Jump to content

Kupla - 74 ei lähde starttaamaan


Recommended Posts

Kuplani vm.-74 ei lähde starttaamaan. Olen autoon vaihtanut uuden virtalukon pohjan, startin helan vaihdelaatikkoon, toista starttimoottoriakin testailin, johtojen liittimet puhdistettu startin päästä ja mitähän vielä koitettu? Akussakin pitäis olla potkua käynnistämiseen. Vai voiko akku olla oikosulussa ettei välttämättä anna virtaa tarpeeksi käynnistämiseen? Yli 12voltin on jännite ollut kuitenkin kun olen katsonut virtamittarilla. Vanha akku kuitenkin kyseessä. Mistä vois lähteä etsimään vikaa? Osaako joku kertoa missä vois olla vika? 

Link to comment

Akun voi todeta niinkin että laittaa jännitemittarin kiinni ja kääntää vaimesta jos jännite kyykkää älyttömästi eikä mitään tapahdu niin akku on sökö, eli jännite tippuu vaikka alle 9V
Ja sitte voi kokeilla hypäyttää suoraa startilta jos siellä on johtosarjassa jotain häikkää ettei virtalukolta tule startille jännitettä. Naksuuko siellä edes solenoidi vai onko ihan hiljasta?

  • Like 1
Link to comment
  • 3 weeks later...

Pistin kuplaan toisen akun eikä lähtenyt käyntiin. Naksunaa kyllä kuuluu startin kohdalta kun avainta vääntää. Mahtaiskos olla joku johto kipu siinä että kun ei lähde käyntiin. Jos jollain on virtapiiri kaavio mistä näkis että mihin johdot menee startti moottorilta. Voisin uudet johdot laittaa startille. Myös hyvät vinkit otetaan vastaan. 

Link to comment

Ylivoimasesti helpoin tapa testata startin toiminta ja akun tehon riittävyys on mennä auton alle ja kytkeä startille akulta tuleva johto eli se joka on mutterilla kiinni herätejohtoon eli siihen missä on abicoliitin esim.naulaa, ruuvimeisseliä, avaimenperää tai mitä tahansa sähköä johtavaa käyttäen.

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...