Jump to content

Etuakseliongelmat jatkuu....


Recommended Posts

Guest Toheltaja

joskus on tullu vastaan noita vanhemman mallisisa hitsattuja akseleita jotka eivät todellakaan ole madaltaneet vakiosta pätkääkään. Säätövara on ollut autuaasti matalimmillaan vakiokorkeutta. Joku sokea niitä vissiin kasaillu brasiliassakin :)

Link to comment

Laittelin kaikki osat kiinni, ja mittaustulos akselin alimmasta kohdasta oli 9 sentin maavara säädön ollessa matalimmassa asennossa ja dropit oli paikoillaan. Dropit pudottaa käsittääkseni ~6 cm, eli noin 15 sentin maavara pelkällä säätöakselilla.

 

Itsetehdyllä säätöakselilla droppien kanssa maavaraa oli ~3 cm, nyt on tosin joustoja "riittävästi"

akseli.jpg

 

 

 

Täytynee keskustella akselikauppiaan kanssa.

 

t.sepi

Link to comment
Guest Mika Raussi

No itseasiassa etujousethan ei niinkään vaan pelkästään taivu, vaan ne myös venyy aika lailla. Toihan on tavallaan progressiivinen, kun ensimmäisenä jouset taipuu kunnes ne on kiristyny nippuun ja siintä eteenpäin pitää jousilattojen venyä, jotta tukivarsi vois kääntyä.

Link to comment

Mittailin juuri tuota nostoa.

 

Tunkilla kun nosti niin että pallonivelet nappas kiinni, säätötappi liikkui 1 sentin ylöspäin! Maavaraa oli tuolloin dropeilla 28 cm, ja säätövaraa olisi ollut ylöspäin vaikka kuinka, mutta säätö ei päässyt liikkumaan kun pallot rajoittivat.

 

Viikonloppuna laitan vakioakselin kiinni, ja mittailen sen "arvot"

Link to comment

Ymmärsinkös nyt oikein, että viallisesta akselista ei ole muuta haittaa kuin se, että ei saa tontitettua. Eli jos vaan normaalikorkeudelle sen auton saa säätämällä niin se joustaa samoin kuin vakio-akselikin?

 

Keiteleen Koneesta ostin kesällä aivan saman näköisen akselin kuin Sepon kuvissa. Asennus menee kyllä kevääseen, joten huono sanoa, että onko kunnollinen vai ei...

Link to comment
Ymmärsinkös nyt oikein, että viallisesta akselista ei ole muuta haittaa kuin se, että ei saa tontitettua. Eli jos vaan normaalikorkeudelle sen auton saa säätämällä niin se joustaa samoin kuin vakio-akselikin?

 

Juuri näin.

Mutta kun haetaan "maksimi tontitusta" niin tämä ei palvele tarkoitusta. vakiokorkuisia löytyy muutama.

Link to comment
  • 1 month later...

itsekin nyt taistelleena tuon akselin kans huomasin et tuo sepon akselin palat on hitsattu VÄÄRIN alkujaan.siis säätö on alkuperäiseen jopa nostava.omaani vertasin nyt alkuperäiseen akseliin ja siinä on samas kohtaa tuo "korkein säätö" piste. ja alla kuva siitä mihin säätöpultti osoittaa mun akselis ja kun vertaa sitä sepon akseliin niin näkee valtavan eron!! vertaa niihin akselin kiinnitys pultteihin. rupesin omaakin akselii aluksi epäilee et onko sekin viel hitsattu lepikkoon

 

SIIS TUOHON TOPICIN EKAAN KUVAAN VERRATTUNA tuo ero sitä tarkoitan

post-874-13888358094528_thumb.jpg

Link to comment
Guest Raggare

niinno asiahan riippuu aikalailla millasta rengasta siel o alla, lampun kopat on jossai vaiheessa tiellä isoilla palloilla..

l6.jpg

2" napsastu eturunkoo tuos romussa

 

294870707.jpg

135/65 kumit ja lamput rohisee :I

Link to comment
Guest Raggare

vink, ota siitä lampun liittimestä ne piuhat irti nii että päissä on naarasabikot, sit tuikkaat ne siihen polttimon nastoihin ja väännät ne sivuille, ja taas o lisää tilaa moukaroida ja laikata :D

Link to comment
Guest Mika Raussi

Pitää kuupasta itehin vähän närppiä pois kun ottaa pirulaiset kiinni. Tuli toi rengas nyt niin ulos, että ottaa tommonen suht normikokonenkin pelkillä dropeilla kiinni.

Link to comment
Guest laiska`s custom

samanlainen susi akseli kuin sepolla,jää vakio korkeuteen...en viittis akselia kaivaa irti et sai liikutettua ne säätöpalat.onko ketään ajellut yhdellä jousipakalla eli jättää ylemmän irti lukituksesta??ylemmän kuin irrotin ni putos noin 2cm ja tuli joustoa max 2cm,kummatkin pakat kiinni ni ei jousta mihinkään,iskarit ei pohjaa,pallonivelet on oikein ja pitäis olla isompi liikerata kuin normeissa...sen alemman vasta raudan sais liikutettua nätisti akselia irrottamatta...en kyllä iki päivänä suosittelisi ketään ostamaan tuollasta pas#"@ akselia...

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...