työkalut:

http://img140.imageshack.us/my.php?imag ... 1929fn.jpg

 

hetken mietittyäni että miten saan lorotettua ölppää lootaan kokeilin ensin tippakannua ja totesin sen liian hitaaksi , noh ranettaminen on kivaa limppapullo ja sopivia letkun pätkiä yhdistelemällä ja pakollisella nippuside patentilla öljy valuu hitaasti mutta varmasti lootaan!

http://img112.imageshack.us/my.php?imag ... 1890bv.jpg

http://img140.imageshack.us/my.php?imag ... 1914lx.jpg

Link to comment
  • 4 weeks later...

doddii huomenna olisi tarkoitus vaihtaa vetareiden suojakumet ja vaihtaa uudet öljyt lootaan= pari kysymystä!

onnistuuko operaatio renkaat maassa montusta käsin? eli saako suojakumet oikeaan asentoon ja pysyykö ne siinä asennossa mihin laittaa... entä laitetaanko tiivistysainetta sauma kohtaan?

Link to comment
Guest Mika Raussi

Onnistuu. Ja permmein ne saa paikoilleen kun on pyörien varassa. Edelliseen pirssiin panin silikoni tyyppistä mömmöä väliin ja nykyseen taas en. Kumpikaan ei vuotanu. Nykysissä tosin on jonkin kokoset raot, mutta se kun on ylöspäin, niin ei tuu öljyt pihalle. Tosi menee paska sisään, eli seuraavan kerran kun ne asennan, niin pitää vähän kattella.

Link to comment

pitää kattoo jos pakista löytyy jotakin mömmöä väliin!

mie lasken öljyt ekaks ulos niin ei tartte kylpeä siinä!

 

mömmöä löytyi avaamaton tuubi=loctite 598 tasotiiviste.

hyvä öljyn kesto,erittäin joustava,hyvä lämmönkesto

hajuton ei aiheuta korroosiota.

 

liekkö sulattaa kumia...?

Link to comment
  • 3 months later...
jup jup...vetarin juuressa ei ole mitn stefaa..... suojakumi päällä rikki.....

kytkin akselin stefan ja painelaakerin vaihdan samalla ku konetta revitään poise.... kivampi asentaa..

 

Eli onko niin kun vetarin suojakumi on rikki ja vuotaa öljyä suojakumin kohdalta, niin se on nimenomaan tuo kytkinakselin stefa joka on rikki eikä pelkkä suojakumin vaihto asiaa ratkaise? Omassa kuplassa on kummankin puolen suojakumit rikki, mut vuotaa pelkästään pelkääjän puolelta.

Link to comment

Eli onko niin kun vetarin suojakumi on rikki ja vuotaa öljyä suojakumin kohdalta, niin se on nimenomaan tuo kytkinakselin stefa joka on rikki eikä pelkkä suojakumin vaihto asiaa ratkaise? Omassa kuplassa on kummankin puolen suojakumit rikki, mut vuotaa pelkästään pelkääjän puolelta.

 

Ei ole niin. Kun vetarin suojakumit murtuvat rikki, kumpi tahansa, valuu vaihdelaatikon öljy ulos. Se, että valuu enää ainoastaan toiselta puolelta johtunee siitä, että lootassa ei ole enää juurikaan öljyä. Yhdestä laatikosta, jossa ko. kumit olivat vuotaneet kauemmin, mitattiin sinne jääneen öljyn määrä. Tulos 0,7 litraa ( normaalimäärä 2,5 l )

Link to comment
Muistakaa satsata kumeissa sitten laatuun eikä halpaan hintaan, muuten on sama operaatio edessä ensi keväänä..

 

Joo, pari vuotta sitten laitoin uudet kumit ku vuoti silloinkin ja ostin jotku brassipaskat tai mitkä lie, ei kyl kovin kauaa kestäny. Nyt olen hommannu alkuperäiset OEM:t, toivottavasti kestää.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...