Jump to content

"palveleva" posti?


Guest SIII73

Recommended Posts

Tapahtuipa tosielämässä:

 

Ruotsista tilaamani harraste lehti saapui huomattavan vaurioituneena postilaatikkoon. No eipä muuta ku paikalliseen "postiin" selvittämään asiaa; vastaus: me vaan hoidamme tätä postin palvelua, emme vastaa jakelusta ym. soita tähän numeroon.

Ok. tavallaan ymmärrettävää.

Yhteys postin asiakaspalveluun; Erittäin asiallinen asiakaspalvelija kuunteli kohteliaasti asian, valitteli ettei voi korvata tapahtunutta suoraan ja teki ilmoituksen jakeluun, vaatimuksena uusi lehti lukukelvottoman tilalle. Tälle hepulle sinänsä pojot asiallisesta käytöksestä ym.

Meni muutama päivä, jakelusta (Oulu) soittaa heppu; emme pysty toimittamaan uutta lehteä tilalle, käy ostamassa prismasta (Oulu) tai r-kioskilta (Oulu) tilalle uusi ja tee korvaushakemus postille. (Tässä vaiheessa olisi ilmeisesti pitänyt älytä vaatia heppua ajelemaan prismaan ja tuomaan lehden kotiin (Oulu)).

No uusi lehti rahalla ostettuna jo maksetun tilatun tilalle ja pääpostiin korvaushakemusta tekemään; Siellä kaveri teki ilmoituksen asiallisesti, vaurioitunut lehti ja kopio kuitista hakemuksen mukaan ja rahoja ootteleen?

Mitä sitä p...kaa, n. viikon päästä tulee kirje Suomen Posti Oyj:ltä:

 

"Valitettavasti emme voi maksaa hakemaanne korvausta vahingoittuneesta postilähetyksestä/lehdestä. Kysymyksessä on lähetyslaji, josta toimitusehtojemme mukaan ei makseta korvausta"

 

"Pahoittelemme lehtenne vahingoittumista"

 

Terveisin

 

Suomen Posti Oyj

Myynti ja markkinointi

R... S...

korvauskäsittelijä

 

Siis wtf? Eikö postin tehtävänä olekkaan suorittaa heille suotujen maksettujen toimeksiantojen asiallista suorittamista? Mistä tälle valtion laitokselle siis maksetaan? Asiakkaan pellenä pitämisestä? Lähetysten vaurioittamisesta?

Vasta viides taho (asiamiesposti, asiakaspalvelu, jakelu, oikea postikonttori ja Suomen Posti Oyj myynti ja markkinointi) osasi/uskalsi kertoa totuuden postin palveluista?

 

Tätähän se tänä päivänä on, vastuuta pallotellaan ja ootellaan maksavan asiakkaan kypsymistä ja vahingon nielemistä. Siis aivan haista p...a hommaa. Rahallisesti kyse on kahvirahoista (6.90), mutta periaateesta homma vituttaa täysillä.

Ei muuta ku reklamaatio menemään, onpahan jollaki palkkansa eteen tekemistä ku rustaa harmittelevan vastineensa.

 

Timppa

Link to comment
Guest ritariässä

juu, kuten tiedätkin, mulla mennyt täysin luottamus postiin yhden tapauksen johdosta. ensin belgian posti pesee kätensä koko asiasta ja nyt suomen posti änkyttää vastaan ku joutuu maksajaksi ja tekee keikki temput ettei tartte maksaa. pitänee pian uhata karpolla ja iltapäivälehtien jutuilla,grrr.

Link to comment

Heh heh,

eräällä toisella foorumilla heppu ihmettelee, ettei kai posti voi kaikkea korvata minkä särkee :) No konkkaanhan kyseinen liikelaitos sillä menolla joutuski hyvinki äkkiä...

Link to comment
eikä suomen postilla katoa vuosittain kuin viisnumeroinen määrä kirjeitä vai miten se menikään.

