Jump to content

mörrin härvelit


Guest mörri

Recommended Posts

Tästä kaikki alkoi reilu vuosi sitten. 73 vuosimallia oleva 1300 jonka hain naapuri kylästä kun oli pakko saada kesä kiesi. Kotosalla huomasin sitten että motti on väljä ja vautipyörän alla oleva stefa valskaa. Kupla talliin ja kone irti. Samalla rupesin rapsimaan lohennutta maali/pakkelia irti sieltä täältä. No auto ei ole vieläkään valmis mutta jos se ens kesänä ois ajossa. Auton mukana tuli 1600 virikone aihio jonka käytin oman kylän ns. Kupla expertillä ja se teki siitä soivan pelin.

post-6108-13888365882105_thumb.jpg

Link to comment

Pääsiäisen aikoihin tuli selattua nettiautoa ja sitten piti lähtä käymään etelä-pohjanmaalla. Sieltä tarttui mukaan 72 vuosimallin punanen vakio 1300 kuppeli. Sillä tuli nyt tämä kesä huristeltua. Mittariin tuli reilut 3000 km.

post-6108-13888365882551_thumb.jpg

Link to comment
  • 1 month later...

Tuli joku aika sitte saatua taas neronleimaus. Sininen kupla paljaalle pellille ja ruostelakka pääle. Lakan tilasin saksasta ku suomesta en löytäny. Auto rupee oleen jo aika lailla pellillä. Työlästähän tuo tahtoo olla ku on puolikymmentä maalikerrosta.

Joskus ollu varmaan hienoki cal look kupla ku on kunnolla ympäriinsä pakkeloitu. Mutta liika on liikaa ku joissaki kohti oli pari senttiä pakkelia.

 

Ruostekuplaan on tullu tilailtua osiakin valmiiksi.

Kattoteline,ketjuratti,gangstalippa

 

Pitäs vielä tilata paruzzilta kromi tilpehööriä valmiiksi.

Link to comment
  • 3 weeks later...

Nyt ois kupla hiottu. Sitä pääsis maalaus hommiin ens viikonloppuna. Kaverin pikkuveli alotteli pohjamaalausta. maalaili ovet ja luukut. tuli kuikattua tuonne ruostemaali purkkiin. Saapa nähä minkälaista tököttiä se on ku oli yhtä kankiaa kuin alustamassa. Saa ainakin ohentaa reilusti.

post-6108-13888366624099_thumb.jpg

post-6108-13888366625501_thumb.jpg

Link to comment
Guest Type123

No ei se nyt kyllä aja samaa asiaa. Olet pistänyt jo paljon aikaa ja vaivaa kuplasi laittamiseen joten et kyllä ainakaan aikaa ja vaivaa säästä jättämällä ikkunat koriin.

 

Kukin saa tietenkin tehdä auto(i)lleen ihan mitä haluaa.

 

Kyllä maalarinteippi ja sanomalehti ajaa saman asian.
Link to comment

Takasivulasit saa ainakin niin helposti irti että teippaamisessa menee enenmmän aikaa. Ja tuulilasin ja takalasin tiivisteet kannattaa jokatapauksessa vaihtaa jos autoa vesisateessa meinaat ulkoiluttaa.

 

Niin ja takasivulasin irroitus nopeasti menee kaikessa yksinkertaisuudessaan niin että menet auton sisäpuolelle ja potkaiset sen ulos ja kaveri ulkopuolelle ottamaan kiinni.

Link to comment

Nyt ois rusty maalattu aikalailla. Hieman loppu maali kesken ku päätin laittaa kunnolla maalia sisällekkin. Piti tilata uus purkki maalia niin saa maalata loppuun ja korjata pari valumaa.

Kyllä sitä ei pitäs vesi maaliin koskea kun ei ole ennen käyttänyt semmosta.

post-6108-13888366689529_thumb.jpg

post-6108-13888366690859_thumb.jpg

post-6108-13888366692086_thumb.jpg

Link to comment

Ihan on pintaväri(ruoste efekti). Pinta ailahtelee se on tarkoituskin. enkä kiistä valumia mutta ei niitä montaa ole. vesi maali oli v mäistä maalata verrattuna liuotin maaliin. Pintaa yritän parannella heti kun maali purkki kolahtaa postiin. Kieltämättä ensi reaktio oli maalista että mitä ihmettä. Maali näytti ruskealta pohjamaalilta, mutta vähän ajan päästä maali rupes kuplimaan ja sitte tuli ton näkönen.

Link to comment

Ajatushan mulla tuohon lähti siitä että halusin ruveta tekemään erinäköistä kuplaa mitä muilla. Huomasin netistä ruostutetun kuplan ja siitä sain kipinän. tuo maalihan ei ole sen kallimpaa kuin normi metallinhohto. Omasta mielestäni auto näyttää ihan siistiltä. Pitää vain korjata ne pari valumaa niin avot. Eihän tuo varmasti monenkaan silmiä hivele kun näkevät tuon.

Link to comment

Onhan tuo rust ajan patinaa jo, mutta kyllä ne kylillä vielä ihmettelee ja tulee hiplaamaan rasvaisilla sormilla peltiä.

Ja olihan tuo PorVWoon rusto VWäen valinta BIFfissä viimeksi, niin ei se ihan out ole :))

 

Otappa kuvaa kokonaisuudesta. Noista lähikuvista katottuna ei säväytä.

 

Tuossa seitsenvuotias aitoa rustoa maistiaisiksi. Ja mitä väliä mitä muut ajattelee, teet sellasen kun tykkäät ite.

post-47-13888366713811_thumb.jpg

Link to comment

Tuo on kyllä omasta mielestä pirun nätti ja vielä aitoa ruostetta. Joo laitan kokonaisuudesta kuvia varmaan parin viikon päästä. Ei hirveesti kerkee tehä ku ei oo ku viikonloppuna kotosalla.

Link to comment

Joo kyllä se nyt näyttää jo paremmalta jos vain tuommosesta tykkää. Vanteiksi joko kromi mangelsit tai pinna vanteet. En oo vielä vaan löytany pinnavanteita mistään.

 

Sitten vielä kylkilistat,astinlautoihin listat, ritilät nuihin takaikkunoitten kupeseen ja umpiot joihin lippa louersseilla ja jos saa mahtumaan niin änkeää niihin vielä ne kissan silmä ritilät. Rupiaa sitte ainakin olemaan kiiltävää.

Link to comment

Takapään saa madallettua ilman rahallista panostusta kääntämällä jousilattaa jousisauvaan nähden.

 

Etupään madalluksen saat varmaankin helpoiten tehtyä droppi olka-akseleilla.

 

Halvimmalla varmaan pääset asentamalla akseliin hitsattavat säätöpalat mutta työn määrä ja ajettavuuden kannalta ei varmaankaan se järkevin vaihtoehto. Vaikkakin tässä maassa varmasti se yleisin.

 

Tietty paras ratkaisu olis säädettävät jousilatat taakse. Eteen vähän kavennettu säätö akseli (kavennus riippuen kuinka matalalle haluat) ja droppi olat tämän akselin kaveriksi.

Link to comment

Sanokaas että minkä kokoset kumit mahtuu pyörimään hyvin. Aattelin laittaa pelkät dropit eteen ja takaa pari booria alemmas. Vanteina 15" peltivanteet.

 

Mahtuuko 165/50-65/15

mikä 155/60/15

näistä 145/65/15

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...