Jump to content

Recommended Posts

No niin,pitkåstä aikaa grillikausi päästy virallisesti avaamaan ,vähän makkaraa, ulkofilettä ,maissia,salaattia ja tietysti olutta ja punaviiniä.;)

 

En muista koska Maaliskuussa olis ollut tällänen kesä fiilis ja grillattu tällä fiiliksellä

 

Kyllä se kesä pikkuhiljaa hiipii kolostaa, Hieno fiilis, vielä kun ilmat lämpiävät,niin kevät masennus katoaa lopullisesti.:)

Share this post


Link to post

Ruotsin tuliainenkin tuli nykästyä jo talvisäilöstä ulos. Harvemmin sitä tähän aikaan vuodesta tulee harradteilla vielä ajettua.

post-219-0-75826900-1426355921_thumb.jpg

  • Like 2

Share this post


Link to post

Ruotsin tuliainenkin tuli nykästyä jo talvisäilöstä ulos. Harvemmin sitä tähän aikaan vuodesta tulee harradteilla vielä ajettua.

Kenen valmistavat noi vanteet on? On aika tyylikkäät. Katto auki ja baanalle :)

Edited by sleepercooler

Share this post


Link to post

Grilllauksesta tulikin mieleen.. Eräs kaveri meinas pers karvojen poiston olevan helpointa dippaamalla ahterin nuotioon..

Share this post


Link to post

Grillikauden avajaiset oli 1.1.2015. Nytkin pihalla lunta 60cm ja iltapäivällä grillausta ohjelmassa!

  • Like 1

Share this post


Link to post

Unohtakaa grillaus, savustus on IN nykyään! Jokainen voi rakentaa itelleen UDS:n (ugly drum smoker). Saa niin mielettömän hyviä lihoja! Pieni kuvapläjäys päälle:

th_WP_20140506_009_zps59be039a.jpgth_WP_20140513_007_zps06cae068.jpgth_WP_20140524_008_zpscb808ba8.jpgth_WP_20140807_003_zps8e6f0602.jpgth_WP_20140807_007_zps94bb4491.jpgth_WP_20140807_011_zpsa559b107.jpgth_WP_20141004_002_zps6d95c197.jpgth_WP_20141004_003_zpsf87c3192.jpgth_WP_20141004_008_zps5257d805.jpgth_WP_20140513_008_zpsecbfea0a.jpg

 

  • Like 3

Share this post


Link to post

Tossa on kyl tosiaan asennetta, pystyy kerralla koko komppanialle tekee safkat,.... , mun broidilla on vastaavanlainen pytty,  eli on kokeiltu ja tulee kyllä maukasta, mitä kuloinkin haluu  savustella.

Share this post


Link to post

10341720_10203865083540022_3107579357042

Pitihän se itsekkin avata tämä grilli kausi :)

Edited by Untzikks
  • Like 2

Share this post


Link to post

No enpä juuri muulle kun mersulle mutta kun oli sopeva keulapala nii pitihän se hyödyntää :)

Share this post


Link to post

Mahetsua.. Työkaverillakin on W124 mallin "hirviporukka" mersu (farmari), jolla kelattu kohta miljoona kilsaa... Mutta palataksemme aiheeseen, niin toi kylmäsavustus myöskin kiinnoistais. Olisiko siihen kellään hyviä vinkkejä.?

Share this post


Link to post

Tälle grillaus- ja savustuskeskustelulle pitää varmaan laittaa sordiino, on sen verran maukkaan näköistä touhua että kohta Päivi Räsänen kieltää.

 

1593300951.jpg

  • Like 2

Share this post


Link to post

Savustuskalustoa päivitetty, nyt on kaksi tasoa ja hiilikorin ympärillä rinkula niin parantaa veilä hyötysuhdetta.

