Jump to content

suosituksia ja mielipiteitä vahoista


Guest kuplapower

Recommended Posts

Guest kuplapower

Arvoisat itämaan tietäjät!

 

Mikä ois kelpo vahaa jota kannattais laittaa uudelle maalipinnalle? Tai yleisesti minkä firman kama on käyttökelpoista?

Link to comment

autoglym+extraprotekson pintaan tai korrek teflon vaha.2000 luvun

vahoilla saa kestävän kiiltävän pinnan ilman rakkoja/hikeä.itse

vahannut yllämainituilla tuotteillla hyvillä tuloksilla. jos haluaa hikoilla

niin vanhat simot hyllyistä käyttöön.

 

ps patina vehkeisiin pellavaöljy pysyy ruosteet aisoissa.

Link to comment

Ei mun mielestä toi Kova Simoniz oo mitenkään työläämpää kuin noi nestemäiset "helpot vahat". Pitää nekin jynssätä...

 

Simonizia ei vaan kannata käyttää auringon paisteessa.. Ei muuten ehdi levittää koko pintan ennenkuin on kuivunu liikaa..

 

Teflonivahat on vain silmälumetta..

Link to comment

Kaikki ed. mainitut on ihan hyviä vahoja.

Valitsisin tosin uudelle maalipinnalle uuden maalipinnan vahan.

Simonizin keltainen ei todellakaan pääse oikeuksiinsa uudessa pinnassa.

Uudessa maalipinnassa ei tarvita puhdistavuutta vaan pelkästään suojaa.

En viitsi suositella mitään mutta tiedän ainakin yhden kotimaisen merkin jolta löytyy erityisesti kyseisille pinnoille tarkoitettu tuote.

 

M

 

ps. "Teflonivahat on vain silmälumetta" mihis toi liitty?

Link to comment

Ootteko työ Mika tutkinu siellä työntantajallasi briteissä suosittuja ökykalliita "boutique wax":eja jotka maksaa tyyliin satasen puteli? Nyt kun kerrankin on edes yks kiiltävä auto tallissa kevyen myllytyksen jäljiltä.

 

Sitä on pesty keltasesta pullosta ja vahattu valkea/kultapullosta oikein hyvin kokemuksin.

 

Puavo @ www.dwl.fi

Link to comment

Kun nyt täällä on mainittu Autoglym ja sitten viitattu erääseen kotimaiseen tuotteeseen, niin kyllä tuo kotimainen hakkaa tuon toisen hintalaatu-suhteessa mennen tullen.

 

Saa olla eri mieltä, mutta tämä perustuu silkkaan yksisilmäiseen perstuntumaan.

Link to comment

Etteks te voi puhua asioista niiden oikeilla nimillä? Glymiä olen käyttänyt sekä punaista että kultaista ja hyviä ja helppoja ovat. Mutta mulla ei olekaan ollut koskaan vielä uutta autoa. Onko kenelläkään kokemusta Zainosta tai Motherssista? Niitä usein kehutaan.

 

t. Mika

Link to comment

Puavo, o testattu.

Oikein hyviä noi on kaikki ollut. Kesto ei ole yhtään sen parempi kuin näillä tutummillakaan ja kiillonkin laatu johtuu helposti siitä, että noi satasen vahat tehdään yleensä just käyttöohjeen mukaan.

