Jump to content

Radiotunnistusta


Guest Jamo

Recommended Posts

tämmöisellä asialla liikkeellä

 

Siivoilin varastoa ja tämmöiset radiot löyty eräästä pahvilaatikosta.

 

Toinen

VW-logoilla varustetut säätimet 12v Grundic -tarra

70-lukulaisesta kuplasta vai mistä?

 

Toinen

ASA-Merkki 12v

Missä autossa ollut?

 

toimintakunnoista ei mitään tietoa...

 

Onkohan nämä miten arvokkaita?

post-1294-13888368903856_thumb.jpg

Link to comment

Ostin joskus Saksasta 12v Grundigin VW-nupeilla, joka oli myyjän mukaan tehtaalla asennettu möhköön. Maksoin muistaakseni 40 euroa.

 

Eilen juttelin erään radiokauppiaan kanssa, joka oli hinnoitellut 6v radiot 300 euroon ja 12 voltiset oli satasen halvempia. Ainakin osa oli testaamattomia ja luonnollisesti ilman toimintatakuuta. Sanoi, että saksalaset pyytää vastaavista ainakin viisisataa. Sitten mä nauroin hälle.

Link to comment

Suomessa on ainakin parikin eri henkilöä jotka aktiivisesti kauppaavat vanhoja autoradioita. Ainakin Yli-Piiparilla hintataso on n. 300 eur / kpl, mutta tuon hintatason radiot ovat siistejä ja huollettuja, ja niille saa vuoden takuun. Saksassa C.A.R.S myy kunnostettuja/modernisoituja Blaupunkteja hieman yli 300 eur hintaan, ja myös noiden radioiden kunto on kuin uusi.

 

Muutaman vanhan radion itse myyneenä, olen huomannut että "arpa" radiosta saa n. 20 - 30 eur, jos nupit ja/tai etulevy puuttuu niin oikein kukaan ei halua ostaa. Toimivaksi testatusta siististä radiosta nupeilla ja etulevyllä mutta käytönjäljillä, tuntuu hinta olevan n. 100 eur paikkeilla. 150 eur hinnalla vanhasta autosta irrotettua mutta huoltamatonta radiota saa jo myydä pitkään, etenkin jos se ei satu olemaan jokin erityisen haluttu malli. Vanhoja AM radioita ei tunnu huolivan juuri kukaan..

 

Ja vanha mutta toimiva radio kannattaisi silti aina huoltaa, jos sitä aikoo kuunnella, sen verran monta säätökohdetta löytyy noiden sisältä jotka ajan myötä tuppaa liikkumaan.

Link to comment

Alempi on Grundig Emden IV. Vuoden 1969 ohjekirjassani näyttää olevan yhtenä radiovaihtoehtona. Sillä on ollut oikein Vw varaosanumerokin, lieneekä paperilappua enää mukana. Museoautoilijalle varmaan ihan pakollinen.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...