Jump to content

Maltanristi


Guest Japi

Recommended Posts

Guest jsavela
tarra varattu konepeltiin---

kuplaremonttialoitettu1979rl.th.jpg

 

itse en vielä päättänyt mihin oman tuollaisen laitan... ;) Kiiltää liikaa. Oiskin ainoo kohta lappujen ja puhtaiden ikkunoiden lisäks.

Link to comment
  • Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Joskus kyseisen aikakauden tapahtumia penkoessa internetin arvaamattomasta maailmasta muistaisin törmänneeni sellaiseen seikkaan, että ainakin Saksassa (ja monessa muussakin maassa) on SS-tunnus, sekä kantillaan seisova hakaristi julkisesti kiellettyjä tunnuksia? Tästä kunniamerkki-rististä en muista sellaista mainintaa ja niitä näkeekin...

 

Mun alle 10 vuotta 2.Maailmansodan päättymisen jälkeen valmistuneeseen autoon tulee rautaristit siksi, että auton alkuperää en halua kieltää. Haluan sen muistuttavan siitä, että 1930/-40 luvuilla on tehty hyvääkin. Lisäksi tunnukset ovat muistuttamassa siitä, ettei kyseisen aikakauden tapahtumia saa koskaan unohtaa! (siinä mielessä, ettei sellaisia virheitä tapahtuisi enää koskaan. Valitettavasti maailmassa on myös paljon sellaisia ihmisiä jotka eivät pysty unohtamaan vaikka ymmärrettävästi haluaisivat.)

 

En siis laita niitä siksi, että ne ovat tietyissä ajoneuvopiireissä 'cool' tai 'in' tai 'bääd'. Tai no ehkä vähäsen saattaa vaikuttaa... =)

 

PS. Onko joku piirtänyt CAD:illa tuota ristiä?

Link to comment
Guest Raggare

Erityisryhmänä tarvitaan kaikissa ilmatorjuntajoukko-osastoissa RC-lennokkitoiminnan harrastajia radio-ohjattujen maalilennokkien lennättäjiksi.

 

rähähä, rayban aviatorit silmil harrastaja erinäisi haastavis paikois ohjasti tuollasta 180cm konetta, välil helikopperei, aziz combat fighterii, tnt pussukkaa maastoo.. kaikkee maalitoimintaa ja vapaa-ajat hallilla vehkeitä ropates. leirit oli parhautta.. mut nuff said tästä aiheesta..

Link to comment

Sotketaas vielä sen verran että tuo pelottava hakaristi oli jo käytössä kivikaudella, kuvasi mm auringonkehrää. Elikkä oli kaiken hyvän kuvaus alunperin.

 

Suomeen se tuli jo aikaisemmin mainitun kreivin lentokoneen mukana, jonka hän lahjoitti suomen valkoisille. Toisessa siivessä oli sinine hakaristi pyörimässä valkoisella pohjalla myötäpäivään, toisessa siivessa vastapäivään. Tämä oli Kreivin oma henkilökohtainen hyvän onnenmerkki.

Ko merkintä tuli tätä kautta suomen ilmavoimien tunnukseksi ja oli aina toisen maailmansodan loppuun, kunnes hakarististä tuli poliittisesti kuumaperuna.

 

Aatu keksi ko merkin myöhemmin, joten hänen innostuksellaan ko merkkiin ei ole suomaisen ilmavoiman kanssa mitään tekemistä. Valitettavan usein sininen lappeellaan oleva ja musta kärellään seisova vaan sotketaan toisiinsa. (Sekä kotimaassa että ulkomailla).

Link to comment

Joskus BugRunissa tuli reipashenkistä keskustelua tuosta merkistä. Muun maalaiset kun ei oikein ymmärrä mitä se tarkoittaa suomalaisille ja sekoittaa koko hakaristin natsisaksaan. No ihan ymmärrettävää tosin, mutta kuitenkin...

 

t. Mika

Link to comment

Olen myös sillä linjalla että jonku symbolin yhdistäminen aina yhteen ... yleensä pahaan... asiaan on perseestä!!

Ite tien koska olen vuosia ajellut Harrikalla nahkaliivit päällä... liiveissä ainoastaan Harrikan merkkiselässä... JA AINA baareissa ja jopa kaupungil jengiä tulee sanoon "maksaisit säkin rikollinen veroja" ja suhtautuminen on aina liitettävissä näihin muutamaan 1% jengiin.. Kuitenki 99% motoristeista on lain oikealla puolella...

