Jump to content

Kytkinongelma pidon kanssa


Recommended Posts

Nyt tarvittaisiin kokeneempia neuvoja siitä, että mikä olisi sopiva kytkinpaketti kun vanhasta loppui pito turbopäivityksen yhteydessä..

 

Koneessa on nyt nelkun vauhtipyörä ja siinä 215 mm asetelma ja "joku mikälie pitävämpi levy". Muinainen penkitys antoi 180 hp ja 245 Nm ja sen tuo kytkin piti, uusi setuppi ei ole käynyt penkissä, mutta vanha kytkin antautui kolmosvaihteella heti. Kytkimen valintaan siis kaivataan apuja ja sellaiset 250 hp / 340Nm pitäisi kytkimen kestää. Kyseessä kuitenkin 100% katuauto, joten kahdella jalalla poljettavat mallit saa jättää pois laskuista...

 

Kertokaa kokemuksia, että mikä on toiminut ja mikä ei. 215 mm:t vaihtoehdot taitaa olla vähissä, mutta vauhtipyörän vaihdolla pääsee 200 mm:iin vaihtoehtoihin kyllä. 

Link to comment

Siirtyisin ennemmin 228mm kep stage 2  tarvii kaivaa vaihteiston kuoriin lisää tilaa vauhtipyörä sorvata sopivaksi isommalle asetelmalle ja startti olla ei laatikkoon tukeutuva... Vastineeksi noille muutoshommille saa mukavan pehmoisen kytkinpolkimen tuntuman ja pitää myös.

Link to comment

Joskus muinoin kilpurissa type-4 vapari ja 215mm vp:stä kytkin pinta oikaistu, sekä sorvattu alemmas pakan asennus pintaa noin milli. Täten vakio Sassi puristi enemmän nelilapaista levyä.

Mielestäni noi isompi kehäiset kytkimet pyörittävät loovaa pidempään ja siitä johtuen kuluttavat kytky hampaita enemmän, ainakin nopeilla vaihdoilla..

Link to comment

Mulla on 300nm pitänyt hyvin stage3 ja joku perus 200mm massalevy.

 

Tätä on kokeilematta haukuttu kaksin jaloin poljettavaksi, mutta totuus on että muutaman ekan polkaisun jälkeen tottuu melko nopeasti. Tuntuma on jämäkkä, ei jäykkä

Link to comment

Mulla on tuossa kisailuvaparissa 304hv/320Nm ja kytkin on 200mm Kennedy stage 3 ja levynä RLR Black Magic. Tuntuma samanlainen kun peruskalliolla eli jämäkkä mutta ei jäykkä. Helppo käyttää ja esim trailerille ajo ei aiheuta mitään ongelmaa.

 

Mutta jos tuo stage3 kuitenkin jännittää, niin sitten olisin Tutkijan kanssa samaa mieltä.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...