Jump to content

Palliksen tontitus


Mäki

Recommended Posts

Koitin hakea täältä myöhäispalliksen tontitukseen liittyviä juttuja, mutta joko en osannut käyttää hakutoimintoa tai sitten tuo hakutoiminta on ihan pimeästä paikasta.

Mutta ajatuksen madaltaa pallista maltillisesti, niin ettei tarvitse hitsailla mitään tynnyrinpuolikkaita tuonne etupenkkien alle.

Dropit varmaan eteen, mutta mitä taakse? Väännetään sauvoja kuten kuplassakin?

Millä madallusmäärällä pallis on vielä ihan ajokelpoinen? Konit varmaan alle joka tapauksessa oli madallussysteemi mikä tahansa. 

Link to comment

20220504_135809.thumb.jpg.2f9115fa5de7eb55047e973d62d1b21d.jpg.c8094ad75ea8a5938d7ec77e545fb10a.jpg

 

Tämä mun mastoni on mielestäni maltillisesti madallettu ja on todella hyvä ja pehmeä ajaa. Yllätyin todella kun ekaa kertaa ajoin pihalle lenkille.

 

Tässä on dropit edessä, 4" kavennettu akseli säädöllä. Ei tynnyrinpuolikkaita ja harvoin raapii rengas persettä. Pitää olla joku kyydissä ja ajaa kunnon kinkamaan.

Takana hevosenkengät, ei mitään muuta.

 

Droppeja mainostetaan että madaltaa 6cm ja hevosenkengät 8cm. Siksi lisäsin säätöakselin että ei ainakaan jää noukka ylös stanssiin.

 

Tässä on ihan geneeriset varaosa Talbotin tms iskarit ja niilläkin superpehmee. Olis varmaan ihan taivas jos konit.

 

Dropit https://www.serial-kombi.com/en-GB/bay-window-spindle-bus-dropped-spindles-6cm-8/1972-7/1979-n315939

Hevosenkengät https://www.serial-kombi.com/en-GB/bay-window-rear-axle-transmission-and-shock-absorbers-boomerang-kit-for-spring-plates-8cm-per-pair-8/1967-7/1979-frenchslammer-n321569

 

 

Link to comment

Mulla on droppiolat+säätöakseli ja lattoja käännetty. Oli aiemmin matalampi mutta mielestäni vasta tällä korkeudella voi ajaa moottoritienopeuksia eikä tarvitse varoa kaupungin töyssyissä. Ja kyytiin voi lastata tavaraa ja ihmisiä eikä silti heti raavi lokasuojiin.

Hammastanko-ohjauksella varmaan saisi matalammaksi siten että pystyisi ajamaan motarillakin lujempaa, alkup. simpukalla nousee raidetangot pöljään kulmaan ja matalaprofiiliset renkaat pahentaa tilannetta - puuskaisessa sivutuulessa tulee jännikakka housuun.

korkeus.jpg

Link to comment

Maltilliset noin 3,5" tiputettu. Edessä säätöpalat, niin hitsattuna että kuvassa näkyy se korkein asento. Takana hevosenkengät ja pieni notsaus runkopalkeissa ettei vetarit kolise. Ilman notsausta vetarit hipoi täydellä kuormalla isompiin töyssyihin työntäessä. Renkaat on Hankook Vantra LT RA18 175/70R14C, tää on isoin koko mitä saa taakse lopsahtamaan rummun ja takakaaren välistä. Ei raavi mihinkään edessä eikä takana, vaikka on kuinka kuormaa.

 

Edessä jotkut lyhyet EMPI:n iskarit ja takana jotain vakio mittaista takaiskaria, valmistajasta ei mitään hajua. Tulivat projektin mukana joskus 10 vuotta sitten ja maalasin mustaksi. Erinomainen ajettava. Ainut miinuspuoli on että kallistuksenvakaaja ui aika matalalla. Jos on oikein kupera soratie, niin pikkukivet kolisee vakaajaan eli kerta vuoteen saa maalata vakaajan uusiksi 😅 Mutta muualle ei vakaajakaan ota kiinni.

 

image.thumb.jpeg.291e24b11c15dd3d4e189b0d72a3b6da.jpeg

 

Tällaiset hevosenkengät, joskus vuonna miekka ja kirves ostin Briteistä. 

 

image.thumb.jpeg.13d9f2e3da713f01445785c216a199b9.jpeg

Link to comment

Droppit eteen ja takapää on jo voipunut, ei tarvii tehdä mitään. <-tää oli mun museoidussa. Mahdollisesti hiukan säätää takapäätä latoista, jos tarve. 

Tuolleen tulee paras ja ei edes näytä madalletulta. 

Näyttää tuolta anssin pallon korkeudelta kutakuinkin.

Link to comment
  • 2 months later...

Dear doc,

Auto -73 myöhäispallis, M-koodilla varustettu jäykemmillä torsiobareilla, 9-hlön bussi kolmella penkkirivillä eli ei painavia westysisustoja, ajoittain hyvin maltillisesti tavaraa kyydissä.

K: Onko pelkkiä hevosenkenkiä käyttäessä pakko tehdä runkopalkkeihin tilaa vetareille?

K: Edessä pelkät droppiolat. Kuten nuoriso sanoisi,alkaax hevosenkenkien kanssa keuliin vai pysyykö stuuki hyvänä?


Kiitos jo etukäteen


Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment

Notsauksen tarve on tuurista kiinni. Itse ajoin ekan kesän ilman ja huomasin vasta syksyllä että runkoon oli jossain sopivissa töyssyissä raapinut sen verran että maalit olivat lähteneet. 

 

Ainakin ne droppiolat mitä aikoinaan meinasin laittaa olisivat aiheuttaneet keulimis efektin. Dropit tais madaltaa 2.5" kun nämä mun hevosenkengät 3.5". 

Link to comment
9 minutes ago, Mäki said:

Onko muuten JustinCampersilla ja Limebugilla varasto EU- alueella vai tulevatko kamat aina Briteistä (ALVit, tölvit, mölvit jne maksuun). 

LimeBug:lla ei ole EU varastoa.. 
Eikä Justiinalla, niiden sivuilta:
image.png.412c5bc97b595c6eb1ac119cdde281d3.png

Edited by Urbantoy
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...