Kumma kun ei jotain Adidas-merkkiä yhdistetä murhaajien merkiks... ku muutamalla murhamiehellä on ollu semmonen verkkatakki oikeudessa päällä ;) ???

Link to comment
Guest fastghia

Jep, Aatu kotipoikineen mokas monta juttuu... ehkä erilaisten ristisymbolien "tärvääntyminen" on näistä mokista pienimpiä. Onneks herran edesottamuksista oli edes yksi hyvä seuraus, tää KDF-Wagen.

Link to comment

... JA ymmärsi sitte vielä itte lopettaa ittensä... toinen hyvä juttu ;)

 

Hakarististä olen lukenu että se tosiaan on joku muinainen jumaltenpalvontaan liittyviä juttuja...

Link to comment
Guest Kuntsi

Hakaristin maalaaminen auton kylkeen ( ihan miten päin vain ) on yhtä provosoivaa kuin jos vetäisi siihen kirkkoveneen. Kirkkoveneellekin löytyy historiasta varmasti joku toinen yhteys mutta se ei tee sen symbolisesta merkityksestä muuta kuin mitä se on. Jos käyttää hakaristiä tunnuksenaan on hyvä tietää mitä se nykyaikana symboloi. En yhtään ihmettele jos ulkomaalaiset eivät tunne suomen sotailmailuhistoriaa ja sen tunnuksia.

Hakaristi on poliittinen symboli jolla nykyaikana ilmaistaan äärioikeistolaisuutta. Jos käyttää sitä jossain muussa tarkoituksessa ja saa negatiivista palautetta, on turha syyttää muita ymmärtämättömyydestä.

Link to comment

Poikain tarvis se hakaristi laittaa johonkin lieventävään / selittävään kontekstiin siihen auton kylkeen... tai jenkkityyliin pienellä tekstiä alle (Emme sitoudu mitenkään Aatun luomaan politiikkaan emmekä ole oikeallekaan kallellaan ;) )

 

Kyllä musta jos joku rakentaa vanhan kuppelin ja vaikka vie sotavihreen niin saa se siihen laittaa vaikka sen kirkkoveneen... onhan niitä jo pipoissa ja paidoissakin..

Link to comment
  • 1 month later...
Guest joni
Mullon tämmösiä 70-luvun tarroja,,,uskaltaako laittaa autoon potkiivat nee.....t paskaksi koko kärryn.

 

riippuu kai missä asuu.. en laittais jossain maahanmuuttajien ghetossa :)

Link to comment
  • 2 years later...

Kaivetaampa tämäkin takaisin pinnalle

 

Joskus tuli muutaman kaljan voimin ideoitua tuollainen ja pari vuotta myöhemmin (tänään) muutaman voimin tuli saatettua rojekti miltei päätökseen.

 

7802.jpg

Link to comment
  • 1 year later...
Edelleen, kyseessä ei ole MALTAN risti. Migloksenkin juniksessa on noita Rautaristejä, ei Maltan.

 

Niin sitkeään tarttunut värinkäsitys ettei sitä enää oikaise millään, kansan suussa tuo on aina "maltan" risti kun Rautaristin näkee.

 

Oikeaa Maltanristiä ei juuri näekään missään.

 

Jan

 

Jumalauta ! Mun missään vehkeessä , ei edes sormessa kultaisena, ole ollut mitään rautaristejä.

Sen verran on tullut muailmata kierrettyä ja hoistoriaa opittua, että ristit jotka mulla OLI ovat MALTAN -RISTEJÄ (liki samaltahan ne näyttävät, mutta merkitys on eri, Aatuhan oli kova poika omimaan , milloiun mitäkin) - nyt ei o missää mitään ristejä enää, eikäö helpolla/halvalla tu !

Link to comment
Guest MillaI

No mut mä pysyn kuiteskin siinä haaraosan näköisessä rauhan merkissä, koska Aatu ei sitä käyttäny.

En halua pahoittaa kenenkään mieltä, joten en sen takia nimeä lapsiani Adolffeiksi ja käytä hakaristiä edes pullonavaajassa.

 

Lovee vaan kaikille!

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...