Jump to content

Zigzag

Members
 • Content Count

  39
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Helsinki
 • Ajoneuvot
  Kupla -73

Recent Profile Visitors

839 profile views
 1. Mulla ei käynyt ihan noin hyvin. Täysremontin jäljiltä jäi pahvi kiinnittämättä kunnolla ja lähti mokoma irti matkalla Länsi-Berliiniin, Itä-Saksan puolella Autobahnalla. Huomasin tuon vasta kun yksi muovinen tarvike tulpanhattu suli ja sytkäjohto lähti irti. Taukopaikalla huomattiin toisenkin tarvike tulpanhatun sulaneen. Vai alkuperäiset bakeliittiset olivat ehjät. Kahdella kuplalla kun oltiin liikenteessä niin toisesta lainattiin yksi tulpanhattu ja päästiin molemmat kolmella pytyllä perille. Seuraavana päivänä Länsi-Berliiniläisen VW auton pihassa syy sitten selvisi. Tuolla ajettiin vielä Euroopan turnee loppuun ja Suomessa sitten koneelle täysremontti.
 2. Ja jos oikein kovast kiekonrakennus kiinnostaa, niin Jobst Brandtin kirja on klassikko. https://en.wikipedia.org/wiki/The_Bicycle_Wheel
 3. Tuo on hyvä opas kuten JoniT jo totesikin. Näyttää löytyvän vielä. https://www.moposport.fi/kokoamisopas-kirja-vw
 4. Koneen ulkoilutusta. Muutama pienempi homma ja äänieristyspahvien paikalleenlaitto. Helpompi tehdä kone ulkona.
 5. https://aircooled.fi/tuote/418/esilammityksen-peitelevyt
 6. Jos on VDO:n mittari, niin pitäisi siihen käydä VDO:n anturi ja niitä taas loytyy vaikka aircooled.fi:stä. Itsellä on kyseinen mittari ja öljynlämpöanturi öljynpaineventtiilin tulpan paikalle. Testasin ennen asennusta kiehuvalla vedellä ja oikein näytti.
 7. Siis mihinkäs tässä sitä maata hyppylangalla tarjottiin? Eikai vain siihen anturilta mittarille lähtevään liittimeen. Tarkoitus oli siis maadoittaa anturin runko erillisellä hyppylangalla.
 8. Lasinlämmittimessä vastuslangat ovat kytketty rinnakkain. Rinnan kytkettyjen vastusten yhteinen resistanssi on yksittäisten resistanssien käänteislukujen summan käänteisluku. Esimerkiksi, jos takalasissa olisi 5kpl vastuslankaa, ja jokaisen vastus 10 ohmia, on lämmittimen kokonaisvastus 2 ohmia. Jos lämmittimessä olisi yks lanka, jossa olisi pienempi vastus, eli esimerkiksi 8 ohmia ja muut neljä 10 ohmia, piirin vastus on 1,91 ohmia, ja tuo on siis myös se mitä mittari näyttää, ei suinkaan kahdeksaa ohmia. Kaava siis:
 9. Tähtivanteista en luovu, ostin ne joskus 80 luvulla VW autosta. Molemmat setit pidetään tallessa ja vuorotellen ajossa, rivieran kopiotkin ainakin toistaiseksi.
 10. Aina mulla kupla on ollut, tämä on vasta toinen. Korinvaihtoprojekti, jotka tälläkin palstalla on hyvämaineisiksi todettu 😉
 11. Yhden kerran olen tilannut. eBayn kautta Save My Bug öljynlämpötila"mittarin". Tuli perille 1-2 viikossa.
 12. Tuo on kuplassa, toiminut hyvin. Tuntuu näyttävän oikeita lukemia, ja paremmin viimalta suojassa kuin öljypohjan kanteen tuleva. http://www.aircooled.fi/tuote/1567/oljynlampoanturi-oljynpaineventtiilin-paikkaan-vdo En tosin tiedä sopiiko tuo bussin koneeseen.
 13. Mulle sanoivat Ifissä pari vuotta sitten, ettei 40v vanhempaa autoon saa kaskoa. LähiTapiolassa onnistui ja onnistui vakuutusarvon nostaminenkin remonttikuvien perusteella.
×
×
 • Create New...