Urbantoy Posted May 26, 2022 Posted May 26, 2022 (edited) Ei kerennyt Putleri keskeyttää Keisarikunnan grillailuja tälle kesälle.. Varastot täytetty sopivasti.. Pari pottua täynnä.. mutta näissäkin sama ongelma ku muissakin nykypäivän paketeissa.. Vittu ku pitää olla puukko aina kädessä, ei sormin aukea.. Edited May 26, 2022 by Urbantoy Quote
wp Posted May 26, 2022 Posted May 26, 2022 2 hours ago, Urbantoy said: Ei kerennyt Putleri keskeyttää Keisarikunnan grillailuja tälle kesälle.. Varastot täytetty sopivasti.. Pari pottua täynnä.. mutta näissäkin sama ongelma ku muissakin nykypäivän paketeissa.. Vittu ku pitää olla puukko aina kädessä, ei sormin aukea.. Itsellä vähän erilainen ongelma, vanha luotettu paineensäädin lakkasi toimimasta, uudella säätimellä grilli muuttui sytkärin tehoiseksi. Ei paistu pihvi... Quote
Urbantoy Posted May 26, 2022 Posted May 26, 2022 7 minutes ago, wp said: Itsellä vähän erilainen ongelma, vanha luotettu paineensäädin lakkasi toimimasta, uudella säätimellä grilli muuttui sytkärin tehoiseksi. Ei paistu pihvi... Mulla ollut yhden polttimon kanssa samanlaista ongelmaa.. Välillä puskee ei ollenkaan kaasua, sitten pissaa pikkusen että ei siitä rillaamisesta tule mitään.. Joutunut runkkaan sitä paineensäädintä monta kertaa pulloon.. Sitten pelaa.. Onneks noita on letkun perässä jokunen kertynyt varastoon.. Yllättävän äkkiä jotkut letkut pykii paskaks auringossa.. Quote
Urbantoy Posted May 26, 2022 Posted May 26, 2022 Grillailut onnistu taas erätauolla.. On se vaan ihme miten hyvää nuo nyyttikasvikset on.. Nyt meni kukkakaalia, parsakaalia, uuden sadon parsoja, uutta pottua, valkosipulin kynsiä, paprikaa.. Jatkossa enemmän noita.. Kaikki mitä j-kaapista vaan löytää jatkossa nyyttiin.. Jos on hitaammin kypsyviä, niille esikiehautus niin suurinpiirtein kypsyvät samaan aikaan muiden kanssa.. Quote
jrasi Posted June 3, 2022 Posted June 3, 2022 Nyt lähti kokeiluun possu-gyros. Mutta kun en malttanut olla säveltämättä ja pilaamatta tätäkin savustamalla, niin olkoon tämä sitten viereisen vesistön ja naapuripitäjän mukaan possu-Kyrös… Kasslerista n. sentin siivuja ja marinadiin (timjami, oregano, rosmariini, paprika, valkosipuli, hunaja, punaviikietikka ja oliiviöljy) muutamaksi tunniksi. Sitten bataatista paksu siivu pohjalle, lihat päälle, toinen siivu bataattia päälle ja vartaat läpi. Bataatin funktio on pitää paketti kasassa. Nyt on epäsuoralla valkealla Weberissä kypsymässä, molempiin hiilikoreihin heitin pätkät tammea antamaan vähän savua. Kerron myöhemmin, miten kävi, tuliko hyvää vai syötiinkö vain salaattia… 2 Quote