 

 

sori särähti korvaan...prosentteina tuokin luku on hyvinhyvin pieni kun katsotaan paljonko posti liikuttaa lähetyksiä vuosittain...

 

"Osoitteellisen kirjeviestinnän (1. ja 2. luokan kirje, osoitteellinen suoramainos) määrä oli vuonna 2004 noin 1,2 miljardia lähetystä.

 

Vuonna 2004 Posti jakoi 571 miljoonaa osoitteetonta suoramainosta.

 

Posti jakoi vuonna 2004 noin 576 miljoonaa sanomalehteä.

Aikakauslehtiä Posti jakoi vuonna 2004 noin 365 miljoonaa kappaletta."

 

 

Hanuristahan tuo homma on, mutta paskahommia sattuu.

Hetihän tuo homma alkoi kusemaan, kun postista tuli OYJ.

Link to comment
eikä suomen postilla katoa vuosittain kuin viisnumeroinen määrä kirjeitä vai miten se menikään.

 

Kyseessähän on häviämisilmoitusten määrä. Jos laitat vastaanottajan osoitteen päin helvettiä, jätät omat lähettäjätietosi pois kirjeestä ja sitten menet kiukkuisena tiskille ruksimaan ilmoitusta "POSTI SÖI MINUN KIRJEEN" niin se lasketaan em. tilastoon.

Link to comment
Guest Mika Raussi

Jep. Tai laitat osotteen 10 vuotta vanhalla tarralapulla, josta on liima menny jo vanhaks, kuten mie tein.

 

Tässä tapauksessa sentään kävi niinkin hyvin, että tieto kadonneesta paketista kantautu yhelle tyypille, joka on töissä postin selvityksessä, eli ihan viestintäviraston ko. asioita hoitavan toimipisteen vieressä. Sieltähän se paketti löytykin sisältöineen ja saatiin menemään vastaanottajalle.

Uskomaton tuurihan tässä kävi, eikä sitä vieläkään meinaa uskoa todeksi.

Link to comment

Niin, kirveelle ja Kekkoselle olisi paljonkin Suomessa töitä. Noiden isojen firmojen ennakkoilmoitukset "palvelun parantamisesta ja tehostamisesta" yleensä tarkoittavat palvelujen loppukäyttäjälle enemmän vaivaa entisestään huonontuneen palvelun eteen.

 

Posti on tietysti tänä päivänä osa kansainvälistä konsernia, ja on selvä että löysät on puristettu pois. Mutta samaan aikaan kun hoidetaan yhteiskuntavastuullista perustehtävää vasemmalla kädellä hapuillen, niin jo on prkl! Ei muuta kuin kilpailuttamaan, vaihtoehtoja löytyy kyllä.

Link to comment

Eräs tuttu töissä postin palvelupisteessä ja korvat punaisena saa kuunnella päivittäin haukkuja vaurioituneista paketeista ynm vaikka vika ei ole hänen!!Kuulemma ns kuriirit joita postit käyttävät paskat välittää miten lastaavat paketit ym kuhan nopeesti vaan saadaan menemään.sitten ne postit jätetään aluejakajille sellaisiin persreiän kokoisiin bokseihin mihin ne runnotaan miten sattuu,sitä se kiire ja urakka teettää, kun voittoa on saatava niin saatanasti.ei muuta kui e posti käyttäjäksi=)

Link to comment
Guest scurri

no muijallaki on hyviä kokemuksia tosta postista ku ne tilas jotain kamoja firmalleen hesasta espooseen nii ne fiksut siel postissa lähetti puolet kamoista ruotsiin pariks viikkoo ja sit toiset puolet johonki tampereen suuntaan. nii on siinäki hyvin taas homma pelannu.

Link to comment

posti konserni ei palvele ketään yksityistä vaan itseään,nekin raukat jotka siellä töissä niin vaan tekee työtä jollekkin.

 

saatana ,kun mh kuskaa ostajan piikkiin jotain, niin posti haluaa etukäteen rahat lähetyksestä--->eli ei mitään luottoa suomen kansaan!!!!!!!ite en postin palveluista pidä ollenkaan,matkis on ok.