Parilla brikettipussilla savustaa helposti 12h putkeen ja jää vielä.

th_WP_20150609_010_zpsbac14546.jpgth_WP_20150606_007_zps06aad4e1.jpg

Tein näitä kerralla 4 kpl kun kavereidenkin oli pakko saada omat.

th_WP_20150709_009_zpsycymdiou.jpg

 

th_WP_20160624_15_21_25_Pro_zpslikqv19r.th_WP_20160624_15_29_15_Pro_zpswu8sjvsx.th_WP_20150620_007_zpsj2xk48lk.jpg

 

Tulee muuten helvetin hyviä makkaroitakin kun pitää 6h tuolla pöntössä muhimassa.

Edited by HSuomi
  • Like 2

Share this post


Link to post

Jos haluaa tiukaa grillaus settiä, ja hyviä, "kevyitä" ohjeita, niin suosittelen seuraamaan näitä veikkoja

  • Like 1

Share this post


Link to post

Terve

Piti lähtee pojan kanssa "grillaa" parit maggarat Evon korpeen ja samalla koittaa upottaa syncro lumeen tai jonkkaan...ei kovin helposti uponnut vaikka oli ihan sohjoo lumi..maggarat onnistu hyvin....

post-3033-0-58835500-1514635817_thumb.jpg

post-3033-0-36450200-1514635829_thumb.jpg

  • Like 4

Share this post


Link to post

Makkara maittaa kyllä talvella. Mutta olisitte nyt odottanu hetken että tulee vähä hiillosta :D

Share this post


Link to post

joo... tuo hieno grillaus automaatti on säädetty tunnelma asetukselle(vaikka se ei tuossa kuvassa oikein tule esille..) eli on etäällä tulesta ja maggarat tulee hitaaaasti well done...

  • Like 1

Share this post


Link to post

Jaaha, se on maggara tikku jo vaunussa valmiina...huomen aamusta (la) pitäis lähtee vw mopolla talviralliin ajaa..eli tuonne Koski Tl korpeen johonkin...aamusta toppaa päälle ja bilikan auton penkinlämmitin kietastaan yläruumiin ympäri ja kelkkahaalari päälle..siitä munaskuista sytkärijohto mopoon ja diipa daapa...Hurjimmat on siellä jo aloittanut telttailun tänään...

Share this post


Link to post

Hulluutta on monenlaista mutta jos varustus on kunnossa niin mikäs siinä. Parhaat yöuneni ikinä olen nukkunut -5 pakkasessa laavussa nuotion vieressä.

Share this post


Link to post

Jahas, nyt tais selvitä syy miks eilen pari motoristia päryytteli turun ohikulkutiellä, tai mikä nyt sen virallinen nimi onkaan.

 

Hulluja ku ihan väkisin palelluttavat ittensä...

Share this post


Link to post

Terve ..kokeillaan nyt osaanko käyttäytyä lainkaan tässä päivitetyssä foorumissa......

Eli Tuli käytyä talvirallissa..mukava reissu ja maggarat tuli taas well done...ukko oli kanssa aika well done ku alijäähtynyt vesi muuras koko ukon ihan jäähän, ja paluumatkalla Turenkiin alko visiirissä olee vaan parin sentin railo joka ei ollut jään peitossa..eihän tuollainen jää lähe hanskalla mihinkään...mutta Kliffaa oli taas!!

DSCN0569.JPG

  • Like 1

Share this post


Link to post

Täällä päästään HSuomen innoittamana pömpelitouhuihin kohta puolin.. 

Ruvetaan laittaan läskiä tummaks vappuna viimeistään..

 

 

IMG_20180428_192946.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post

Toinen vielä.. Ylempi ritilä otettu pois.. Kokeilun jälkeen ehkä tulee vielä yksi ritilä alemmaks että saa rasvat kerättyä folioon tai johonkin  kaukaloon eikä valu pöntön pohjalle

 

 

IMG_20180428_193027.jpg

Share this post


Link to post

Tuo kulkee kätevästi -72 Westfalia Essen kärryssä mukana ku jättää kannen kärrystä kotio jos haluaa raahata kinkereihin.

