Jump to content

Virranjakajan ongelma


Guest Kammi

Recommended Posts

Kuplan -73, 1300 käynti sekosi kesken matkan. Virranjakaja Bosch (alipainesäädöllä), runko alkuperäinen, kärjet, kansi, kondensaattori, kansi ja johdot uusittu keväällä. Myös puola uusittu. Kone pyöri, mutta kävi kuin sytykset olisi ihan pielessä, paukkuu ja pätkii, ei ota kierroksia jne. Säädin sytykset uudestaan, ei vaikutusta, jonka jälkeen irroitin koko jakajan ja asensin takaisin paikalleen ja niinhän kone pyöri kuin pitääkin - hetken! Sama toimenpide, irroitus, kiinnitys ja taas hetken kaikki ok... Tunnistaako joku ongelman?

Link to comment

Bensasuodatin ja letkut uusittu myös keväällä. Auto toiminut moitteetta koko kesän ja talvisäilöön siirtomatkalla ilmeni tuo vika. Erikoista siinä on se, että se pyöriin hetken aikaa ihan normaalisti. 

 

Miten tuon Tutkijan esittämän vian voisi todentaa ja mikä on hoito?

Link to comment

Bensasuodatin ja letkut uusittu myös keväällä. Auto toiminut moitteetta koko kesän ja talvisäilöön siirtomatkalla ilmeni tuo vika. Erikoista siinä on se, että se pyöriin hetken aikaa ihan normaalisti. 

 

Miten tuon Tutkijan esittämän vian voisi todentaa ja mikä on hoito?

Ota pyöriästä kiinni ja käännä jos pyörii ilman koneen pyörimistä virranjakaja ei ole pohjassa asti. Korjaus: Löysää jakajan pantaa ja työnnä jakaja pohjaan asti.

 

Ja voi kuullostaa tyhmältä mutta olethan kärkivälin säätänyt.

Edited by Tanhis
Link to comment

Mitkään neuvot ei kuulosta tyhmältä amatöörin korvissa - mutta kärkiväli on tarkastettu ja jakajankin pitäsi olla pohjassa - tai ainakin niin syvällä, kun sen pitäisi mennä.  Jäi vaivaamaan tuo "jakajan käyttöakseli liian syvällä kampikammiossa"  ja pitänee perehtyä lisää tuohon mekaniikkaan.

 

Suunnitelmissa ei ollut vielä tänä talvena avata koko konetta, Padassa (alkuperäinen) on muuten vasta 95 tkm, joista 1500 km ajettu tänä kesänä ongelmitta

Link to comment

Ja matka jatkuu!   Irroitin kerran vielä jakajan ja tällä kertaa myös sen kiinnityspannan, joka oli tavanomaisesti kiristetty vinoksi. Mittasin käyttöakselin syvyyden joka oli mielestäni ok - huomattavaa on, että jakaja menee hieman syvemmälle ilman tuota kiinnityspantaa, mutta se ei ilmeisemmin ole tarkoitus. Säädin myös kärkivälin, joka oli kuin olikin hieman liian suuri. Jakaja paikalleen ja ääni koneeseen ja niinhän se käy kuten pitääkin eikä ongelma uusiutunut kuten aiemmin.

 

Ongelmana on nyt se ellei vika todellakin ollut tuossa liian suuressa kärkivälissä (0.5) ja ellei  tuo vääntytnyt panta kantanut jakajaa, niin eipä ole hajuakaan, todelisesta juurisyystä...

Link to comment

Padassa (alkuperäinen) on muuten vasta 95 tkm, joista 1500 km ajettu tänä kesänä ongelmitta

95 tkm ei ole vasta vaan käytännössä loppuunajettu kone. Jos kone on alkuperäinen ja toimii moitteitta, ei liikaa päittäisvälystä ei syö öljyä yms. niin 99% varmuudella se on ollut jossain vaiheessa auki ja remontoitu.

Link to comment

Puolisen tusinaa 70-luvun orkkiskoneista kuplaa/konetta 100-200tkm lukemissa omistettu joissa oli mulle tullessa avaamaton tai avaamattoman näköinen kone, joten aika yksilöllistä mikä on loppu ja milloinkin.

 

Toki noi vanhemmat koneet väsähtää aikaisemmin ja suomalaisethan ei vääristele kilometrejä, vaan na saksalaiset...

 

Pakut ym on erikseen ja silleen. Tätä viestiä enempää en aiheesta tässä viestiketjussa "kinaa":)

Link to comment

Joo, niinhän ne kertoo, että 100 tkm on pitkälti maksimisuoritus näille koneille - tiedä sitten.  Päittäisvälyksestä en oikeasti  tiedä, mutta en sitä hihnapyörästä  huomaa eikä syö öljyä.

 

Tämän yksilön historia on kirjoissa ja kansissa (ja tuo 95tkm on koko auton kilometrit) - omistajia, joista olen kolmas ja alkuperäistä huoltokirjaa (ja mIelenkiintoiset reikäkortit) myöten - jopa kuitteja.

 

Jos vielä seuraavan kesä menisi ja sitten voisi koneen laittaa.

Edited by Kammi
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...