Jump to content

Hullu päähänpisto -72 1300 Kupla


Guest ElBata

Recommended Posts

Guest ElBata

Alunperin piti hankkia moottoripyörä, mutta jostain syystä mieleen muistui ladossa lepäävä vanha kuplan raakile. Pienestä asti olen kuplista tykännyt, mutta yhdenkään kyydissä en ole ollut ennen tätä projektia.

 

Elettiin vuoden 2007 tammikuuta. Siitäpä se hullu sitten sai ideansa. Aikaisempaa kokemusta minulla ei juurikaan ole autojen rakentamisesta, mutta suurella innolla käytiin tuon ruosteisen peltihäkkyrän kimppuun heti kun se talliin saatiin. Aivan alussa minulla oli melko selkeä mielikuva siitä, miltä pirssin tulisi valmiina näyttää. Ideoita tarjoiltiin kaksin käsin joka suunnalta, mutta päätin pitää kiinni omasta visiostani ja rakentaa auton ainoastaan itselleni.

 

Tällä hetkellä auto alkaa olla pientä hienosäätöä vaille valmis katsastukseen. Ensimmäiset testiajotkin suoritettiin pari päivää sitten. Ja tässä vaiheessa myönnettäköön että järkeä tässä hommassa ei ole, mutta kaikkea pitää kokeilla, oli siinä sitten järkeä tai ei. Laittelenpa tähän vähän kuvia projektin eri vaiheista.

 

Niin ja kiitokset Volkkaripalstalle ja projektissa auttaneille! Ilman tätä Volkkarikääpien jorinapalstaa moni ongelma olisi jäänyt ratkomatta ja osat hankkimatta.

Link to comment
Guest ElBata

konetta odotellessa. Virikone työn alla. Melko lailla alkaa osat olla jo paikoillaan. Piti kuutisen senttiä korottaa tuota peräpäätä katsastusta varten.

post-2933-13888361247524_thumb.jpg

Link to comment
Guest ElBata

Ja siinä melko tuore kuva sivuprofiilista. 1600-viripatakin on jo asennettuna. Nuo mangelssit tuli hankittua heti alussa, kun autossa ei tullut mukana kesä- eikä talvirenkaita, kuten ensimmäisestä kuvasta huomaa. Tokihan mangelssit jakaa mielipiteitä, mutta kyllä nuo minun silmään istuu. Ensi viikolla jarrujen säätelyä ja aurauskulmien ihmettelyä.

post-2933-13888361247947_thumb.jpg

Link to comment

Loppujen lopuksi tälläisessä rakentelutyylissä on usemapien mielestä kyse ns ähtäröinnistä eli laitetaan leveetä lasikuituosaa koriin, mangelssia jne.... Kuitenkin tällä tyylillä hyvällä maulla ja tyylisilmällä saa rakennettua varsin maukkaan näköisiä kuplia.

 

Vielä jos jotain vois parantaa, olis toi vanteiden/renkaiden paremmin asemointi leveämpiin lokareihin.

Link to comment
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
Guest ElBata

Nyt on vehje talvisäilössä. Motivaatiota keräämään koneenrakentamista koskien.

Pitäis lievästi piristetty varmatoiminen käyttökone taikoa kesään mennessä.

Link to comment

Luultavasti ankara kortteli/lähiökiihdytys ja tiukka vaihto kakkoselle kesken tekstiviestin naputtelun ei tee hyvää lähestyvän jyrkän 90 asteisen oikean kanssa. Naapuruston omenapuut taisivät tällä kertaa säästyä...

 

hymiö

Link to comment
Guest ElBata

Eilen pistin viripadan atomeiksi ja pesin lohkon. Muuten näytti suht hyvälle, mutta vakioista kairatuista kansista toinen oli kolmesta kohti halki. Hip hei! Nyt sitten miettimään koneelle uutta reseptiä...

Link to comment

Voi herrajumala missä kunnossa tuo tonnikolmisatanen arpakone oli, kun purin senkin osiin. Aivan uskomatonta, että se toimi.

Kampiakselin päittäisvälyksen voi mitata tuumissa, sisus täynnä jotain epämääräistä öljykokkare paskaa,

pytyt väljät kuin norsun perse ja öljypumppu aivan lopussa. Öljyä meni keskimäärin aivan helvetisti/kilometri. :D

Ihan pirteesti kulki 120km/h ja 500km ehdin sillä ajella.

Link to comment
  • 1 month later...
  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...