Jump to content

Vetarin suojakumeissa öljyä


Recommended Posts

15 hours ago, Mikko Mäkelä said:

Kiitoksia. 

Kumit halkeavat poikittais suunnassa aina melkein samasta kohtaa alapuolelta. Nuo kumien asento ollutkin melko oikea tuo 10 ja 14.

Täytyy vaihdella vaan uudet kumit.

Itse ainakin huomannut että ne halvimmat kannattaa melkein jättää sinne kauppaan. Olisko ollut kaksi kesää mitä itsellä kesti kumit ennen kuin meni taas vaihtoon. Sitten ostin ns. a-laatuiset ja ne on tuolla jo pyörinyt yli 5 vuotta.

Link to comment
18 hours ago, portu said:

Swingperässä menee vaihteistoöljy pyöränlaakereille, joten kyllä kuuluu olla öljyä kumeissa sisäpuolella. Jos on halkaistavat kumit niin hiukan eriasentoon vois laittaa/kokeilla tai uusii kumit.

Tyhmä kysymys, mutta ilmeisesti myös pallokeulan takalaakereissa sama homma? voiko tästä johtua että pölykapselille saakka tulee hieman öljyä, ja korjaantuuko vain laakerin ulompi stefa vaihtamalla, vai onko edessä isompi remontti?

 

Link to comment
1 minute ago, portu said:

Kyllä palliksessa on irsperä, vetonivelillä vetarit ja öljy ei liiku pyörille. Eli kyllä siellä sitten on jarrunestettä melko varmuudella. Toki voi laakerirasvaakin olla tihkunut stefasta läpi.

Vaihteistoöljyä se ei siis ole.

  • Like 1
Link to comment
25 minutes ago, portu said:

Kyllä palliksessa on irsperä, vetonivelillä vetarit ja öljy ei liiku pyörille. Eli kyllä siellä sitten on jarrunestettä melko varmuudella. Toki voi laakerirasvaakin olla tihkunut stefasta läpi.

Tämä on kyllä outo tapaus, kun jarrurumpu/jarrukilpi  on ulkoisesti joka puolelta täysin kuiva, eikä jarrupalojen säätöreiästäkään näy jarrusylinterissä ulkoista kosteutta (jarrurumpua en vielä lähtenyt irroittamaan). Mutta tosiaan pölykapseli on sisältä ohuessa öljyssä, ja jotain öljymäistä on renkaalle valunut auton ollessa paikalla (eli paras arvaus on että jotain roiskukut ajaessa pölykapselin sisään ja sitten paikallaan ollessa (auringossa) valutellut kapselista vanteelle ja renkaalle. 

Edited by JRi
Link to comment

Se joku öljymäinen pölykapselin sisällä vois olla vaikka laakerirasvaa tai vaseliinia, joka on asennuksessa jäänyt pyyhkimättä pois ja lämmetessään muuttunut nestemäisemmäksi ja sitten sinkoutunut pyörimisliikkeessä sinne pölykapselin sisään.

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...