Jump to content

Mihin suuntaan Fusch (kopio) kapenee/levenee ?


KimmoH

Recommended Posts

Osaako kukaan sanoa mihin suuntaan tuo tuuma vanteen leveydestä (5.5 -> 4.5) katoaa alla mainituissa ?

 

http://www.aircooledstore.com/5x112-pcd-vw-wheels/221-fuchs-45.html

 

http://www.aircooledstore.com/5x112-pcd-vw-wheels/224-fuchs-55.html

 

Lähteekö puoliksi sisä- että ulkolaidalta vaiko vain sisälaidasta ?

 

 

Vakio vanteet on ET39 joten nämä ET20 mallit taitavat tulla 19mm ulospäin, vai olenko nyt ymmärtänyt sinnepäinkään asiaa ?

 

 

 

Link to comment

Koska niissä on sama ET, niin kapenee saman verran, eli puoli tuumaa, molemmista reunoista. Kun ET muuttuu 39 => 20 niin vanteen keskilinja siirtyy ulommas tuon 19 mm. Se paljonko kumpikin reuna siirtyy vaerrattavien vanteiden leveydestä, mutta jos ne ovat samanlevyiset niin sitten luonnollisesti molemmat reunatkin siirtyvät sen 19 mm ulospäin.

Link to comment

Joo, vanteen osalta tätä laskeskelinkin. Seuraava matikkapulma onkin sitten passelin renkaan etsintä esim. tuolle 4.5" kapealle vanteelle. Täytyy käydä naapurissa rengaskaupassa ihmettelemässä vaihtoehtoja. 

 

Jotenkin tuntuu että taas lähti isopyörä pyörimään pikku ongelman tähden :D

Link to comment

Muista sitten varmistaa että siinä suunnitellussa renkaassa rittää kantavuus. 4,5" vanteelle voi olla haastavaa löytää riittävällä kantavuudella oleva mieluinen rengas.

 

 

Just, tuon Ceen takia meinasin naapuriin mennä juttusille ;) Edellistäkin rengaskierrosta siellä pitkään arvottiin ja soviteltiin vaihtoehtoja kunnes löydettiin sopiva ja oikealla kantavuudella. 

Link to comment

Just, tuon Ceen takia meinasin naapuriin mennä juttusille ;) Edellistäkin rengaskierrosta siellä pitkään arvottiin ja soviteltiin vaihtoehtoja kunnes löydettiin sopiva ja oikealla kantavuudella.

 

Ei palloon c-renkaita tarvii, mut kantavuus tietty riittävä. Tölkkikään ei c-renkaita tarvii välttämättä.

Link to comment

Taitaa joutua hylkäämään 15" Fuschitkin "ongelman ratkaisijana", ei vain tunnu löytyvän sopivalla kantavuudella rengasta 15" vanteen päälle. Edessä maksimi mitä mahtuu ilman ongelmia pyörimään on 175/70R14 ja just tuon kokoista rengasta en löytänyt mistään 15" koossa :(

 

Pallukka on edestä 3,5" vakiota matalampi ja tuo nykyinen 175/70R14 koko on optimi koko. Ei raavi mihinkään vaikka lataa bussin täyteen tavaraa/matkustajia ja ajaa isoon töyssyyn :D

 

84 kantavuudella löytyi useampikin vaihtoehto 15" koossa mutta päivänvalon kestävä kantavuus pitäisi olla 94. Tietty voisi kikkailla erillisillä katsastus eturenkailla....

Link to comment

hmm, katos vaan. Vielä löytyi koko mitä en ollut löytänyt. Tuollahan saattaisi jopa selvitä, leveys suunnassa ei ole niin tarkkaa. Pitääpä jatkaa mittailua ja tilata vaikka yksi rengas kokeeksi tontille testattavaksi. 

 

*ittu kun ois sellainen ihminen ettei madaltais vehkeitään ja tyytyis kaikkeen peruskauraan, niin olis elämä paljon helmpompaa :D

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...