Saattaa kulkeutua DWL:ään ja laitetaan läskiä savustumaan kunnolla

  • Like 1

Share this post


Link to post

ei se siihen sovi.. kyllä se läskin tummennekuseen käytetään niinkuin suunniteltu.. ei paikkaa lisäpolttoaineelle.

Mutta syyriassa se toimii, onhan ne kokeillut sen, nauloja +muuta rojua ja lannotettta kamiina täyteen sytyttyminen kera ja sitten kopterista alas..

Mutta en myy tuota sinne.. Eikökän niillä ole omiakin säiliöitä

Edited by Urbantoy
  • Like 1

Share this post


Link to post

Hyvä säätää lämpöjä.. 

Yks taso lisätään vielä varmaan.. 

 

Miten HSuomi hoitaa rasvan valumisen läskistä.. Sitä ei taida voida välttää..

Share this post


Link to post

En hoida asiaa mitenkään. Sinne ne putoilee pohjalle tai vesiastiaan, jota sulla ei muuten taida olla?

Sitte vaa keväällä pesee painepesurilla pöntöstä homehtuneet läskit pois ja alottaa savustamisen.

Share this post


Link to post

Siellä pohjalla on astia tuhkille mihin ne korista valuu, mutta itsasiassa sinne laitetaan isompi astia mihin kaikki ylimääränen roju valuu nesteläski ja tuhkat. ja joka on just ja just pömpelin halkaisijan kokoiknen että mahtuu sisälle,

Hyvä ku mainitsit, kiitos.. taas opittu yksi asia joka ei tullut mieleen..

Edited by Urbantoy

Share this post


Link to post

Mulla tosin viimeaikoina ei ole vesiastiassa ollu vettä vaan isoja kiviä. Tasaa vähän lämpöjä ehkä. Aina on tullu hyvää lihaa oli siellä vettä tai kiviä.

Share this post


Link to post

Juu sehän siinä on ideana. Mutta ei tuossa nyt eirtyisen kuivaa lihaa ole tullut kivilläkään.

Brisketti meni hieman kuivahkoksi mutta se onkin aika haastava possuun verrattuna. Vaatii vähä treeniä lisää sen kanssa.

Share this post


Link to post

Mitä kaikke läskiä sä oot tonne heittäny käriseen.. Marinoitua vai ilman.. 

 

Suunnitelmissa kilon kimpaleita

 

Glaseraauksen varmaan joutuu tekeen kaasarissa, siis kaasugrillissä jos sen haluaa tehdä

Edited by Urbantoy

Share this post


Link to post

Possun ribsejä, kasleria, niskaa ja kinkun. Tölkkiperse kanaa. Pekonimattoon kääritty jauhelihamureke. Nau7dan brisketti. Tomahawkki. Ja yksi parhaista: tavalliset halvat jauhomakkarat. Niitä ku käristää semmosen 6-8h ni tulee melko helppoa syötävää :D

 

Marinoinu en ole koskaan. Aina ostan naturellia lihaa ja sitten edellisenä iltana hieroo siihen kuivamausteen ja antaa olla yön jääkaapissa. Kuivamausteita eli RUB:eja löytyy nykyään supermarketeista. Mutta itekin on kiva tehä. Sekottelee vaa pirusti kaikkia mausteita mitä kaapista käsiin saa. Ja tyypillisesti siinä ei säästellä kun ne lihat hierotaan mausteeseen.

 

Kyllä mä ainakin ribsejä olen jollain tavalla glaseerannu. Eli lopussa jonkinalisella makeella bbq soossilla voidellu ne pariin kertaan hetki ennen ku ottaa ne pois pöntöstä. Kyllä se soossi siellä kuivuu ku on 100-120 lämmintä.

 

Youtubesta löytyy tuhansia ohjevideoita. Pitkälti niitä kattelemalla opetellu itte.

  • Like 2

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...