Monet lähtee helposti hehkuttamaan ton carnauban erinomaisuutta, mutta asia ei ole niin yksinkertainen. Carnaubaksi kutsuttua vahaa on monen tasoista ja se on kuitenkin vain yksi komponentti vahassa. Paras Brasilialainen A tason Carnaubavaha on luonnollisesti kalleinta, mutta myös kiilloltaan virheettömintä, tuota löytyy mm. näistä kotimaisista. Carnauba on kiilloltaan paras tunnettu vahan raaka-aine, mutta kestoltaan se ei pärjää Polymeerivahoille. Kiillon paremmuutta ei sitten kylläkään silmällä välttämättä erota, siksi me esim. käytetään kiiltomittaria. Suurin osa nykyisistä autovahoista on polymeeri pohjaisia. Polymeerivahojen etu on siinä että ne kestävät ulkoisia rasituksia, kuten pesuja ja muuta kulutusta huomattavasti paremmin. Iso etu on myös polymeerivahojen käytön helppous, riittää että vahan levittää auton pinnalle, antaa kuivua ja pyyhkii pois. Polymeerivahoissa kiilto syntyy kemiallisen reaktion kautta kun taas luonnonvahoissa se tehdään mekaanisesti kiillottamalla. Mielestäni parhaat vahat on ns. sekoitusvahoja. Noissa on osattu yhdistää molempien päätyyppien hyviä ominaisuuksia. Näitä ei tosin paljon ole, ja ne jotka on onnistunut tämän tyyppisissä tekemään, eivät yleensä paljasta raaka-ainepohjaa.

Ameriikassa ja muualla maailmassa on paljon hyviä tuotteita. On myös paljon tuotteita jotka on suunniteltu täysin eri olosuhteisiin tai käyttötarkoituksiin kuin esim. pohjoismaissa paljon myydyt merkit tai tuotteet. Siksi monilla suurilla kansainvälisillä pelureilla on useampi sarja.

 

Oho, tulipa tekstiä, toivottavasti siitä irtoaa jotain hyödyllistäkin jollekin.

En yleensä kirjoittele näistä aiheista keskustelupalstoilla, mutta aihe kiinnostaa kyllä erittäin paljon, joten ajoittaisia vuodatuksia saattaa tulla:-) Suurin osa tietää että mun mielipide on varmaankin värittynyt johtuen työstäni. Testaan kylläkin yleensä kaikki muutkin Suomesta löytyvät autovahat ja kiillotusaineet joten jonkinlainen yleinenkin käsitys markkinoista on. Marginaalisemmat merkitkin on tullut kyllä tilattua suoraan maailmalta.

Testaus on siis ihan käyttöominaisuuksien testaamista sekä kiillon ja keston toteamista mittaamalla.

Jos joku kuvittelee että voisin auttaa liittyen autonhoitoon, vastaan mielelläni joko tähän tai muuten (hyvällä omallatunnolla työaikana,hehe).

 

Mika

Link to comment
Guest kuplapower

tässähän pitää olla salapoliisi et ymmärtää oikein rivien välistä. Korrekillahan on ainakin vaha joka tarkotettu uudelle pinnalle, tuota ajattelin kokeilla. Onko siitä kokemuksia? Tarkotushan tosiaan ois antaa pinnalle mahdollisimman hyvä suoja, ei niinkään huippu kiilto.

Link to comment

mr. kuplapower

Toi on hyvä valinta uudelle pinnalle.

Uudelle maalipinnalle ei pitäisi, tai siis tarvi, käyttää vahaa joka sisältää yhtään puhdistavia ainesosia (hionta-aineita). Tuossa niitä ei ole. Et siis saa itse vahalla kulutettua maalipintaa. Suojaksi jää puhdas polymeeripinta, joka taas kestää paremmin mekaanista ja kemiallista kulutusta, kuin luonnonvaha. Kiilloltaankin se on hyvä, ei niin "syvä" kuin luonnonvahoilla mutta kuitenkin.

 

Mika

Link to comment
Guest kuplapower

no joo tota mä hainkin just et ei olis mitään hiovaa ainesosaa vahassa, et en kuluta turhaan sitä pintaa kun ei ole tarvis. Kokemusta on simonizista ja sit jotain hiovia vahojakin on tullut käytettyä vanhoille haalistuneille pinnoille.

Kiitoksia vinkeistä, kokeilen siis tota korrekkia.

 

T.Kari

Link to comment
Guest riquuu

oldschool harrastajat puhuu et kolomeÄM (3M) olisi vahojen rolls royce :D:D ...itse käyttäny glymia ja ihan on näihin tarpeisiin riittänyt, eikä hiota sunnuntaihommissakkaan ;)

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...