Jump to content

009 jakajaan kärjettömät kilkkeet


Guest Tuoppi

Recommended Posts

mites on, onko kukaan vaihtanut jostain toisesta automerkistä kärjettömiä hiluja tonne sisälle? oon kuullu huhua et jostain sierrasta vois käydä mut varmuutta ei ole!?! eipä noi compufiret sun muut aivan sika hintasia ole mut katotaan mitä harrastajat tietää/on kokeillu ;)

 

En huomannut ensin mut oli yks topic asiasta mut sielä joku muisteli alfan 33 mallista löytyvän osat, mut onko tullu lisää tietoa?

Link to comment
Guest fgronlun

Mulla on tuollanen sierran systeemi ja ei kannata alkaa 69e takia alkaa väsään. Mutta jos askartelusta tykkää niin onnistuu parilla reijän porauksella ja akselin modauksella! Oma tuli aikoinaan auton mukana joten säästin 69€ ja askartelu illan!!

Link to comment

joo ei toi 69 eskoo kauhee määrä ole mut ainahan sitä voi jotakin näperrellä...miksei myös virranjakajaa. mut kiitos vahvistuksesta, pääsee taas rojektissa eteen päin.

Link to comment
Guest fgronlun

Mutta eikö tuo sierran kytkeminen onnistu jos pistää ne hei kamat väliin!

Mutta meneehän se vähä turhan vaikeeks(meneehän noihin hei kamoihin jokune kymppikin)! Ku pelkällä anturillakin pärjäis!

Link to comment

on tullut esille että sierran pulssi ei ole suoraan käypä megasquirtille niin miten on näiden compufire, ignitor ym. kärjettömien systeemien kanssa? hall antaa oikeanlaisen pulssin mut miten on tosiaan noiden kanssa?

Link to comment

Sierrassa on Tz-i (induktiivinen)jakaja, joka eroaa merkittävästi hall ilmiöön perustuvasta (Tz-h)

 

lähinnä siten, että Tz-i:ssä ei ole samanlaista sakaralevyä.

 

compufiret sun muut näyttäis olevan "on/off magneettikytkimiä" eli luultavasti squirtilla toimii

Link to comment

Pertronixin signaali on sama kuin mitä kärjistä tulee (sehän normaalisti liitetään suoraan puolaan). Jos pistää vastuksen plussan ja jakajasta tulevan johdon väliin saa johdosta kanttiaaltoa joka on +12v kun on aika pistää kipinä tulemaan. Puolan ollessa suoraan jakajassa kiinni tää sit ei toimi koska puolasta lähtee jopa satoja volttia ensiöpuolelle kun kärjet aukeaa.

Link to comment
  • 2 weeks later...

tota ollaan kaverin kans suunnittelemassa/tutkimassa. Kaveri pelaa paljon saabien kanssa ja kun sai 009-jakajan käteen niin sano et aika tavalla on saabin jonkun mallin näköinen mut tutkimukset ei oo viä kerinny sen pitemmälle. Eiköhän toi homma selviä tos parin viikon sisällä.

Link to comment

Miksi tässä koitetaan selvittää työläitä modifiointeja ja sovitteluja ja vastaavuuksia toisista merkeistä? Eikös kyseessä ole maailman yksinkertaisin asia ja tuhannesti koettu ja hyväksi havaittu ratkaisu on olemassa, heitetään 009 jakajaan Compufire/Accufire tai Pertronix kärjetön sytkämoduuli kärkien paikalle. Mistään muusta kai ei ole kyse?

Maksaa kai jotain 60-80 egee /setti.

 

Siihen saa sitten jatkoksi laittaa mielensä mukaan muita sytkäosia, vaikka MSD tai Crane sytkäboxia jne.. ne voivat hyödyntää noita kärjettömiä magneettiantureita.

 

Jan

Link to comment
  • 4 months later...
Guest laiska`s custom

saatan muistaa nyt väärinkin mutta musta on + eli puolalle plussaan ja siihen virtalukolta syöttö,ruskea olis - miinus ja sekin puolalle ja vihreä kiekka mittarille....se sytytys poksi on oltava erittäin hyvin maadotettu.eikä ikinä sotketa kärjellisen/kärjettömän puolia...

Link to comment

Kyllä ohjainyksikkö ja puola olisi hyvä olla samaa perhettä. Osassa ohjainyksiköistä (esim Bosch 139) on sisäinen dwell controll, eli puolaa ladataan noin samanverran kierroksista riippumatta. Toisissa dwelli on moottoriohjausyksikön tehtävä (esim Bosch 124).

 

Ja jotta ei jäisi epäselväksi niin erkiseen ostettavat Pertronix/accufire, jne voidaan liittää kätevästi suoraan puolaan, mutta autojen vakiokamat (kaikki hallit ja reluktanssit jne) eivät käy suoraan puolaan vaan väliin on liitettävä sytkän ohjausyksikkö.

Link to comment
  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...