Jump to content

Hyvä olla taas kotona...


Recommended Posts

Tultiin eilen tällä reissulla kotiin:

 

Spanair kone pakkolasku...

 

http://www.pohjalainen.fi/Article.jsp?a ... iffalle+myöhästyy+18+tuntia

 

 

Juuri matkustajien syötyä tuli vilinää koneen etuosassa. Purseri ilmoitti että kabiinissa haisee myrkyllistä kaasua ja samalla emännät alkoi kerätä kiireesti tarjottimet talteen. Kone lähti nopeesti laskuun ja meille ilmoitettiin että teemme pakkolaskun (hätälaskun spanairin sivustojen tietojen mukaan...)

 

No, odotettiin n. 3 tuntia uuden lentokoneen saapumista. Kun lopulta päästiin nousemaan siihen niin istuttiin siinä tunnin verran kun ilmeisesti oli jotain ongelmia "powerbooster" laitteella jolla käynnistetään koneen moottorin omin voimin. Santiagosta olis päästy maa verkoston avulla mutta ilmeni että Vaasassa ei oli saatu kytkettyä samalla tavalla jolloin kone olis jääny sinne. Päättivät korjauttaa kyseisen laitteen jotta kone pystyisi itse käynnistää moottorit Vaasasta lähtiessä...

 

Taas ulos koneesta odotettiin pari tuntia kunnes lopulta päästiin kotimatkalle. Just sopivasti kun lumimyrky oli parhaimmillaan Vaasassa... :)

Link to comment

Sillä lailla. Aikas harvoin noita onneksi tapahtuu.

Mie kun olin ensimmäisellä ulkomaanmatkalla aikoinaan Majorcalle, niin kotimatkalla tehtiin "pakkolasku" Tukholmaan. Oli hurjan näköistä kun kone kierti kentän ympärillä ennen laskua, ja kiitoradan reuna oli täys paloautoja ja ambulansseja. Kuitenkaan ei käynyt mitään, ja syytä laskuun ei saatu selville. Lentoyhtiö oli silloinen Spantax.

Link to comment

Ja meitsin piti lähteä Helsingistä Kemiä kohti eilen 20.20...ja sit aamulla 6.25 lennolla, mut ei sit silläkään..Lopulta erinäisten finncommin ja finnairin selkkausten(ylibuukatun koneen,myöhästyneen koneen ja liian aikasten lähteneen linja-auton) jälkeen klo 11.30 lopulta olin kotona..enkä ees lentokoneella perille vaan ekaks Helsinki-Oulu ja taksilla Kemiin.

Link to comment

Oli mikä oli mutta ei ainakaan naurattanu kun yllätys sukellus kohti Santiagoa aloitettiin ja muutenkin tuntui palaneen käryn lentokoneen kabiinissa... Toinen stuertti oli aika jähmettyny ikkunaan ja puheli jotain puhelimeen juuri ennen laskutelineiden avaamista...

 

Jonka jälkeen Suomalainen purseri heti ilmoitti että ei tarvites pelästyä kolinaa sillä se on normaalia kun laskutelineitä avataan.

Link to comment
Toinen stuertti oli aika jähmettyny ikkunaan ja puheli jotain puhelimeen juuri ennen laskutelineiden avaamista...

 

Jonka jälkeen Suomalainen purseri heti ilmoitti että ei tarvites pelästyä kolinaa sillä se on normaalia kun laskutelineitä avataan.

 

Viimeisiä kuuluisia sanontoja!

-"Ei tää oo mittään vakavaa, ihan normaalia...."

 

Ei vaiskaan, ei kiva juttu kun sattuu omalle kohdalle, mutta onneksi ei mitään vakavaa kuitenkaan sattunut, että pääsi ihan normaalisti tonttiin! Onhan niissä kyllä aika hyvät turvajärjestelyt!

Link to comment

Ite joudun työn puolesta jonkunverran lentelemään ja se on kyllä pelottavin matkustusmuoto mitä on, vaikka tilastoja katsoessa turvallisisn. Pienikin moottorin äänen muutos, tehon pudottaminen, lentokorkeuden muutos tai nytkähdys saa kyllä heti pelästymään pahan päiväsesti.

Link to comment

Itekkin jonkun verran työnpuolesta lentäneenä ainut painajaismainen lento on sattunut harvalle lomalennolle. Kyl noi reittilennot suht vaivattomasti on menny, kop kop. Tuntuu et noille lomalennoille buukataan jotain turkkische airwayssii, missä koneet on mitä on.

Link to comment

Juu, pahoittelut ketjun aloittajalle, tarkoitus ei ollut vähätellä järkytystä missään nimessä, korpesi vaan toi maallikkotoimittajien uutisointi taas kerran.

 

Tuntuu et noille lomalennoille buukataan jotain turkkische airwayssii, missä koneet on mitä on.

 

Eipä puutu kuin joku päivittelemästä ton lisäksi enää että miten niissä lomakoneissa on niin pienet jalkatilat kun reittikoneissakin on niin hyvät tilat. Ja tähän vielä päälle että lomalentojen hinnat pitäisi saada alemmaksi kun toi palvelu on niin huonoa...jospa nää onkin seurauksia, ei mahdollisia syitä? :D

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...