Jump to content

Simpukka


Recommended Posts

Ensi kesäksi on 1963 Kuplaan saatava parempi ohjaus, ja kaikki muut osat on nyt vaihdettu paitsi simpukka. Uutena ei ilmeisesti saa kuin uudemman mallista simpukkaa, saako sen jotenkin modattua sopimaan vanhemman tilalle?

Toinen ongelma on tähän saakka ollut se, että Puman akselin asennuksen jälkeen simpukan paikka on muuttunut niin, ettei se enää ole aivan etupellin alla olevan tarkistusluukun kohdalla vaan pari senttiä vinossa lähempänä auton keskikohtaa. Jos simpukan laittaa oikealle paikalleen, ottaa rattiputki koriin kiinni. Missä vika?

 

EDIT: Kuulemma malli vaihtuu jo vuonna -61 eli kaikkiin sitä uudempiin käy tuo uudempi simpukkamalli jota nuo uudet simpukatkin on.

 

-Otso

Link to comment

"Toinen ongelma on tähän saakka ollut se, että Puman akselin asennuksen jälkeen simpukan paikka on muuttunut niin, ettei se enää ole aivan etupellin alla olevan tarkistusluukun kohdalla vaan pari senttiä vinossa lähempänä auton keskikohtaa. Jos simpukan laittaa oikealle paikalleen, ottaa rattiputki koriin kiinni. Missä vika?"

 

Moi!

tommonen onkelma on tullu mullekkin joskus vastaan. Muistaakseni siinä oli pari pistehitsiä jokka kun poras auki niin sai sen kikkareen hitsattua oikeeseen kohtaan. Oikea sijainti taisi olla aika helppo kopsia siitä orkkis akselista.

"Bolt-on" osat joskus teettää hieman lisähommaa...

 

seb.

Link to comment

Mitäs ootte mieltä jos poistaa noi päin persettä hitsatut simpukan kohdistinnastat kokonaan? Tulleeko autosta hengen vaarallinen? Aiheutuuko hässäkkää, jos ajaa monttuun tms? Kiertymäänhän se tuskin lähtee, mutta raidetangoista voi tulla sivuttaissuuntaisia voimia.

 

-tipi-

Link to comment
Äkkiä väittäisin, että splitin akselissa ei ainakaan ole kohdistimia. ¨

 

Paremmin muistavia?

 

Ei tainnu olla kohdistimia.

 

Aihetta sivuten:

Mikä lienee etuakselin putkien ulkohalkaisija? Pitäis käydä verstaalla ennen kotiin lähtöä "inventoimassa" jos löytyis sopiva putkenpätkä simpukan kiinnikeeksi pienoiskuplaan...

Link to comment

Joo, ei ole kohdistimia splitin akselissa.

 

Eilen tuli soviteltua vm. -62 simpukkaa splitin akseliin ja suunnitelmissa lisätä rakennelmaan myös ohjausvaimennin.

 

Onko kaikissa ohjausvaimentimen paikalla olevissa oikeanpuoleisen raidetangon sisäpäissä isompi kartio kuin vanhoissa raidetangon päissä? Motonetistä hain eilen vm.-62 --> tarkoitetun (siis motonetin mukaan tarkoitetun) raidetangon sisäpään ja siinä oli liian suuri kartio :-/

 

Vai kävisikö jostain uudemmasta simpukasta isommilla kartiorei-illä oleva "ohjausvarsi" tuohon vm.-62 simpukkaan?

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...