Jump to content

Hot start rele?


Recommended Posts

Enpä tiiä kannattasiko huvikseen kokeilla startin releyttämistä. Näyttävät tuolla ulkomaan kaupoissa myyvän relettä jossa roikkuu pari johtoa 50 - 100 euron hintaan. Tuntuu suhtkoht päättömältä yhdestä releenreppanasta. 

Kysynpä siis tässä, mistä tuohon kuuden voltin rele löytyisi. Noissa sarjoissa näköjään on 40 ampeerin rele. Esimerkiksi tässä. Vai millaista siinä kannattaa tai pitää käyttää?

 

Pitäisihän tuon tietysti ilmankin toimia, ei sen puoleen...

 

EDIT: 30 ampeerin 6 v releitä näköjään on siellä sun täällä, kaipa sellainen käy? Tässä.

Edited by Jyrki Toivanen
Link to comment
6 hours ago, JIsaksson said:

Mahtaako se rele jännitteestä mitään ymmärtää 🤨

Tokihan kelalla pitää olla oikea jännite. Kärjistä voi sitten pistää läpi melkein mitä vain. Tossa kuvan releessä kun ei ole vastusta kelan rinnalla niin aika äkkiä vainaa jos jää virrat päälle tai jännite liian suuri.

Edited by Marko
Link to comment

Kiitos vaan kommenteista, mutta nuo sähköasiat on jäänyt vähän huonolle opiskelulle, joten en ymmärtänyt parista viimeisestä juuri mitään. Mutta siellä se rele nyt on, on se sitten hyvä juttu tai huono. Startti ainakin pyörii releen asentamisen jälkeen. Laittelin sinne vielä sulakkeen ja vähän vahvempaa piuhaa, kute nuo Thesambassa suosittelivat. Katellaan nyt miten toimii. 

  • Like 1
Link to comment
On 7/15/2022 at 5:35 PM, Jyrki Toivanen said:

Just ton kipaisin äsken Motonetistä. Hyllyn reunassa luki just tuo mutta releen päässä lukee 40 amp. No samapa tuo. Jotkut on laitellut noita ilmeisesti startin viereen kastumaan. Kuplaan taas sinne takajalkatilaan. KG:ssä startin viereen tai akun luo moottoritilaan? 

Sen olen kantapään kautta oppinut ettei missään nimessä akun viereen, mulla kerran oli paskatissa alkanut akku kiehumaan ja hapot karkasi releen päälle, se kytki startin päälle ja auto lähti mönkimään startin voimilla apteekin korkeita ikkunoita kohti....onneksi en kerennyt liikkeeseen sisälle.

 

 

Peltikuoriset hehkun releet on hyviä tuohon tarkoitukseen, kylläkin 12v

Edited by remykv
Link to comment

Mulla on siellä moottoritilassa, koska en viitsinyt pihalle jättää. Akku ei ole onneksi ikinä vielä kiehunut. Saattaahan se joskus sekin tulla eteen. 

Mutta ei ollut releestä apua kuitenkaan, vaikka hetken uskoin. Ajelin toissapäivänä vähän pidemmän siivun, ja motti lämpeni tietysti kunnolla. Sittenpä kaupan pihasta työnnettiin käyntiin. Nappasin äsken startin irti. Katotaan mitä sille kuuluu. Jos jollakulla on toimiva 6 voltin startti myymättä, voisin ostella varavehkeeksi sopuhintaan. 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...