Urbantoy Posted June 3, 2022 Posted June 3, 2022 1 hour ago, jrasi said: Nyt lähti kokeiluun possu-gyros. Mutta kun en malttanut olla säveltämättä ja pilaamatta tätäkin savustamalla, niin olkoon tämä sitten viereisen vesistön ja naapuripitäjän mukaan possu-Kyrös… Kasslerista n. sentin siivuja ja marinadiin (timjami, oregano, rosmariini, paprika, valkosipuli, hunaja, punaviikietikka ja oliiviöljy) muutamaksi tunniksi. Sitten bataatista paksu siivu pohjalle, lihat päälle, toinen siivu bataattia päälle ja vartaat läpi. Bataatin funktio on pitää paketti kasassa. Nyt on epäsuoralla valkealla Weberissä kypsymässä, molempiin hiilikoreihin heitin pätkät tammea antamaan vähän savua. Kerron myöhemmin, miten kävi, tuliko hyvää vai syötiinkö vain salaattia… Kerroppa Rasi miten onnistu.. Itellä samanlaisia suunnitelmia ollut, vartaassa pyörimään vaakatasossa.. Varras vaan pitää fiksata kuntoon ku ostin jostain alelaarista parillakympillä "pitkän" vartaan moottorilla, mutta silti lyhyt tohon mun kaasugrilliin, eli pätkä tankoa keskelle niin tulee hyvä.. Quote
jrasi Posted June 3, 2022 Posted June 3, 2022 Hyvin onnistui. Pitaleivän väliin salaatin ja itsetehdyn tsatsikin kanssa. Enskerralla täytyy ottaa grilliin joku foliovuoka ja leikellä pinnasta siivua vuokaan sitä mukaa, kuin kypsyy. Pilkoin myös nuo päädyissä olleet bataatit lihan sekaan, oli hyviä. 2 Quote
Urbantoy Posted June 3, 2022 Posted June 3, 2022 Hieno homma.. Paljon sulla näytti paistolämpö sikaniskan keskellä minne tökkäsit mittarin.. Tässä tulee näläkä eli varras pitää saada jatkettua pikaseen että pääsee koittaan.. Gyrostahan leikellään sitä mukaa ku se kypsyy, en tiedä miten se tuosta vartaasta mulla onnistuu.. eiköhän se seleviä sitten.. Tämä oli hyvä idea, tänksit siitä.. Quote
jrasi Posted June 3, 2022 Posted June 3, 2022 75 oli, kun otin pois. Muutaman asteen enempi olis voinut olla. Alkuperäinen tarkoitus olikin leikellä sitä mukaa, kun kypsyy, mutta taloudessa ei ollut yhtään astiaa, minkä olisin kehdannut laittaa grilliin että liha pysyy lämpöisenä. Quote
wp Posted June 12, 2022 Posted June 12, 2022 Viikon somebongaus, kierrätysgrilli olutkylmiöllä😁 Ribsejä pukkasi tällä kertaa, luut irtoavat ravistelemalla, reilu 4h esikypsennys uunissa ennen grilliä. Sweet Baby Ray's glaseeraus pikku puserruksella Heinz- ketsuppia taittamaan makeutta. Osui ja upposi. 1 Quote
Urbantoy Posted June 12, 2022 Posted June 12, 2022 (edited) Tässä ruvennyt vähän himoittamaan hiiligrilli, tyyliin Kamado XL (vai mikä se munasoitin on) tai sitten WPeellä oleva Joe's savustin.. Kertokaahan kokemuksia käytöstä jollain noita on.. hiilen menekki, lämmön säätely, savun säätely jne.. Edited June 12, 2022 by Urbantoy Quote
wp Posted June 12, 2022 Posted June 12, 2022 43 minutes ago, Urbantoy said: Tässä ruvennyt vähän himoittamaan hiiligrilli, tyyliin Kamado XL (vai mikä se munasoitin on) tai sitten WPeellä oleva Joe's savustin.. Kertokaahan kokemuksia käytöstä jollain noita on.. hiilen menekki, lämmön säätely, savun säätely jne.. Kyllähän tontille mahtuu molemmat🍗🍖 Kamado vahvassa harkinnassa, talvigrillaus saisi uusia ulottuvuuksia. Joe's smoker on viileämmillä keleillä hitaassa savustuksessa kohtuullinen hiilinielu. Poltan pöntön aina ensin kunnolla kuumaksi pikkusäleillä ja klapeilla ennen hiilien lisäystä. 1-2 ison säkin välillä kuluu hiiliä riippuen mitä pöntössä kypsyy ja millaisia määriä. Lisäksi tuuli ja sade jäähdyttävät pönttöä melko tehokkaasti. Toivottavasti tänä kesänä ehtii edellistä paremmin touhuamaan smokerin kanssa, tarkoitus myös kokeilla grillausta suoralla lämmöllä. 1 Quote
