Jump to content

Miten rikkinäinen lambda-anturi oireilee


Recommended Posts

Innovaten MTX-L Bosch lsu 4.2 anturilla seuraavanlainen ongelma, 80-90 km/h ajettaessa aivan pintakaasulla näyttää Uber laihaa 20-22. Kaasua antaessa mittari hetken miettii (1-2s) 17-18 korvilla ja tippuu siitä normi 12-13. Löylyn annon jälkeen näyttää tovin oikein 14-15 ja pikkuhiljaan hyppien menee taas "laihalle" (vilautellen 20-22). Ja moottorihan vetää täysin normaalisti, ei pauku putkessa eikä kaasarissa ja voima tallessa. Johdotuksia on räpelletty, anturi on kalibroitu akku ladattu. Voiko anturi tulla tiensä päähän 3 kesän käytössä? Anturin lämmitys sökö? Mittari sökö? Eikö rikkinäinen lambda hidastu?

 

Link to comment

Täällä samanlaista vaivaa samalla kokoonpanolla. Varsinkin kylmänä ja tyhjäkäynnillä mittari pomppii välillä laihalle, mutta veto päällä on ok. Välillä oireet ovat kuin putki vuotaisi ja välillä taas viittaa kosketushäikkään.

Koitappa heilutella johtoja anturin tyvestä. Onko vaikutusta? Toimiiko anturin lämmitys? Anturin pään pitäisi lämmetä ihan reilusti.

Link to comment

Arvaisin että mittari toimii oikein mutta jostain tulee hieman ylimääräistä happea. Joko pakoputkesta (päästä) tai moottorista. Esim. virinokka jo itsessään voi nostaa happea pienillä kierroksilla (overlap).

 

Outoa tietysti jos mittari on ennen "toiminut oikein" samalla kokoonpanolla..?

Tuossa 4.2 anturissa pitää muuten johdotuksen ympärillä olevan sukan olla ehjä ja johtaa jonnekin sopivaan paikkaan, anturi ottaa vertailuilmaa siitä (uudemmat 4.9 anturit ei kait tartte vertailuilmaa ollenkaan, peruslambdat ottaa johtojen sisältä kuparisäikeiden seasta).

Link to comment

Peseskelin ilmaputsarit, tarkastin ilmaruuvit ovatko vaelleet, kiristin imusarjat (ei ollu löysällä) ja pakosarjat yms. Käytin konetta ja katoin et käy synkassa. Siinä samalla seurailin takaikkunan läpi lambdaa, tyhjäkäynnillä pikkuhiljaa hiipii 12-13:sta 15-16:sta (tätä tehnyt aina) mutta nyt uutena juttuna vilauttaa 22 lähes joka kierroksella. Kämmenellä kurkut sulkemalla yksitellen pytyt hukkuun, 3 pytyn kohdalla punavalon vilke häviää, perskele oisko kuitenkin kolmosen tyhjäkäyntisuutin/progressioreikä tukossa?

Link to comment
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...