Link to comment
Guest ritariässä

totta, postia käytänkin vain ja ainoastaan kun on pakko ja tällä vauhdilla sekin jää käyttämättä. täs on illan aikana postin mervi salamalle rustattu vastausta ja aika näyttää mitä selityksiä/vaatimuksia sieltä taas satelee. tällä kertaa kyllä saavat omien vaatimustensa lisäksi lähettää otteita lakikirjasta. stana.

Link to comment

Meillä päin postin setä työntää 4 vuotta vanhalla osoitteella olevan postin meidän laatikkoon. Siitä on kuulemma sopimus, joka sanoo, että niin voi tehdä. Tein puolestani itseni kanssa sellaisen sopimuksen, jonka mukaan kaikki väärin jaettu posti menee saunanpesään. Annoin päätöksen tiedoksi myös jakajalle, ettei tule asiasta epäselvyyksiä. Samalla kerroin, etten jatkossakaan aio tehdä hänen hommiaan, eli jakaa postia, ellei siitä suoriteta mulle riittävää korvausta.

 

On se muuten tavallisen on muuten vaikeaa yrittää postille kertoa, että 4 vuotta sitten muuttanut ei todellakaan asu meillä ja sille osoitettua postia turha jakaa meille.

 

Sitten tämä paikallinen asiamiesposti. Mitään ei viitsi tilata postin kautta kun sinne on aina 20-30 min. jono. Onneksi meillä on Matkahuolto, minne ei jonoja juuri koskaan.

Link to comment
Meillä päin postin setä työntää 4 vuotta vanhalla osoitteella olevan postin meidän laatikkoon. Siitä on kuulemma sopimus, joka sanoo, että niin voi tehdä.

 

Tämä "sopimus" tarkoittaa sitä, että jos Postilla ei ole tietoa että henkilö on muuttanut ko. osoitteesta pois niin Posti tarjoaa lähetystä osoitteeseen. Ja 4 vuotta on sen verran pitkä aika ettei jakelulla tietoa tuosta enää ole. Esimerkkinä tilanne, että henkilö X menee kesämökilleen kuukaudeksi, ei ilmoita siitä Postille ja tilaa sinne lähetyksen niin lähetys menee perille.

 

Pitäisihän jakajan uskoa jos ilmoittaa asiallisesti että "EI ASU", taitaa vika olla silti yksilössä, ei koko konsernissa :)

Link to comment
On se muuten tavallisen on muuten vaikeaa yrittää postille kertoa, että 4 vuotta sitten muuttanut ei todellakaan asu meillä ja sille osoitettua postia turha jakaa meille.

 

Mulla toimi, kun kerroin lähettäjälle, joka tapauksessani oli joku ammattiliitto, et edellinen omistaja on heittäny veivinsä, ei sille tarvii enää lähetellä mitään. Ei tuonu POSTI, joka siis oli aijemmin vain hoitanu hommansa, enää niin paljon vääriä posteja.

 

Ja matkahuollon palvojat voi mennä ihan huvin vuoksi seuraamaan hetkeksi kun viiksivallut sinisissä slipovereissään kasaa kärryynsä 5m korkeen läjän tavaraa linja-auton persiistä ja 3m ylintä metriä putoo tonttiin ovella. Tai telkkareita tms. särkyvää merkein varustettua pakettia puotellaan kärryyn metristä.