Urbantoy Posted June 12, 2022 Posted June 12, 2022 Mitä tututstunut Kamadoon netin syövereistä niin ruvennut kiinnostamaan.. Ja se löytys vaikka heti toimitukseen, Joen toimitus menis kuukauden parin päähän mitä minä katoin.. Ja tuo Kamadon talvimahdollisuus tuo lisää vaihtoehtoja sekä plussaa siihen suuntaan.. Quote
HSuomi Posted June 13, 2022 Posted June 13, 2022 Olin taannoin Nigeriassa työmatkalla ja tutustuin siellä ruokaan nimeltä "Beef Suya". Perhanan hyvää ja melko helppoa tehdä itte grillissä. Kannataa tutustua. Netistä löytyy hyvin ohjeita. Pähkinämujun voi minusta jättää pois. Mukavaa naposteltavaa punasipulin ja kaljan kanssa. Quote
wp Posted June 23, 2022 Posted June 23, 2022 Mökin askeesikeittiössä ja hiiligrillillä tuli pyöräytettyä välipalapurilaista, Poppamiehen uutuuden koukkasin paikallisen osuusliikkeen hyllystä. Aivan oivallista ja miedon tulista, tämä pitää testata myös seuraavissa ribseissä tai vähän paksummassa grillikyljessä. 1 Quote
jrasi Posted June 23, 2022 Posted June 23, 2022 Nämä meni suolavesikylpyyn, aamulla kuivaus ja rubi pintaan. Sitten päivällä Weberiin valkea, omenapuuta hiilten päälle ja possut saunomaan. Kypsennyksen aikana kostutetaan cola-omenamehu-etikka -seoksella ja valellaan edellämainitulla Poppamiehen omppusoosilla 2 Quote
Urbantoy Posted June 23, 2022 Posted June 23, 2022 (edited) Nuo taitaa olla vähän paksumpia ku mitä ite tuli ostettua, eli ei oo babyribsejä.. Miten pitkään saunotat noita.. Edited June 23, 2022 by Urbantoy Quote
jrasi Posted June 23, 2022 Posted June 23, 2022 Joo, nää oli spare ribs. Vähän reilu 2kg oli noi yhteensä. Kai mä koitan sen pari tuntia savustaa, sit joku ehkä tunti, puolitoista foliossa ja lopuks puolesta tunnista tuntiin vähän korkeammalla lämmöllä. Tässä on tosin se vaara, että tinasotilassalkku kun kokatessa kevenee, saattaa kokin keskittyminen herpaantua ja ajat elää suuntaan tai toiseen… Quote
jrasi Posted June 24, 2022 Posted June 24, 2022 Välipalaksi paketti siipiä tammisavussa ja vaimokkeelle kämppäriä, siihenkin tuli vähän savua, ei huono ollenkaan. Sitten alkaa ribsien kanssa taiteilu. 1 Quote
jrasi Posted June 24, 2022 Posted June 24, 2022 2,5h savua takana, lämmöt n.120-130. Hetki sitten lisäsin nuo bataatit ja valkosipulit, saavat nekin vähän savua. Seuraavaks ribsi folioon. Toinen ribsi jäi huomiselle, kun loppui grillistä pinta-ala. 1 Quote
wp Posted June 24, 2022 Posted June 24, 2022 Tänään lohimedaljongit ja lime-valkosipuli-chili marinoidut kampasimpukat sekä katkaravun pyrstöt parilan kautta, lämmin lisäke uuniperunat. Näin kesällä rouvan harrastus tuottaa salaatit ja kurkut jo nyt omasta kasvihuoneesta, tomaatteja saadaan sitten myöhemmin. 2 Quote
