Jump to content

Automaaleista.


Recommended Posts

Nyt on sitten viimeinen vuosi liuotinpohjaisille 2K maaleille. Ensi vuoden alusta saadan ruveta maalaamaan vesiohenteisilla maaleilla.. Vuoden alusta tulee maahantuontikielto liuotinpohjaisille... Saa nähdä kuinka käy kunnollisten ruosteenestomaalien yms. kanssa. Kiitos EU.

 

Voin kertoa että vesiväreillä maalaaminen "mukavaa" hommaa on! Sävyt tahtoo olla mitä sattuu jne. Ja kohta tulee vesiohenteiset lakatkin...

Link to comment

raumalla ainakin maalikauppias sanoi niin että vaikka myyntikielto tuleenkin niin varmaankin saa vielä myydä mutta sekaan vain lisätään jotain että siittä saadaan erikoismaalia tms mitä sitten taas saa myydä

Link to comment

Jossain vaiheessa kuulin että automaalien myyminen lopetettais kokonaan yksityisille,mutta sitä ei vissiin tapahdukaan.

 

Jotenkin vaan tuntuu epäilyttävältä yhdistelmältä vesipitoinen maali pellipinnan päälle...mutta jos kunnon myrkyt tulee alle niin ei kai siinä sitten!

Link to comment
Guest ritariässä

ilmeisesti maalaamot joutuu liotinaineiden seuraksi ottamaan vesituotteet lisäksi vuoden vaihten jälkeen, vai onks mulla vanhaa/väärää tietoo?

Link to comment

Ei nuo vesivärit mitään kamalia ole. Olleet nyt vuoden tai puolitoista käytössä ja ei juuri moitetta ole antaa, kuivuminen tosin hitaanpuoleista mutta... Työntekijän maali siis. Heh!

Eikä nuo sävyerot nyt niin tuntemattomia ole 2k liuotin massoissakaan.

Sävyttäminen vain hieman hitaanlaista, vesiväri kun on täysin erivärinen märkänä kuin kuivana. Esim sekoitustikusta ei sitten enää sävyjä tarkistella, ei edes sinnepäin...

Link to comment

Ei maalipinnan kiillottomuus vesiväreistä johdu vaan huonosta hoidosta...

Sama liuotin ohenteinen 2k lakka tulee aina vesivärien päälle kuten liuotin ohenteisissakin..

Link to comment
Guest ritariässä

suola tekee tehtävänsä, mut se miksi ns saksan tuontiautoissa on tuulilasit ja ajovalot paremmassa kunnossa johtuu just siit ettei siel oo talvella juurikaan hiekkoja ropisemassa autojen pintaan ja muutenkaan soraisia teitä jne... vois kysyy, kuinka monesta esim kymmenen vuotiaasta eteläsuomessa liikkuneesta autosta löytyy alustasta esim tukivarsista tehtaan jäljiltä orkkis tarrat paikoillaan.

 

näihin ulkomaan tuonteihin liittyy kyl ihmeellisiä ennakkoluuloja. enoki oli kuullu jostain esson baarista tarinan yhdesta tuontiautosta jost oli menny vaihteisto rikki suomessa. sitten se kauhisteli sukulaisen tuontiauto-ostoksen jälkeen et näiist kaikista hajoo laatikot kun niil on ajettu niin ja niin kovaa moottoriteillä ja voitelu ei toimi.

 

hohhoijaa

Link to comment

Massankin voi saada valumaan :) Turasin töissä juuri yhtä punaista lokasuojaa vähän aikaa sitten vesivärillä,hienoa kun auto oli punanen niin lokasuoja oli ensin aivan kameliontti kunnes vaihto värinsä vähän oranssiksi kun kuivi. Värit ei ole kunnolla kohdallaan kyllä ainakaan nimeltä mainitsemattomalta ko.maalimerkillä. Sitten jos vesiväriä sekoittaa sävyä niin tippakin liikaa niin vituralla ollaan,paljon arempi tuolle kun liuotinpohjaiset.