Link to comment

Ei liity postiin mutta tuli mieleen tosta osoitehommasta et joskus voi olla vaikeeta saada VIRANOMAISIA uskomaan että olet muuttanut. Vuonna 2000 tein muuttoilmoituksen juhannuksen tietämillä puhelinpalveluun josta tieto piti jatkaa matkaansa joka paikkaan. Kun mitään ei tuntunut tapahtuvan niin otin yhteyttä väestörekisteriin ja sieltä palloteltiin jollekkin "ongelmankäsittelijälle". Aina kun sille soitti se "muisti" tapaukseni ja oli juuri alkamassa käsitellä asiaa, ja kielsi minua itseäni korjaamasta uutta osoitettani koska se sekoittaisi prosessia. Ihmettelin tälle että eikö se ole vain että pistä saman prosessin uudestaan ja se on siinä.. mutta kuulemma oli monimutkaisempaa. Tämä siis kun osoite jo ollut puoli vuotta väärä. Tuolloin naiivina nuorena miehenä tein työtä käskettyä ja odottelin, ainoa paikka minkä jostain rekisteristä okea osoitteeni löytyi oli vrk mutta se ei sieltä matkannut eteenpäin. Tietenkään lopulta mitään ei tapahtunut, ja soitin jokaisen tahon minkä keksin, postin, pankin, vakuutusyhtiön sitten erikseen läpi. Huvitti kyllä kun seuraavan vuoden keväällä postiluukusta tippui vanhassa osoitteessa seilannut autoverokuori, ainiin eihän se vrk AKEllekkaan ollut ilmoittanut osoitettani..

Link to comment
Guest Forsbacka

"vitu mää soitan Karpolle..."

Vahingossa näin ku aiheesta oli juur Karpossa juttua.

Kitaraa oli lähetetty alkuperäisessä laatikossaan ja postin hellässä huomassa siitä oli sitten mennyt kaula poikki, eikä tietenkään korvata mitään.

Siinä sitten ihmettelivät, että miten se nyt voi olla niin, että kitarat tulee kiinasta niissä orggis laatikoissaan ihan ehjänä, mutta sitten suomen postin kuljetusta ne laatikot eivät kestä.

Sehän sitä karvahattua taisi eniten sapettaa, kun posti ei ota tavaroistaan mitään vastuuta. Vetoavat vain siihen, että oli riittämättömästi pakattu. Eivätkä vaivautuneet edes tulemaan ohjelmaan haukuttavaksi.

 

Jo kymmenen vuotta sitten, kun olin teollisuuden sähkötarvikkeita myyvässä firmassa töissä, postin kanssa oli jatkuvasti ongelmia.

Aina jos oli vähänkin kiireellisempi pikkupaketti, niin pyrittiin laittamaan matkahuollolla. Tietysti jos paketteja lähtee 20 päivässä, niin on aika hyvät mahdollisuudet, että jotain sattuu.

Link to comment

Mua ainakin ketuttaa nämä postin hinnat. Myin autovahvistimen jonka paino oli 4kg ja paketissa noin 5kg, no postimaksua tuli 12e ja paketti meni Vaasasta Parkanoon. Tilasin tuossa tavaraa Saksasta ja paketti painoi 16kg. Rahtimaksu oli 9.95e ja toimitettiin kotiovelle, sitten vielä pitäisi suosia suomalaista......

 

Aina kun ostaa ja myy niin pitää miettiä rahdin hintaa ja tämän takia on monta kauppaa jäänyt tekemättä. Paljon tuohon postin käsittelyyn vaikuttaa pakkaustapa, olen muutaman paketin saanut jotka olivat selvästi pakattu kiireellä ja ilman teippiä tyylillä.

Link to comment
Guest ritariässä

suomen postilla hyvät hinnat varsinkin jos lähettää tavaraa ulkomailla. lähes järestään vastaavien pakettien/kirjeiden lähetys tulee usasta suomeen halvemmaksi.

Link to comment
Guest Keiteleen Kone

Kun Suomen Posti tekee jonkin virheen on asiakas yleensä aina syyllinen ja tappiolle jäänyt osapuoli.

Posti tunnustaa hyvin harvoin syyllisyytensä, muut ovat aina syyllisiä.

 

Hannu Karpon ohjelmassa viime viikonloppuna oli siitä hyvä esimerkki, sillä Postista ei löytynyt suullisen esiintymistaidon omaavaa henkilöä, kirjallisen taidon kylläkin oli löytynyt.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...