Urbantoy Posted June 24, 2022 Posted June 24, 2022 Täällä mentiin vanhan juhannuskaavan mukaan vaikka koitin ehdotella uusia reseptejä.. Isin rinsessat sano että hyvää ei vaihdeta ja vanhalla mennään.. No siinäpä ei sitten ollut nokan koputtamista.. Quote
Urbantoy Posted June 24, 2022 Posted June 24, 2022 Ja ku en ole mikään leipurimestari niin jälkkärikakan kanssa mentiiin vanhan hyvän leipomomestarin mukaan, valmis kakkupohja, kermavaahto purkista ja mansikat niskaan.. Rinsessat kyllä teki mun ohjeilla ku neuvoin että tällä ei voi epäonnistua kiireessä jos jälkkäri on unohtunut. Quote
Kurre Posted June 25, 2022 Posted June 25, 2022 Kauppiaalla oli vähä reilumpia katkaravun pyrstjä, ni välipalaks 2 riittää. Kyytipojaks just paistetut sämpylät ja niillä sopii siivota lautanen tuosta soosista. 1 Quote
wp Posted July 2, 2022 Posted July 2, 2022 Metrin verran ribsejä odottaa pääsyä savustimeen. Mausteena suola, mustapippuri ja espanjalainen savustettu paprikajauhe. Omenaa savulastuina, viimeistely Poppamiehen Smoky apple- soosilla. Odotellessa vois tekaista burgeria hiukopalaksi, arvioitu aika lauteilla 4 tunnin pintaan riippuen lämpötilan säädöstä. Loppuhaudutus butcher's paperiin käärittynä ennen glaseerausta ja karamellointia grillissä suoralla lämmöllä. 1 Quote
Urbantoy Posted July 2, 2022 Posted July 2, 2022 1 hour ago, wp said: Lauteilla omenasavussa Hienolta kuulostaa.. Laitahan kuvia ku luukkua raotat.. Quote
wp Posted July 2, 2022 Posted July 2, 2022 Pari tuntia savussa, sama aika paperiin käärittynä ja lopuksi glaseeraus. Näin kesäkelillä lämmön säätö helppoa, hiilen kulutus kohtuullista. Omenatäysmehulla kostutin ekat pari tuntia ettei kuivu. Quote
wp Posted July 2, 2022 Posted July 2, 2022 Vielä saisi nousta jonkin verran, ehkä joku 80 C voisi olla hyvä lopetus lämpötila, silloin alkaa luu irrota... 1 Quote
Urbantoy Posted July 2, 2022 Posted July 2, 2022 Näyttääpä todella herkulliselta jos tässä vaiheessa.. Quote
wp Posted July 2, 2022 Posted July 2, 2022 Kolme lahjomatonta ribsin syöjää totesi maun olevan kohdallaan, ensi kerralla tällä lihalämpömittarilla nostetaan haudutuksen loppulämpötila 88C niin tulee kokin mieleistä Quote
jrasi Posted July 15, 2022 Posted July 15, 2022 (edited) Snake method testiin ja sopivasti oli citymarketissa kassler tarjouksessa. Aluksi oli turhan vähän brikettejä (kts. kuva), en saanut lämpöjä nousemaan yli 90 millään, lisäsin sitten kierroksen ja nyt kun grillissä on lävet auki, pysyy lämpö n.110. Panostin käärmeen omenapuulla ja iskin possun löylyihin. Possun injektoin suolatulla omenamehulla ja pintaan tein rubin, missä on stetsonin kaavalla lasketut määrät seuraavia: - Ruokosokeri - Paprika - Cayennepippuri - Mustapippuri - Oregano - Inkivääri - Timjami Noin tunnin välein käyn sumuttelemassa Cola-omenamehu-punaviinietikka -seoksella. Nyt on sisälämpö jossain 70 huitteilla (ei kanna Bluetooth grillistä talliin, tähän on keksittävä joku ratkaisu). Antaa vielä hetken savustua, ennenkuin koittaa foliointi ja loppukypsennys sinne 87-88 pintaan. Nyhtöä siis tässä ollaan tekemässä. Edited July 15, 2022 by jrasi 1 Quote