 

Joka päivä tulee kaksi autoa melkein koneella kiillotettua töissä eli kuukaudessa noin 30-40kpl ja voin kertoa että alle 5 vuotiasta autoista löytyy aivan helvetin naarmuisia maaleja! Eikä se vahauksella pysy siltikään tosin auttaa jonkin verran. Jokin metallimusta tai musta tai muuten tumma on pahin. Punaisesta jota on pesty pelkällä liuottimella puhumattakaan.

Link to comment

Muutenkin uudemmissa autoissa maalipinta on mielestäni appelsiinipintanen,johtunee näistä uusista maaleista? Joo tuontiautoihin liittyy kaikenlaisia ennakkoluuloja,kyllähän joitakin konerikkotapauksia minäkin olen kuullut mutta helpompihan toinen kone on vaihtaa ennemmin kun alkaa koppaa hitsaamaan.Ei mua ainakaan huvita maksaa itseäni kipeäksi suomiautosta joka karvalakkivarusteilla ja pohjasta valmis.Ihmeen kovat pyyntihinnat vain on suomiautoissa,mihin on kadonneet ne kuuluisat 500mk "kesäautot"? Nyt taitaa halvin sellainen autoliikkeestä olla 200e hintalappu lasilla.

Link to comment
Guest Mika Raussi

Siitä vaan ens vuoden aikana tekemään kärriä tyyppihyväksytyllä aisalla ja sitten taas vanhaan autoon ite koukun, eikä tervii sitä koukkua edes katsastaa. Ai mitenniin nurinkurista?

Link to comment
Saa tehdä itse, sitä ei mikään rajoita. Aisa vaan tulee olla EU-tyyppihyväksyttyä mallia...

 

Onko kyse todellakin aisasta, vai vetopäästä? Noi vetopäät on hieman aiheuttaneet taannoin keskustelua, kun oli kärrejä karannut.

Link to comment

No johan on p**kele. Pitää siis tehdä tuon tapaus 4:n mukainen kokokärrin mittainen aisa, niin ei tarvii hyväksyntää ;) Ja mitä helkutin hyväksyntää se tavallinen RHS-putki kaipaa, voi helkutin helkutti...

 

Joo lounais-suomessa lykkäsivät tuollaisen dokumentin käteen kun kaveri kävi kysymässä katsastusvaatimuksia itsetehdylle jarrulliselle kärrylle. Eikä kuulemma riitä, että arvaa paljonko se kärry kestää...

post-948-13888358221312_thumb.jpg

Link to comment

Valmistajan todistus on kyllä ollut käytössä jo vuosikaudet, siinä valmistaja takaa että hyvä tuli ja kestää mitä kestää. En ole kyllä aikaisemmin ymmärtänyt asiassa sen suurempia todisteita tarvittavan, jos rakenne nyt kokonaisuudessaan järkevältä vaikuttaa ...

Link to comment
Guest Mika Raussi

Ei kannata mennä K1-asemalle jos on mitään normikatsastuksesta poikkeavaa. Ei välttämättä siltikään.

 

Mie en oikeen tiiä mikä siinä on, mutta ne tuntuu työllistävän tyyppejä, jotka on ihan kuutamolla.

Link to comment

Mä kun kävin kärryn kuukaus sitten rekisteröimässä niin konttorilla halusivat vain yhteneväisyystodistuksen vetopäästä ja akselista. Molemmissa papereissa oli teksti saksax ja satoja numeroita, varmaan inssi ymmärs kaiken. Kärry siis jarrullinen ja tehdasaisalla myös varustettu.

Link to comment
Guest HanttaP

Nykyautojen appelsiinpinta johtuu tietysti ruiskuttajasta eli robotista.

Vesivärejä ei ihmiset tehtaalla saa ruiskuttaa, aiheuttavat syöpää.

Että sillälailla.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...