jrasi Posted July 15, 2022 Posted July 15, 2022 Kaikenkaikkiaan n.8h kesti, sisälämpö 89 kun otin pois, tilkka omenamehua vuokaan mukaan ja kylmälaukkuun tunniksi tekeytymään. Sitten riivintä ja liemestä sekä Poppamiehen Smoky Apple BBQ-soosista kastike ja kaikki sekaisin. Huomenna sittem paahto uunissa ja tuulensuojaan. Grillissä vasta n. viimeinen tunti meni folioituna, olis vähän aiemmin voinut, niin olisi hajonnut repiessä paremmin, kyllä nytkin hajosi, eikä ollut kuivaa, mutta AINA pitää löytää parannettavaa. 2 Quote
wp Posted January 28, 2023 Posted January 28, 2023 Tässä ketjussa ollut liian pitkään hiljaista. Viikko sitten takassa perusburgeria kaasugrillin ritilällä, tänään nyhtöpossua. Tuli samalla testattua myös simppeli coleslaw- kastikeresepti joka toimii. 1 dl majoneesi, 1 dl creme fraiche, 1 - 2 rkl omenasiiderietikkaa, 1 rkl sinappia ja pippuria myllystä maun mukaan. Toimii myös muiden salaattien kastikkeena ihan kympillä. 2 Quote
Urbantoy Posted January 28, 2023 Posted January 28, 2023 Täällä harjoitellaan leivinuunin käyttöä.. Janssonin kiusaus ekana, sitten paahtopaisti perään.. opetellaan leivinuunin käyttöä.. eilen meni liika kuumaks tehdä mittään.. Katotaan miten onnistuu.. Valimis kiusaus lähti lämpöön.. Eikä mitään hajua miten pitkään pitää olla, menee ihan seurannan pohjalta.. Quote
Urbantoy Posted January 28, 2023 Posted January 28, 2023 13 minutes ago, wp said: Tässä ketjussa ollut liian pitkään hiljaista. Viikko sitten takassa perusburgeria kaasugrillin ritilällä, tänään nyhtöpossua. Tuli samalla testattua myös simppeli coleslaw- kastikeresepti joka toimii. 1 dl majoneesi, 1 dl creme fraiche, 1 - 2 rkl omenasiiderietikkaa, 1 rkl sinappia ja pippuria myllystä maun mukaan. Toimii myös muiden salaattien kastikkeena ihan kympillä. Tein pari päivää sitten kaalisalaatin, oli helppo kokeilu.. Punasalaatti ohuiksi suikaleiksi, sipulit samoin, porkkana raasteena mukaan ja sitten yks paprika, rouhuttia mustapippuria perään.. Sitten laitoin Rajamäen Pikkelöinti etikkaa, puolet sitä ja puolet vettä.. annoskoko tuolle oli noin desi.. Sitten kaappiin maistumaan.. Todella hyvä lisuke tuli ja söi ihan mitään muutakaan eli ku halus pelkän salaatin.. Teen uudestaan.. Burgerin välissä uskoisin sen olevan kanssa hyvä, kesällä testataan.. Quote
Urbantoy Posted January 28, 2023 Posted January 28, 2023 Janssonista tuli todella hyvää, mutta kyllä rauhassa sai antaa olla sen.. Mustuneet on sitten sipulirenkaita ja tillin jämiä.. Enne ku joku rupee raakkumaan että "vitun toope poltit sen" 😁 Quote
Urbantoy Posted January 28, 2023 Posted January 28, 2023 Seuraavaks paiskasinkin sitten pinnat kiinni otetun paistin leiviskään.. Katotaan aamulla minkälainen siitä tuli.. Tämä on harjoittelua.. Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.